Mobilbetaling er den næstmest populære betalingsform

Fremgangen i brugen af mobilbetaling har været stor denne sommer. Det viser en ny opgørelse.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) står bag en ny undersøgelse, der viser, at danskerne for alvor har brugt alle sommerdagene på at tage mobilbetalingen til sig.

Så telefonen har måske ikke kun været varm pga. solens stråler, men også af at blive brugt til betalingsmiddel.

 – Tivoli lader dig nu betale via MobilePay

Ifølge den nye opgørelse fra FDIH, så er flere onlinekøb foretaget på en smartphone frem for på en computer – og hver femte handel blev i juni måned gennemført via telefonen. Det skriver Finans.dk.

– “Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude,” skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Opgørelsen viser også, at hver tiende betaling blev gennemført via en betalingsapplikation. Og der er MobilePay altså fortsat den foretrukne i Danmark. Selvom Jyske Bank fornylig har gjort så alle uanset bank nu kan benytte Apple Pay.

 – Apple Pay er klar til alle danskere – men det koster

At hver tiende betaling blev gennemført via betalingsapps i juni betyder også, at det nu er den næstmest benyttede betalingsform i Danmark. Og Simon Bjerremann mener, at dette blot vil tage til.

22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste online køb via smartphonen. Det viser undersøgelsen fra FDIH. I 2016 var dette tal cirka 11 procent.

Der er dog langt endnu for, at blive det mest populære betalingsmiddel. Betalingskortet er det 75 procent af alle betalinger sker med.

 – Brugerne dumper Nets dankort-app

Mere til historien

MobilePay har også armene over hovedet denne sommer. I juni havde de volumenmæssigt en større måned end den ellers normalt aktive juletid. Det skriver Computerworld.dk.

Læs også:
Du kan betale med mobilen i Coops butikker

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay er tilbage med vigtig funktion

Det er lidt over et år siden, at funktionen blev kaldt for dyr og lukkede ned, men nu er den på vej tilbage i MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram