Har smartphone-salget nået toppen?

En ny rapport stiller spørgsmål ved vækstpotentialet i salget af smartphones.

(Kilde: Counterpoint Research)

Smartphones sælger godt. Og det gør de stadigvæk. Men ser man på vækstraten er procenterne langt fra imponerende. Sammenlignet med 2016 blev der sidste år kun solgt 3 procent flere smartphones. Dermed er vækstraten reduceret sammenlignet med tidligere år. Det viser en rapporter fra analyse-selskabet Counterpoint Research.

Rapporten fra Counterpoint Research harmonerer med det seneste kvartalsregnskab fra Apple. Det viste nemlig en nedgang i salget af iPhone sammenlignet med samme kvartal året før. Og det var selvom tallene viste, at iPhone X solgte godt.

Premium-telefoner dominerer globalt smartphone-salg

Set over en årrække er vækstkurven for smartphonesalget tilsyneladende begyndt at flade ud. Da det gik vildest for sig var der ifølge Counterpoint Research en vækstrate på næsten 40 procent. Men det er seks år siden.

Potentiale i vækst-markeder

Spørgsmålet er så om smartphone-salget har nået toppen eller der er mere vækstpotentiale. Flere smartphone-producenter har vendt deres produktionsapparater mod vækst-markeder som Indien og flere afrikanske lande. Og ved Mobile World Congress i februar svømmede gæsterne nærmest i billige Android-telefoner med Android Go – en særlig udgave af Android henvendt til billige telefoner.

Skal man tro tallene fra analysebureaet Statista er der et enormt potentiale i Indien. I 2016 havde 251 millioner Indere en smartphone inden for rækkevidde. Dermed var mere end én milliard indere uden smartphone. Det viser tal fra Verdensbanken.

Fra Cupcake til Oreo – Android historien gennem 10 år

Derudover er der en række andre lande, som også har mange borgere uden smartphones. Derfor estimerer Statista også, at der på globalt plan var godt to milliarder smartphone-brugere i 2016. Det betyder altså, at Apple, Samsung, Huawei og alle de andre smartphone-producenter potentielt set kan sælge smartphones til de fem milliarder mennesker, der pt. står uden en smartphone i hånden*.

*(NOTE: nogle brugere har selvfølgelig flere smartphones, men det beskriver tallene desværre ikke)

Mere til historien

Apple er en af få smartphone-producenter, der ikke har en “billige”-model. Alligevel stod amerikanerne i fjerde kvartal 2017 for godt otte procent af det samlede smartphone-salg.

Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram