Hvem slår dankortet ihjel? Apple Pay? Mobilepay?

Jyske Banks udviklingsdirektør spår, at Apple Pay er kommet for at blive. Dankortet bliver taberen.

Apple Pay

Med Apple Pay og MobilePay er forbrugerne godt dækket ind. Dankort er ikke nødvendigt.

Apple Pay er tilsyneladende kommet for at blive. Ifølge TV 2 News’ business-magasin “stormer Apple Pay frem”. Dansk Erhverv har ellers for nylig været fremme og sige, at Apple Pay i forhold til dankortet og Mobilepay er en dyr løsning fordi det er baseret på internationale betalingskort.

Men kunderne i Jyske Bank og Nordea, som er de to danske banker, der tilbyder kunderne den amerikanske betalingsløsning, er åbenbart immune overfor både advarsler og gebyrer.

Også Forbrugerrådet Tænk har hejst et advarselsflag og bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om tage et kritisk blik på Apple Pay.

Men måske kommer det til at give sig selv. Peter Schleidt, udviklingsdirektør i Jyske Bank, spår nemlig dankortet endeligt.

Til Børsen siger han blandt andet, at dankortet har været fantastisk for Danmark, fordi det har bidraget til at reducere antallet af kontantbetalinger og samtidig eliminere brugen af checks før andre lande.

– “Men den udvikling er nu også sket i andre lande, så bare fordi dankortet har været en god idé, er det ej sikkert, det samme er tilfældet i fremtiden,” siger Peter Schleidt til avisen.

Han tilføjer til fordel for deres eget produkt:

– “I mit og vores billede er man som forbruger godt dækket ind med Mobilepay og et internationalt kort, med for eksempel Apple Pay på toppen,” siger Peter Schleidt til Børsen. Han argumenterer således for de fuldfede kort-løse betalingsløsninger på smartphones – og for Apple Pay, som også fungerer på Apple Watch.

Betalingskort lægges i graven

Peter Schleidt mener således, at MobilePay og Apple Pay slår dankortet ihjel og Danmark følger Finland, hvor det nationale betalingskort er lagt i graven.

Samtidig ser han en rivende udvikling hos store internationale spillere. Her er dankortet en bette deltager, og blev udviklet til fem millioner danskere, mens Mastercard, Visa og Apple laver løsninger for syv milliarder mennesker og til butikker over hele verden, pointerer han overfor Børsen.

– “Alle danske banker bakker også op om Mobilepay, hvor betalinger sker direkte fra ens konto, som er enklere og billigere. Derfor vurderer vi, at Mobilepay kan blive mere konkurrencedygtigt end dankort”, siger Peter Schleidt til Børsen.

Dankort-aftale skal forhandles

I 2013 blev der indgået en aftale mellem Dansk Erhverv, bankerne og dankortejeren Nets. Den gælder frem til 2020, og parterne skal forhandle om en ny aftale inden, skriver avisen.

Mere til historien

I oktober i år blev der ifølge Nets gennemført 105,2 millioner betalinger med dankortet. Det er en stigning på 2,8 procent i forhold til samme måned året før. I kroner og øre blev dankortet brugt til at betale 29,5 milliarder kroner, hvilket ifølge Nets er en stigning på 2,3 procent.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram