Københavnerne kan nu oprette MobilePay-betalingsaftaler

Bor du i København kan du nu oprette abonnementsbetalinger eller foretage engangsbetalinger til kommunen med MobilePay. Flere kommuner kan være på vej med lignende tilbud.

Billede, der viser de abonnementer du kan tilmelde dig via MobilePay (Foto: MobilePay)

Billede, der viser de abonnementer du kan tilmelde dig via MobilePay (Foto: MobilePay)

Københavns kommune er nu klar med en ny mulighed for deres borgere. De kan nu oprette automatisk abonnementsbetaling og betalingsaftaler med MobilePay. Kort sagt betyder det, at de kan betale alt fra daginstitution, biblioteksgebyrer og parkeringsafgifter direkte fra mobilen.

- ”Vi er glade for den nye betalingsmulighed, som vi især tror de yngre københavnere vil benytte. Løsningen kan være med til at give borgerne bedre overblik over deres betalinger. Det kan også sikre en hurtigere dialog mellem kommune og borgere, hvis betalingerne udebliver, fordi vi straks får besked,” siger Michael Møller, chef for Center for Betaling og Debitorstyring i Københavns Kommune.

- Hvem slår dankortet ihjel? Apple Pay? MobilePay?

Det er KMD, som har indbygget MobilePay-løsningen i deres økonomistyringsplatform. Det betyder derfor også, at KMD i løbet af de kommende måneder kan koble andre interesserede kommuner på løsningen.

 - ”Vi lever af at tilbyde offentlige og private kunder stadig bedre løsninger ud mod deres slutbrugere. Med MobilePay til faste betalinger giver vi kommunerne og borgerne et brugervenligt, transparent og effektivt opkrævningssystem gennem en app, som er særdeles populær hos danskerne,” siger Torben Mols, direktør for området for økonomi- og koncernstyring i KMD.

Hos MobilePay er de også glade for løsningen.

- ”Vi er glade for, at København med over 600.000 indbyggere og KMD nu udbyder vores løsning til faste betalinger. Vi tror, at rigtigt mange kommuner vil følge efter, og at danskerne for alvor bliver glade for mobil abonnementsbetaling, hvor oprettelsen klares med et swipe, hvorefter det hele kører automatisk,” siger Mark Wraa-Hansen, CEO i MobilePay.

 - Tivoli lader dig nu betale via MobilePay

Om andre kommuner er interesseret i løsningen, er uvist. Men mon de er, da danskerne har taget mobilbetaling til sig. 

Mere til historien

Der er 3,9 millioner danskere, som har adgang til MobilePay. De månedlige overførsler overstiger 7 mia. kr., svarende til 25 millioner transaktioner, hvoraf knap 30% er erhvervsbetalinger

Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram