Så er Nemid appen endelig landet

KORT NYT: Ud med papkortet. Vi byder Nemid velkommen til den digitale tidsalder.

NemID app smartphone

Nemid app på smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Nemid er et af de mest irriterende systemer, der findes i verden. Mest fordi et papkort er en nødvendighed – eller en ”nøglering” med en nummergenerator. Men nu er Nemid endelig kommet ind i den digitale tidsalder.

I App Store (iPhone / iPad) samt i Google Play (Android) kan der nu hentes en NemID nøgleapp.

Fremover skal du ved login, i eksempelvis netbanken, indtaste brugernavn og adgangskode (som hidtil). Herefter trykker du på knappen ”Send”, der sender besked til Nemid-appen om, at du gerne vil logge ind.

På telefonen skal du logge ind i appen med eksempelvis fingeraftryk, og godkende med et swipe – ligesom du kender fra blandt andet MobilePay.

Opsætningen første gang er lidt bøvlet. Du skal eksempelvis logge ind med Nemid to gange i setup processen, og desuden vente en time fra aktivering til appen kan benyttes.

Den første version af NemID nøgle app kan kun håndtere én konto. Har du eksempelvis privat- og firma Nemid, må du vælge den ene af dem.

Vi skrev tilbage i marts, at Nemid appen ville komme i maj, og udviklerne må siges, at have overholdt tidsplanen.

Bag appen står E-nettet, der er bankernes digitaliseringsvirksomhed, samt Nets. Parterne har samarbejdet med det offentlige.

Mere til historien

Selvom du aktiverer appen, kan du stadig benytte papkortet, hvis du synes det passer dig bedst.

Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det stærkt kritiserede nye digitale ID, MitID, giver en frist på 30 dage til at skifte. Ellers spærres adgangen til blandt andet bank og Skat.

(mere…)
Sådan får du adgang til MitID uden smartphone

Det er ikke nødvendigt, at have en smartphone for at kunne bruge MitID. Læs hvordan du får MitID uden en telefon.

(mere…)
NemID nøgleapp bruges af 4 millioner danskere

Danskernes foretrukne måde, at benytte NemID på er via nøgleappen, som i 2020 var den måde flest danskere benyttede NemID på. Der er nu 4 millioner danskere, der bruger nøgleappen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram