Samsung Galaxy Note 9 er stort set lækket

Specifikationerne på Samsung Galaxy Note 9, salgsstartsdato og mange af detaljerne er i omløb. Læs hvad vi ved og hvad jeg håber er ændret den nye Note.

Der er ikke mange overraskelser tilbage når Samsung torsdag den 9. august 2018 præsenterer Galaxy Note 9 i Barclays Center, New York City.

Samsung har været flittige til at lække billeder, specifikationer og videoer op mod lanceringen.

Jeg er her klar med en opsamling, som giver dig hovedpunkterne for Samsung Galaxy Note 9. Naturligvis baseret på rygterne.

Galaxy Note 9 specifikationer

  • Skærm: 6.4 tommer (1.440 x 2.960 pixels) – 18:5:9 format
  • Beskyttelse: Corning Gorilla Glass 5
  • Processor: Exynos 9810 Octa
  • 6 GB RAM
  • Plads til MicroSD-kort på op til 1 TB
  • Intern hukommelse: 64, 128, 256 eller 512 GB
  • Kamera dual: 12 megapixels (f/1.5-2.4, 26 mm) – dual pixels PDAF, OIS
  • Kamera dual: 12 megapixels (f/2.4, 52 mm) – AF, OIS 2x optisk zoom
  • Frontkamera: 8 megapixels (f/1.7, 25 mm) – AF
  • Tilslutning: USB 3.1 Type C
  • Batteri: 4.000 mAh
  • Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Styresystem: Android 8.1 med Samsung-brugerflade

(Baseret på rygter)

Fingeraftrykslæseren har fået ny plads

På Samsung Galaxy Note 9 er fingeraftrykslæseren flyttet ned under kameralinserne. Dette er en stor forbedring, når vi sammenligner med Galaxy Note 8. Samsung 8-serie telefoner havde fingeraftrykslæseren ved siden af kameraerne. Det gjorde den vanskelig at nå, men gjorde også, at man ofte ramte linsen i stedet for sensoren.

Betjeningspennen S Pen er lokaliseret i telefonens nederste højre hjørne som på tidligere modeller.

Samsung benævner selv S Pen med ordene ”A new powerful S Pen”. I forhold til tidligere modeller er dette ikke en stor nyhed, da Samsung løbende har forbedret S Pen og softwaren fra model til model.

LÆS OGSÅ: Denne Samsung tablet er hele familiens tablet

Samsung: Batteriet holder hele dagen

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: Samsung)

En vigtig detalje er batteritiden. Samsung lover ”Powerful all day battery”. Dette afhænger ret meget af ens forbrugsmønster. Galaxy Note 8 havde et batteri på 3.300 mAh, men den nye model leveres, ifølge rygterne, med 4.000 mAh batteri. Allerede her er den første klare forbedring. Er batteriet på 4.000 mAh, så er det altså større end det famøse batteri, som Galaxy Note 7 blev lanceret med. Siden da har Samsung ikke lanceret en Note-telefon med et batteri på 3.500 mAh eller mere.

Da jeg anmeldte Galaxy Note 8 var min oplevelse, at telefonen brugte helt vildt meget strøm. Derfor slæbte den sig kun lige nøjagtigt gennem en arbejdsdag, men heller ikke mere end det.

Samsung kører videre med USB Type C tilslutning side om side med 3.5 mm. jackstik. Telefonen har desuden ikke en fysisk hjemknap på fronten. Som vi har set det før er knappen skjult under skærmglasset. Dette er kendt som ”Invisible Home Button”.

Dette håber jeg er ændret

Jeg håber, Samsung har fjernet den håbløse fysiske Bixby knap fra Galaxy Note 9. Bixby er en ringe tjeneste, når der sammenlignes med konkurrenter som Google Assistant.

Fingeraftrykslæseren er placeret bedre end tidligere, og denne skal nok fungere. Værre har det hidtil set ud for Samsungs biometriske oplåsning; iris- og ansigtsgenkendelse.

På Galaxy Note 8 var det forbedret, men slet ikke på niveau med FaceID i iPhone X. Jeg håber, at Samsung har givet disse funktioner en overhaling og rent faktisk testet dem inden telefonen lander i butikkerne.

Jeg håber, desuden, at Samsung fortsat har fokus på en stabil og overskuelig software. Netop softwaren har gennem tiden været Samsungs største udfordring.

Alle producenter taler løbende om kunstig intelligens i deres produkter. Mit håb er, at Samsung tier stille med AI på Galaxy Note 9. AI er håbløst at forklare slutbrugerne og blevet et buzzword, som marketingsafdelingen elsker.

LÆS OGSÅ: Samsung lancerer dobbelt trådløs oplader

Officiel promovideo for Galaxy Note 9

Kommer i slutningen af august

Enten den 17. eller den 24. august 2018 starter salget af Samsung Galaxy Note 9.

Det bliver efter alt sandsynlighed en dyr telefon. Samsung Galaxy Note 8 kostede ved lanceringen 7.749 kroner uden abonnement for udgaven med 64 GB intern hukommelse og 6 GB RAM.

Markedsudviklingen peger generelt i retning af dyrere topmodeller. Jeg forventer, at Samsung vil følge denne trend og skrue prisen lidt op. Du skal nok forvente at slippe omkring 10.000 kroner for Samsung Galaxy Note 9 med 512 GB hukommelse.

Jeg dækker lanceringen af Galaxy Note 9 og anmelder efterfølgende telefonen.

LÆS OGSÅ: Samsung annoncerer bøjelig og brudsikker skærm

Mere til historien

Det populære spil Fortnite er på vej til Android. Ifølge rygterne op til lanceringen af Samsung Galaxy Note 9 vil Fortnite i første omgang komme eksklusivt på denne telefon. Det vides ikke om dette kun vil være på udvalgte markeder eller på verdensplan.

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram