NemID kommer som app på mobilen

De danske banker arbejder netop nu på, at udvikle en applikation til smartphones, som kan supplere papkortet fra NemID.

NemID (Foto: MereMobil.dk)

NemID (Foto: MereMobil.dk)

Der arbejdes netop nu på, at erstatte NemID-papkortet med en smartphone-app. Applikationen skal blandt andet gøre det nemmere, at få adgang til ens netbank. Det skriver Ritzau ifølge DR.dk.

- Læs også: NemID til smartphonen – knap så smart

- ”Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at med den rivende udvikling, der er på det digitale område, så er tiden nok kommet til også at have en digital løsning på NemID,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finansdanmark, der står bag projektet med den nye app.

Applikationen udvikles af bankernes digitaliseringsvirksomhed E-nettet, mens Nets leverer infrastrukturen.

Efter planen skal den nye applikation være klar om et år og altså fungere som et supplement til NemID-nøglekortet og -nøgleviser. Applikationen vil være ligeså sikker, at bruge som NemID-nøglekortet er i dag.

- Mobilt dankort fra Nets er klar i beta-version

Der er heller ikke tale om en fuldbyrdet erstatning af NemID-nøglekortet, hvilket blandt andet skydes, at de offentlige myndigheder indtil videre ikke er en del af bankernes applikations-udvikling. Det betyder, at man fortsat skal bruge NemID-nøglekortet når man eksempelvis skal logge ind på Skat eller borgerservices hjemmesider.

Mere til historien

Der er også andre nyheder på vej foruden en ny app. NemID skifter nemlig navn til MitID i slutningen af 2019 eller starten af 2020.

MobilePay presser tusindvis af brugere

Danske Bank er i gang med, at udfase NemID.

(mere…)
Nu presses de sidste over på MitID

Nu tages de første drastiske skridt mod et endeligt farvel til NemID.

(mere…)
Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det stærkt kritiserede nye digitale ID, MitID, giver en frist på 30 dage til at skifte. Ellers spærres adgangen til blandt andet bank og Skat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram