NemID kommer som app på mobilen

9

De danske banker arbejder netop nu på, at udvikle en applikation til smartphones, som kan supplere papkortet fra NemID.

NemID (Foto: MereMobil.dk)
NemID (Foto: MereMobil.dk)

Der arbejdes netop nu på, at erstatte NemID-papkortet med en smartphone-app. Applikationen skal blandt andet gøre det nemmere, at få adgang til ens netbank. Det skriver Ritzau ifølge DR.dk.

Læs også: NemID til smartphonen – knap så smart

– ”Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at med den rivende udvikling, der er på det digitale område, så er tiden nok kommet til også at have en digital løsning på NemID,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finansdanmark, der står bag projektet med den nye app.

Applikationen udvikles af bankernes digitaliseringsvirksomhed E-nettet, mens Nets leverer infrastrukturen.

Efter planen skal den nye applikation være klar om et år og altså fungere som et supplement til NemID-nøglekortet og -nøgleviser. Applikationen vil være ligeså sikker, at bruge som NemID-nøglekortet er i dag.

Mobilt dankort fra Nets er klar i beta-version

Der er heller ikke tale om en fuldbyrdet erstatning af NemID-nøglekortet, hvilket blandt andet skydes, at de offentlige myndigheder indtil videre ikke er en del af bankernes applikations-udvikling. Det betyder, at man fortsat skal bruge NemID-nøglekortet når man eksempelvis skal logge ind på Skat eller borgerservices hjemmesider.

Mere til historien

Der er også andre nyheder på vej foruden en ny app. NemID skifter nemlig navn til MitID i slutningen af 2019 eller starten af 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer