Mobilbetaling er den næstmest populære betalingsform

Fremgangen i brugen af mobilbetaling har været stor denne sommer. Det viser en ny opgørelse.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) står bag en ny undersøgelse, der viser, at danskerne for alvor har brugt alle sommerdagene på at tage mobilbetalingen til sig.

Så telefonen har måske ikke kun været varm pga. solens stråler, men også af at blive brugt til betalingsmiddel.

 - Tivoli lader dig nu betale via MobilePay

Ifølge den nye opgørelse fra FDIH, så er flere onlinekøb foretaget på en smartphone frem for på en computer – og hver femte handel blev i juni måned gennemført via telefonen. Det skriver Finans.dk.

- "Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude," skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Opgørelsen viser også, at hver tiende betaling blev gennemført via en betalingsapplikation. Og der er MobilePay altså fortsat den foretrukne i Danmark. Selvom Jyske Bank fornylig har gjort så alle uanset bank nu kan benytte Apple Pay.

 - Apple Pay er klar til alle danskere – men det koster

At hver tiende betaling blev gennemført via betalingsapps i juni betyder også, at det nu er den næstmest benyttede betalingsform i Danmark. Og Simon Bjerremann mener, at dette blot vil tage til.

22 procent af de adspurgte forbrugere havde foretaget deres seneste online køb via smartphonen. Det viser undersøgelsen fra FDIH. I 2016 var dette tal cirka 11 procent.

Der er dog langt endnu for, at blive det mest populære betalingsmiddel. Betalingskortet er det 75 procent af alle betalinger sker med.

 - Brugerne dumper Nets dankort-app

Mere til historien

MobilePay har også armene over hovedet denne sommer. I juni havde de volumenmæssigt en større måned end den ellers normalt aktive juletid. Det skriver Computerworld.dk.

Læs også:
- Du kan betale med mobilen i Coops butikker

Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram