Endelig! NemID-app frigives i maj 2018

Er du træt af at bruge NemID-kortet? Ja, så kan du glæde dig. En NemID-app er på vej og frigives i maj 2018.

NemID (Foto: MereMobil.dk)

NemID (Foto: MereMobil.dk)

UPDATE: NemID nøgle app til Android og iPhone er nu frigivet

En stor ændring er på vej – for de der ønsker det. NemID-kortet i papir er for mange træls og kan til tider ikke være i nærheden, når man har brug for det. For de som oplever irritationsmomenter ved brug af det traditionelle NemID-kort – ja så er løsningen lige rundt om hjørnet.

Du kender måske det, at du lige skal tjekke noget. Hvad enten det er din årsopgørelse, feriepenge eller foretage noget i mobilbanken, som kræver NemID. Men ja, kortet det er ikke lige i nærheden. Måske har du det endda hjemme, mens du selv er på farten.

Vi skrev i maj 2017, at de danske banker arbejdede på at udvikle en applikation til smartphones, der kunne fungere som supplement til papirkortet. Og dette supplement er nu så småt på vej.

Det betyder kort sagt, at NemID bliver digitalt og vil ligge på din smartphone, som en applikation. Det skriver Finans.dk.

I fremtiden kan du altså i stedet for, at indtaste en NemID-kode blot ”swipe” med din finger.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) står bag den nye app i samarbejde med bankerne.

 - Jyske Bank-kunder elsker Apple Pay

- ”Danskerne er blandt de mest digitale i verden, og både unge og ældre er med. Med den nye app til NemID giver vi nu danskerne et nemt og sikkert supplement til det eksisterende NemID-nøglekort. Vi rykker det fra pengepungen til mobiltelefonen,« siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Ikke en erstatning af papkortet

Applikationen er ikke ment som en erstatning af papkortet, men derimod et supplement. Så særligt de der har efterspurgt en digital løsning eller er frustreret over papkortet har altså nu et alternativ.

Applikationen frigives i slutningen af maj og ventes at komme til både iOS-enheder og Android.

Vi på MereMobil.dk er spændte på, at se nærmere på den nye applikation og prøve den af i praksis.

Mere til historien

Generelt er der stor forskel på de forskellige bankers tilbud på smartphones. En af de banker, som har en rigtig god applikation er Danske Bank. De er på vej med en ny udgave, som jeg personligt ikke synes er ligeså god som den anden. Men både den nye version og den gamle af  Danske Banks mobilbank er dog bedre end andre bankers jeg har prøvet.

MobilePay presser tusindvis af brugere

Danske Bank er i gang med, at udfase NemID.

(mere…)
Nu presses de sidste over på MitID

Nu tages de første drastiske skridt mod et endeligt farvel til NemID.

(mere…)
Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det stærkt kritiserede nye digitale ID, MitID, giver en frist på 30 dage til at skifte. Ellers spærres adgangen til blandt andet bank og Skat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram