NemID’s nedlukning er udskudt – MitID volder problemer

Mange danskere har endnu ikke fået MitID, men nu udskydes fristen med 4 måneder.

MitID (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)
Overgangen til MitID er forlænget indtil den 31. oktover 2022 (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Sluttidspunktet for overgangen til MitID er udskudt til den 31. oktober 2022. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark i pressemeddelelse.

Få en forsmag på MitID

Der er rigtigt mange borgere, som har haft brug for at komme forbi Borgerservice for at få MitID aktiveret.

Det sammen med nye pasregler, afstemning om forsvarsforbeholdet m.m. har gjort det svært at holde den generelle ventetid hos Borgerservice på et acceptabelt niveau. Derfor er sluttidspunktet for overgangen til MitID skubbet i fire måneder.

I pressemeddelelsen forlyder det i øvrigt, at MitID ikke har sendt flere borgere forbi Borgerservice end forventet.

Nøglekortet vil, som udgangspunkt udgå helt efter den 30. juni 2022. Herefter skal man benytte NemID-appen. Derfor opfordres de som benytter nøglekort til at skifte til NemID hurtigst muligt,

MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Tidligere har deadlinen været 30. juni, men nu er den altså 31. oktober 2022.

Mere til historien

Skiftet til MitID sker blandt andet, da nøglekortet til NemID ikke længere lever op til de europæiske sikkerhedskrav, forklarer digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen. Nøglekortet kan derfor heller ikke, som udgangspunkt, bruges i banken efter den 30. juni.

Læs også:
Sådan får du adgang til MitID uden smartphone

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram