Nu invaderer Google dit hjem med Google Home

En hyggelig kvinde der er klar med svar på alt døgnet rundt. Nej! Det er ikke din hustru, men Googles smarthøjtalere.

Ventetiden har været umådelig lang, hvis du holder af smarthome-teknologi på dansk. Men nu er ventetiden slut. Google Home og Google Assistant er officielt tilgængelig i Danmark.

Google Home og Google Home Mini er to smarthøjttalere, der kan få en fremtrædende plads i dit hjem. Det er enheder, som ikke har en skærm eller et tastatur. Betjeningen foregår nemlig med stemmen. Ja, den er god nok. Du snakker bare til den.

Ligesom på søgetjenesten i tekstversionen, fra smartphonen eller computeren, kan du spørge Google om alt – men Google svarer ikke på alt. Teknologien er nemlig stadig meget grøn - hvilket Google da også selv indrømmede ved den danske presseevent forud for lanceringen.

Idéen er genial, men udførelsen er stadig temmelig kluntet. Perspektiverne er til gengæld vidtrækkende.

Du får en ny bedste ven, som over tid vil have svaret på alt og som kan løse en masse opgaver for dig – indstille alarmer, tænde lyset, starte musik, bringe de seneste nyheder, afspille videoer på fjernsynet og meget andet.

Uanset tidspunktet på døgnet, så står ”lytter Google med”. Men først når du siger kodeordet ”Hey Google” eller ”Okay Google”.

- Den billige Chromecast er blevet hurtigere

Enestående! ...når det fungerer

Google Home og Google Home Mini

Google Home og Google Home Mini (Foto: MereMobil.dk)

Spørg Google: ”Hvor lever mariehøns?”. ”Hvem er præsident i USA?”. ”Hvad er kogetiden på æg?”. ”Hvor langt er der til Skagen?”.

Svarene står lige i skabet, og de fleste bliver meget imponerede, når den bløde stemme taler til dig. Hun føles næsten virkelig. Men det er også en kæmpe nedtur, når du spørger ”Hvornår er Michael Jackson født?” og svaret udebliver.

Google kender svaret, men der spørges forkert. Det korrekte spørgsmål er: ”Hvornår har Michael Jackson fødselsdag?”.

Årsagen til de mange huller er, at assistenten netop er startet på et intensivt danskkursus. Jo flere som taler til Google Assistant jo klogere bliver hun. Maskinindlæring kaldes dette også.

Så giv det tid. I fremtiden bliver det rigtigt godt.

Dine børn vil elske det

- ”I guess you guys aren't ready for that, yet. But your kids are gonna love it”.

Citatet stammer fra Marty McFly i filmen Back to the Future (1985). Det rammer præcist oplevelsen af, hvordan mange vil have det med ikke bare Googles assistent men også Siri og Alexa. De voksne forstår det måske ikke – men børnene vil elske det.

Spørg Google Home højttaleren om hvordan en løve siger, svaret på komplekse regnestykker eller om at oversætte ord og sætninger til et andet sprog. Ungerne er VILDE med det.

Voksne er faktisk også begejstrede. Måske skal der bare øves i enerum med kvinden inde i højttaleren. Det er nemlig totalt græseoverskridende at tale højt til en tech-dims, mens andre lytter med.

Jeg er personligt mest vild med muligheden for at styre lyset, afspille musik eller afspille videoindhold fra f.eks. Netflix. Dette kræver dit TV kan benytte Chromecast.

Selvom det er vildt mærkeligt at tale med assistenten, så ER det bare hurtigere at starte musik, indstille vækkeuret eller afspille Gurli Gris på tv’et i stuen ved brug af stemmen fremfor at rode med smartphonen.

PODCAST: Så vilde bliver de digitale assistenter

Nyheder på dansk

Med introduktionen af Google Home og Google Home Mini følger også nye tjenester. Google har nemlig indledt et samarbejde med DR, Radio 24 Syv, Radio Information og Altinget om nyheder.

Nu kan du bede om at få afspillet de seneste nyheder. Herefter toner den seneste udgave af Radioavisen ud af højttaleren, hvis denne er valgt som ens foretrukne nyhedskilde.

Det koster 1.149 kroner eller 449 kroner at komme i gang med fremtidens Google i hjemmet. Priserne er for henholdsvis Google Home og Google Home Mini. Men du kan også afprøve nogle af mulighederne på din smartphone.

Mere til historien

Googles tjeneste kan også fungere sammen med IKEA Trådfri, videodørklokker og sikkerhedskameraer fra Nest, Netatmo og Tado termostater og en mængde andre dimser til hjemmet. Du kan blive lidt klogere på smarthomes i vores Podcast om emnet, hvor vi blandt andet taler med Preben Meyer.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
47 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram