Sådan får du adgang til MitID uden smartphone

4

Det er ikke nødvendigt, at have en smartphone for at kunne bruge MitID. Læs hvordan du får MitID uden en telefon.

iPhone 5S SMS
iPhone 5S med iOS 12 minimumskravet hvis du vil have MitID-appen på smartphonen. Du kan også bruge en Android-telefon med minimum Android 7. Har du ikke en telefon, der kan bruges, kan du i stedet få en kodeviser, så du kan bruge MitID på computeren (Foto: MereMobil.dk)

Mange ældre som overtager andre familiemedlemmers aflagte smartphone, står overfor et problem, når de skal overgå fra NemID til MitID.

Det er særligt personer, som har en iPhone 5 eller ældre, der ikke kan få MitID på telefonen. MitID-appen kræver nemlig som minimum en iPhone 5S med iOS 12, for at fungere, eller en Android-telefon med minimum Android 7, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Sagen er dog den, at du godt kan bruge MitID uden at eje en smartphone. Når du skal bruge MitID på en computer, kan du nemlig anvende en kodeviser eller en kodeoplæser i stedet for appen på telefonen.

Kodeviser kan erstatte smartphonen

I markedsføringen af MitID har der primært været fokus på MitID-appen til telefoner, men der er andre løsninger til MitID.

Du kan bestille en gratis kodeviser eller kodeoplæser via MitID.dk eller på Borgerservice, når du opretter dit MitID. Du kan se kodeviseren herunder.

Kodeviseren kan bruges til at vise en engangskode, du skal anvende, når du logger ind med MitID – i stil med hvordan man anvendte nøglekortet.

MitID kodeviser (Foto: MitID)

Sådan overgår du fra NemID til MitID

Overgangen fra NemID til MitID foregår i perioden fra oktober 2021 til sommeren 2022.

Du vil, når det er din tur, modtage en besked fra din bank.

Beskeden får du enten via net-/mobilbank eller i Digital Post – og ingen andre steder. Kommer der noget på mail / SMS eller får du telefonopkald fra nogen, der påstår at være fra fx Digitaliseringsstyrelsen, MitID-supporten eller banken, og som beder dig om at udlevere koder og brugernavn eller lignende, er det fup – og du skal IKKE reagere på det.

Læs her historien om hvodan svindlere benytter MitID til angreb.

Du har, fra du får beskeden om at du skal skifte til MitID, 30 dage til at overgå til det nye system.

Du skal kontakte din bank, hvis du har brug for hjælp til overgangen.

Det er vigtigt, at du beholder dit NemID i overgangsfasen, da du kan få brug for det i visse tilfælde indtil MitID er fuldt implementeret for alle danskere og tjenesteudbydere.

Du vil også få besked enten via din bank eller Digitaliseringsstyrelsen, når du ikke længere behøver beholde NemID. Du kan læse mere om MitID her.

Mere til historien

Har du en smartphone og ønsker at benytte denne til MitID, skal du downloade MitID-appen, som er gratis. MitID-appen virker dog først, når dit MitID er blevet aktiveret med en aktiveringskode.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer