Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

NemID nøglekort
30. juni 2023 er det helt slut med NemID (Foto: MereMobil.dk)

Har du ikke allerede skiftet fra NemID til MitID, så er det ved at være tid, da NemID lukker helt. Det sker ved udgangen af juni 2023. Du kan læse nærmere på NemID.nu.

Nedlukningen har været udskudt, da der var "startproblemer" med MitID.

Den 30. juni 2023 er sidste dag, hvor du kan logge ind på nemid.nu. Her kan du få indsigt i din NemID-historik via hændelsesloggen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Så det er altså snart helt farvel til nøgleapp, nøglekort, nøgleviser, Voice Response-løsningen, medarbejdersignatur og Sikker e-mail.

De, som fortsat benytter NemID, bliver varslet omkring den forestående nedlukning via nøgleappen.

Sikker e-mail lukker helt

Har du været bruger af ”Sikker e-mail i NemID”, så vil du ikke kunne gøre brug af en lignende funktion, da denne ikke er videreført i MitID.

Når systemet er lukket ned, mister du adgangen til dine e-mails krypteret med NemID. Så det er VIGTIGT, at du gemmer dine krypterede e-mails i PDF-format inden medio 2023, hvis du fortsat har brug for at læse dem.

Læs mere her, hvis du er bruger af Sikker e-mail.

Mere til historien

Den endelige nedlukning af NemID kommer et år efter, at Finanstilsynet lukkede ned for NemID-nøglekortet til brug i mobil- og netbanker.

500.000 danskere mister adgang til netbank på tirsdag

Har du ikke styr på MitID endnu? Så skal du skynde dig. Ellers kan adgangen til netbank være i fare fra tirsdag den 1. november 2022.

(mere…)
MitID kan hackes med et simpelt trick

Version2 har med et simpelt trick vist, at MitID er ganske sårbart og kan hackes alt for nemt.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

(mere…)
MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det stærkt kritiserede nye digitale ID, MitID, giver en frist på 30 dage til at skifte. Ellers spærres adgangen til blandt andet bank og Skat.

(mere…)
Sådan får du adgang til MitID uden smartphone

Det er ikke nødvendigt, at have en smartphone for at kunne bruge MitID. Læs hvordan du får MitID uden en telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram