HTC melder sig klar til Android 9 Pie

Her er de telefoner som HTC vil opdatere til Android 9 Pie.

Android 9 Piie

Android 9 Pie (Foto: HTC)

Modellerne HTC U12+, HTC U11, HTC U11+ og HTC U11 Life bliver opdateret til Android 9 Pie. Det oplyser HTC i et tweet.

HTC fortæller ikke noget om hvornår de vil opdatere telefonerne. Blot at de vil annoncere tidsrammerne for udrulning når opdateringen kommer tættere på.

HTC U11 får med Android 9 sin anden store Android-opdatering. Telefonen blev introduceret med Android 7, men har siden modtaget opdatering til Android 8 og nu venter altså Android 9 ude i kulissen.

HTC U Ultra og HTC 10 er blandt de telefoner, der ikke får Android 9 Pie.

LÆS OGSÅ: Disse Google telefoner kan allerede nu hente Android 9 Pia

Selvom HTC i dag er en lille producent, er de nogenlunde fornuftige til at holde køberne opdateret med ny software. Da HTC H12+, den seneste topmodel, ramte markedet, var der en irriterede fejl omkring de touchbaserede knapper. Kort efter landede en opdatering til U12+ der var målrettet knapproblemet.

Med en ny stor Android-version følger altid et kapløb fra nogle producenter om at komme først på markedet med en opdatering, men samtidigt er der stor forskel på strategierne. Nogle vil gerne være først. Andre venter med at opdatere deres store produkter indtil et nyt topdevice, med den nye version, er klar til markedet. Først herefter begynder opdateringen af tidligere produkter.

Som sådan er en opdatering af Android ikke vanvittig vigtig. Det vigtigste er om producenterne opdaterer sikkerhedslaget løbende, og følger Googles månedlige opdateringer.

På telefoner hvor producenterne har tilpasset systemet og brugerfladen med deres egne apps, layouts og skins, kan nyhederne i opdateringen være vanskeligere at få øje på. Simpelthen fordi indgrebene i styresystemet er meget stort hos producenter som eksempelvis Samsung og Huawei.

Læs desuden min artikler ”Opdateringer til Android er det vilde vesten” og ”Så længe bliver din Android smartphone opdateret”.

RETRO: Husker du mobilhittet HTC Touch Diamond?

Mere til historien

I slutningen af august 2017 var HTC også hurtigt ude med en melding omkring Android. Dengang var det opdateringen fra Android 7 til Android 8, der blev meldt ud.

Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram