NemID til smartphonen – knap så smart

3

I dag får det nye NemID, der er optimeret til mobile enheder, som smartphones og tablets premiere. Men du skal bevare tålmodigheden.

NemID (Foto: MereMobil.dk)
NemID (Foto: MereMobil.dk)

Det er fra i dag muligt, at logge ind med NemID på omkring 2.000 offentlige IT-services via din mobiltelefon eller tablet, da det nu kommer i en mobiloptimeret version.

NemID klar til mobilen

Denne mulighed har været længe ventet, men alt er endnu ikke fryd og gammen. For det forlyder, at den nye service ikke vil virke perfekt fra starten, ligesom der også i nogle tilfælde er op mod et halvt minuts ventetid før man er logget på en services. Det skriver Computerworld.dk.

Cecilie Christensen, der er kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, har forklaret til Computerworld.dk, at den langsomme performance skyldes Javascripts-versionens kode, der er nødvendig af hensyn til sikkerheden.

– “Vi arbejder naturligvis på at gøre login-processen hurtigere for alle enheder uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er klart, at en ventetid på 30 sekunder på at logge ind er alt for lang tid,” siger hun til Computerworld.dk.

Målet er, at ventetiden på et login skal være omkring 5-10 sekunder.

Dog er ventetiden også afhængig af brugerens netværksforbindelse, telefonens soft- og hardware. Så har man en eksempelvis en iPhone 4S, så vil det være helt normalt, at den er langsommere end en iPhone 5S eller Samsung Galaxy S5.

Fra starten er det begrænset, hvilke services der fungerer optimalt, derfor kan brugerne møde forskellige sider, der kan betyde man skal zoome ind og ud for at kunne få det til at fungerer.

Eksempelvis vil digital pladsanvisning ikke været egnet til brug på de mobile enheder, dog oplyser Digitaliseringsstyrelsen, at der er ved at blive udviklet en ny løsning til denne.

Mere til historien

Det er i første omgang kun syv løsninger, der er optimeret til de mobile enheder og har fået en optimeret brugervenlighed med responsivt design. Disse er Anmeld flytning til udlandet, Ansøg om begravelseshjælp, Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, Valg af læge og Ægteskabserklæring.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer