HTC melder sig klar til Android 9 Pie

1

Her er de telefoner som HTC vil opdatere til Android 9 Pie.

Android 9 Piie
Android 9 Pie (Foto: HTC)

Modellerne HTC U12+, HTC U11, HTC U11+ og HTC U11 Life bliver opdateret til Android 9 Pie. Det oplyser HTC i et tweet.

HTC fortæller ikke noget om hvornår de vil opdatere telefonerne. Blot at de vil annoncere tidsrammerne for udrulning når opdateringen kommer tættere på.

HTC U11 får med Android 9 sin anden store Android-opdatering. Telefonen blev introduceret med Android 7, men har siden modtaget opdatering til Android 8 og nu venter altså Android 9 ude i kulissen.

HTC U Ultra og HTC 10 er blandt de telefoner, der ikke får Android 9 Pie.

LÆS OGSÅ: Disse Google telefoner kan allerede nu hente Android 9 Pia

Selvom HTC i dag er en lille producent, er de nogenlunde fornuftige til at holde køberne opdateret med ny software. Da HTC H12+, den seneste topmodel, ramte markedet, var der en irriterede fejl omkring de touchbaserede knapper. Kort efter landede en opdatering til U12+ der var målrettet knapproblemet.

Med en ny stor Android-version følger altid et kapløb fra nogle producenter om at komme først på markedet med en opdatering, men samtidigt er der stor forskel på strategierne. Nogle vil gerne være først. Andre venter med at opdatere deres store produkter indtil et nyt topdevice, med den nye version, er klar til markedet. Først herefter begynder opdateringen af tidligere produkter.

Som sådan er en opdatering af Android ikke vanvittig vigtig. Det vigtigste er om producenterne opdaterer sikkerhedslaget løbende, og følger Googles månedlige opdateringer.

På telefoner hvor producenterne har tilpasset systemet og brugerfladen med deres egne apps, layouts og skins, kan nyhederne i opdateringen være vanskeligere at få øje på. Simpelthen fordi indgrebene i styresystemet er meget stort hos producenter som eksempelvis Samsung og Huawei.

Læs desuden min artikler ”Opdateringer til Android er det vilde vesten” og ”Så længe bliver din Android smartphone opdateret”.

RETRO: Husker du mobilhittet HTC Touch Diamond?

Mere til historien

I slutningen af august 2017 var HTC også hurtigt ude med en melding omkring Android. Dengang var det opdateringen fra Android 7 til Android 8, der blev meldt ud.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer