Få en forsmag på MitID

MitID er klar til oktober, men allerede nu er en demoudgave af MitID klar. Det betyder at, du kan prøve MitID nu.

Digitaliseringsstyrelsen er klar med en lille demo på MitID
Digitaliseringsstyrelsen er klar med en lille demo på MitID

Til efteråret, nærmere præcis oktober, begynder den store udrulning af MitID, som er afløseren for NemID.

Kan du ikke vente og generelt bare er nysgerrig på at afprøve nye ting, så kan du allerede nu få en forsmag på, hvordan MitID virker. Sådan lyder det på Twitter fra Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Du finder demo-versionen af MitID på borger.dk. Her vil du kunne prøve at logge ind på en hjemmeside ved hjælp af simulerede udgaver af en MitID-app eller en simuleret udgave af MitID’s kodeviser eller kodeoplæser. Du skal i demoen benytte det brugernavn og den PIN-kode, vises på skærmen og altså IKKE dit eget.

MitID vil først og fremmest være en app, det betyder derfor også, at der siges farvel til papkortet, der kendes fra NemID.

Ønsker man ikke eller har man ikke muligheden for at benytte appen, vil det dog være muligt at til vælge en fysisk kodeviser eller kodeoplæser. Det kan være relevant, hvis man har et synshandicap.

Du kan læse mere om de forskellige løsninger på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Digitaliseringsstyrelsen er klar med en lille demo på MitID
Digitaliseringsstyrelsen er klar med en lille demo på MitID

MitID ventes at være tilgængeligt for alle i løbet af sommeren 2022. 

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Teknologien er løbet fra NemID. Da NemID blev lanceret 1. juli 2010 var den baseret på det fysiske nøglekort. Der gik flere år før NemID kom som app. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram