Nu presses de sidste over på MitID

Nu tages de første drastiske skridt mod et endeligt farvel til NemID.

NemID nøglekort
NemID er helt væk fra det digitale muligheder den 1. november. (Foto: MereMobil.dk)

Er du fortsat en af de 60.000 danskere, der kun bruger NemID, så bliver livet snart mere besværligt.

Med udgangen af juni 2023 stopper borgerservice hjælpen til NemID-brugerne, og det betyder ganske enkelt, at borgere ikke længere kan få udstedt nyt papkort eller få udstedt NemID hos borgerservice.

Det skriver DR.dk.

Samtidig fortsætter nedtællingen til den endelige udfasning af NemID som digitalt nøglekort, som bruges ved blandt andet nethandel.

Med udgangen af oktober lukkes NemID nemlig helt ned og forsvinder over i de digitale historiebøger.

Fra den 1. november vil det således udelukkende være MitID, som du kan bruge til at bekræfte din identitet på nettet, konstaterer dr.dk.

Du må træde til

For en stor del af 60.000 danskere, som nu har fire måneder til at konvertere til MitID, får altså fra i morgen (1. juli 2023) brug hjælp fra andre end det offentlige system.

Således må venner, bekendte og familiemedlemmer og andet godtfolk træde til. Og måske vil det nok være klogest hurtigt at arbejde mod at skrotte NemID.

Bøvl og forvirring

NemID blev taget i brug den 1. juli 2010 og er siden efteråret 2021 blevet erstattet af MitID.

I de godt halvandet år, der er gået, har det været et bøvl for borgerservice landet over. Og samtidigt skabt forvirring, fortæller Mark Korshøj Jensen, formand for Borgerservice Danmark, der repræsenterer landets borgerservicechefer.

– “Vi har set, at både virksomheder og offentlige løsninger har opereret med en forældet løsning som NemID. Det har forvirret nogle borgere, at der var visse systemer, som man ikke kunne tilgå med det nye MitID,” siger formanden til DR.dk.

Mark Korshøj Jensen tilføjer, at skiftet til MitID har betydet et større pres på Borgerservice – og et større fremmøde på borgerservice end NemID.

– “Hjælpen til den tekniske del er mere kompliceret end på NemID,” siger han.

GUIDE: Sådan bruger du MitID uden en smartphone

Mere til historien

MitID er en app til smartphone og tablet, men har du ingen af de to typer enheder, så er der følgende alternativer: En MitID kodeviser eller en MitID kodeoplæser.

Endegyldigt farvel til NemID og nøglekortet

NemID har været under afvikling i flere år, men nu er nøglekort-systemet lagt i graven.

(mere…)
Farvel og tak til NemID

KORT NYT: Det er snart helt slut med at logge ind med NemID.

(mere…)
MobilePay presser tusindvis af brugere

Danske Bank er i gang med, at udfase NemID.

(mere…)
Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram