Netbanker stopper brug af NemID-nøglekort

NemID-nøglekort er for usikkert og må derfor ikke bruges til at logge på mobilbank og netbank efter den 30. juni 2022. Sådan lyder beskeden fra Finanstilsynet.

NemID (Foto: MereMobil.dk)
NemID (Foto: MereMobil.dk)

- ”Stop brugen af NemID-nøglekort,” sådan lyder det klare budskab fra Finanstilsynet, som har sendt et forbud ud til de danske pengeinstitutter.

Forbuddet lyder på, at danske bankkunder ikke må benytte NemID-nøglekort efter 30. juni 2022, da det ikke lever op til kravet om stærk kundeautentifikation.

Da danskerne skulle overgå til MitID accepterede Finanstilsynet en migrationsplan fra Finans Danmark, som skulle være gennemført fra den 31. december 2021. Denne blev senere udsat til 30. juni 2022, da overgangen til MitID blev forsinket.

Finans Danmark forventer ikke, at alle danskere er klar til MitID indenfor den aftalte frist (30. juni 2022), hvorfor disse danskere i en periode vil kunne benytte NemID-appen eller nøgleviser indtil de er klar til MitID - men ikke nøglekort.

NemID’s nedlukning er udskudt – MitID volder problemer

En afgrænset gruppe af brugere vil fortsat kunne anvende NemID-nøglekort efter den 30. juni 2022.

Det drejer sig om følgende:

  • Brugere der er i gang med deres 30-dages migreringsperiode.
  • Brugere har fået udsættelse fra deres 30-dages migreringsperiode gennem en individuel sagsbehandling hos pengeinstituttet.
  • Brugere der endnu ikke har fået igangsat migreringen, da de ikke har anvendt deres NemID inden for den periode, hvor de kunne blive udtaget til migrering.

MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det skal dog endeligt være slut med NemID-nøglekortet senest den 31. oktober 2022. Pengeinstitutterne skal derfor udarbejde en plan for de resterende brugere, så de overgår til MitID og løbende rapporterer til Finanstilsynet om fremdriften i migrationen til MitID.

Mere til historien

Pårørende kan nu hjælpe med at give dig adgang til MitID, hvis du ikke selv kan få det. Det er blevet muligt, så mange kan spare en tur i Borgerservice, når de skal have MitID aktiveret. Det oplyste Digitaliseringsstyrelsen i starten af juni måned.

Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
MitID: Aktiver inden for 30 dage ellers lukker din adgang

Det stærkt kritiserede nye digitale ID, MitID, giver en frist på 30 dage til at skifte. Ellers spærres adgangen til blandt andet bank og Skat.

(mere…)
Sådan får du adgang til MitID uden smartphone

Det er ikke nødvendigt, at have en smartphone for at kunne bruge MitID. Læs hvordan du får MitID uden en telefon.

(mere…)
NemID nøgleapp bruges af 4 millioner danskere

Danskernes foretrukne måde, at benytte NemID på er via nøgleappen, som i 2020 var den måde flest danskere benyttede NemID på. Der er nu 4 millioner danskere, der bruger nøgleappen.

(mere…)
NemID: I aften kan du ikke logge ind

Fra i aften klokken 22.00 er det ikke muligt at logge ind på offenlige tjenester med NemID.

(mere…)
NemID forsvinder - her er afløseren MitID

Til august begynder overgangen fra NemID til MitID, som er danskernes nye, fælles log-in-løsning. Læs om MitID her og hvad det betyder for dig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram