Android 9 Pie allerede tilgængelig for de første

Google offentliggjorde i går navnet på den nyeste Android-version – og med det samme lød det, at opdateringen allerede er tilgængelig for de første enheder.

Android 9 Pie

Android 9 Pie (Foto: Google)

Google er klar med Android P i den endelige version. Det betyder også, at softwaren nu er annonceret med det officielle navn, der denne gang blev Android 9 Pie. Flere rygter havde ellers peget mod, at navnet ville blive Pistachio, men det holdt altså ikke stik.

Android 9 hedder Android 9 Pie

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Google overraskede også ved, at offentliggøre og udsende opdateringen før forventet. Det var ventet, at den ville blive afsløret mandag den 20. august 2018, men det blev fjorten dage før – altså 6. august.

Android P stjæler iPhone X funktioner

Og opdateringen er allerede på vej ud til de første enheder. I første runde er det helt som ventet Googles egne smartphones, der modtager opdateringen. Nemlig Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 og Pixel 2 XL. Der er også allerede forlydender om, at danske Pixel-ejere har fået opdateringen. Så det er altså gået noget stærkere denne gang end det oftest gør med en Android-opdatering.

Foruden Pixel-telefonerne så er også Essential PH-1 telefonen klar til at modtage opdateringen.

Se alle de nye emojis der kommer til iPhone og Android P

Android 9 Pie statuen udenfor Googles hovedkvarter GooglePlex

Android 9 Pie statuen udenfor Googles hovedkvarter GooglePlex (Kilde: Pocketnow)

Android 9 Pie kommer på et endnu ukendt tidspunkt også på flere andre Android-telefoner. Dette er dog ikke Google, som melder ud hvornår de er klar til de forskellige modeller, men derimod de enkelte producenter.

Statuen for Android 9 Pie er selvfølgelig stillet op udenfor Googles hovedkvarter GooglePlex.

Mere til historien

Torsdag den 9. august 2018 ventes det, at Samsung afslører deres nye flagskib i Note-serien, Galaxy Note 9, til en stor Unpacked event i New York. Om Galaxy Note 9 kommer med Android 9 Pie fra salgsæsken er endnu uvist. Ifølge de seneste rygter, så vil den dog ”kun” komme med Android 8.1 Oreo.

Læs også:
 – Her er 5 ting du skal vide om Android P


Om MereMobil.dk

MereMobil.dk er et specialmagasin om smartphones, tablets og udviklingen i mobilbranchen, grundlagt af mobilekspert John G. Pedersen.