Brug NemID på mobilen fra i morgen

7

Fra i morgen af kan du få adgang til diverse ting på din smartphone og tablet, som kræver login med NemID.

NemID (Foto: MereMobil.dk)
NemID (Foto: MereMobil.dk)

Det har længe været muligt, at tjekke diverse ting på mobiltelefonen, som eksempelvis banken hvis ens bank har tilbudt en mobil-applikation.

Men årsopgørelsen fra sagt, valg af læge, andre offentlige sider osv. der kræver login med NemID er derimod ubrugeligt på smartphones og tablets. Men fra i morgen, tirsdag den 1. juli, er det ændret. Det fortæller direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen. Det skriver Dr.dk.

NemID til mobiler og tablets bliver forsinket

– “Vi kan konstatere, at flere og flere danskere bruger mobile apparater, når de går på nettet, og derfor har vi så valgt at lave en ny udgave af NemID,” lyder det fra Lars Frelle-Petersen.

NemID har indtil nu været baseret på Java, som er et meget kritiseret program, der ofte skal opdateres af sikkerhedshensyn. Men den nye løsning til mobile enheder er sammensat på en måde, som ikke kræver en masse opdateringer.

Dog ser login-siden ud præcis, som du kender det, men Java er væk.

– “Det, at vi slipper af med Java, som har været meget udskældt, ser både vi og sikkert også borgerne meget frem til,” siger Lars Frelle-Petersen.

Den nye mobilløsning er klar til brug fra 1. Juli, men systemet er ikke helt perfekt fra starten. Lyder advarslen fra Lars Frelle-Petersen og fortsætter: – “Det er første generation, så løsningen kan være lidt langsom, og man skal nok have lidt tålmodighed her i starten, men det vil blive bedre i løbet af efteråret.”

Mere til historien

Skal man tro Digitaliseringsstyrelsen er der syv offentlige sider, som fra starten virker optimalt. Dette er siderne: Anmeld flytning til udlandet, Ansøg om begravelseshjælp, Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, Valg af læge og Ægteskabserklæring.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer