NemID til mobiler og tablets bliver forsinket

2

En ny udgave af NemID, som virker på smartphones og tablets, var planlagt til at komme i drift denne uge, men den er nu forsinket et ukendt antal uger.

NemID (Foto: MereMobil.dk)
NemID (Foto: MereMobil.dk)

Der er formentlig mange danskere, som har set frem til at deres NemID-nøgle ville kunne bruges på smartphones og tablets. Men Digitaliseringsstyrelsen meddeler nu, at den nye udgave af NemID-systemet forsinkes et ukendt antal uger.

Det betyder altså, at det ikke bliver muligt for danskerne at logge på de offentlige hjemmesider fra deres mobile enheder i slutningen af maj måned. Den nye mobilvenlige NemID vil gøre, at brugerne kan logge på en selvbetjeningsløsning på Borger.dk fra deres tablet eller smartphone.

Digitaliseringsstyrelsen forventede at lancere den nye NemID-klient, som udskifter Java med Javascript, men denne udskydes altså nogle uger. Dog skriver Digitaliseringsstyrelsen, at udskydelsen ikke rykker ved, at NemID til mobile løsninger går i drift inden sommerferien i år.

– ”Det er meget beklageligt med denne udmelding i sidste øjeblik. Der er lige inden lancering af pilotversionen fundet fejl, der kræver rettelser. Det betyder, at vi skal teste alle de systemer, som indgår i log-in processen igen. Borgernes brug af en offentlig selvbetjeningsløsning går typisk via borger.dk til NemLog-in, som er den sikkerhedssluse, hvor man skal bruge sit NemID. En rettelse ét sted i kæden kræver tests i alle led, så vi er sikre på, at alt virker, som det skal,” lyder det fra Cecile Christensen, der er kontorchef i Kontor for IT-standardisering og sikkerhed.

Tilbageholdende med ny dato

En ny dato tør Digitalisteringsstyrelsen dog ikke lige melde ud med det samme.

– ”Vi arbejder benhårdt på en ny leveranceplan i fællesskab med alle leverandørerne. Og før den er der, og vi kan tage hinanden i ed på, at løsningerne vil fungere, melder vi ikke en ny dato ud for lancering af den nye udgave af NemID til mobile enheder. Mobil digital selvbetjening afhænger ikke af, om ét system er klar, men af om alle led i kæden er på plads, og i den sammenhæng har vi fokus på NemID, NemLog-in og borger.dk. Vi går ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed i løsningerne. Det er helt essentielt, at brugerne kan være trygge og tilfredse ved at logge på offentlige hjemmesider og selvbetjeningsløsninger,” udtaler Cecile Christensen.

Antallet af nye mobile enheder og styresystemer stiger kraftigt måned for måned, mens en del løbende udfases. Der skal testes for, at de mest gængse mobile enheder og styresystemer på markedet kan bruge den mobile version af NemID.

Digitaliseringsstyrelsen vurderer fremadrettet markedet for at sikre, at de nye versioner af NemID, NemLog-in og borger.dk er tilgængelige fra de mest gængse mobile enheder.

MereMobil.dk følger sagen og glæder sig til, at dette bliver muligt at benytte NemID på mobile enheder.

Podcast: Danskere står måske overfor gennembrud på mobilbetaling

Mere til historien

NETS DanID, der leverer løsningen, har de senere år været ramt af et par store skandaler, som har været relateret til netop Java. Senest var det en Java-opdatering, som gav problemer for systemet, hvor de der havde opdateret Java på computeren ikke længere kunne bruge NemID. Det varede dengang tre dage før NemID virkede igen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer