Så længe bliver din Android smartphone opdateret

Hvor ofte lover Samsung, Huawei, Sony, OnePlus og de andre Android-producenter, at udsende opdateringer af Android? Få svaret her.

- Hvor længe bliver min Android smartphone opdateret med nye Android-versioner?

Spørgsmålet møder jeg jævnligt. Det er også noget mange spørger sig selv eller forhandleren om, når de investerer penge i en ny telefon. Spørgsmålet er uhyre vanskeligt at svare på, da Android platformen ikke har én fælles strategi på området. Jeg har gjort et forsøg på at skabe klarhed over planerne for opdateringer hos de enkelte producenter.

Opdateringer til din smartphone handler ikke kun om, at du hele tiden har den nyeste version. Det handler også om sikkerhed, IT-kriminelle, og beskyttelse af vigtigt indhold på telefonen mod blikke fra nysgerrige.

Køber du en Android telefon er det ”det vilde vesten” når det kommer til opdateringer af Android-platformen eller sikkerhedslaget i systemet. De fleste producenter er forsigtige med garantier og kommer med meget vage svar på ret klare spørgsmål.

Det viser en stor undersøgelse som MereMobil.dk har foretaget blandt en række Android producenter. Vi har spurgt til deres politik omkring opdatering af henholdsvis Android platformen og sikkerhedslaget i Android.

Herunder kan du se svarene fra Asus, Huawei, HTC, Motorola, Nokia, OnePlus, Samsung og Sony. Læg nøje mærke til hvad de siger og navnlig ikke siger i svarene.

LÆS OGSÅ: Opdateringer til Android er "det vilde vesten"

Hvor lang tid opdaterer I Android operativsystemet?

Asus

Vi angiver ikke, hvor mange år vi garanterer større Android versionsopdateringer. Vi sigter mod mindst én større Android opdatering og i mange tilfælde flere.

Huawei

Vi har ikke et fast skema for levering af Android-opdateringer. Det afhænger af den aktive brugerbase og vores roapmap for softwareversioner.

HTC

Fremtidige opdateringer afhænger af systemkravene i Android operativsystemet, og vores evaluering af performance på hardwaren.

Motorola

Vi garanterer én stor opdatering til Moto G- og Z serierne (inden for produktets levetid, red.).

Nokia

Alle Nokia smartphones fra Nokia 3 og fremtidige produkter vil i deres levetid modtage minimum to hovedopdateringer (bogstavopdateringer) til Android systemet. (Eksempelvis fra Android O til Android P og til Android Q, red.)

OnePlus

Som udgangspunkt garanterer vi opdateringer i op til 2 år af produktets levetid. Vi kan ikke afvise, at denne vil ændre sig i fremtiden.

Samsung

Samsung har ikke sendt et officielt svar på, hvor længe du skal forvente opdateringer af Android-versionen på telefonerne. Samsung har løbende opdateret topmodeller med nye Android versioner, men ofte er disse opdateringer lang tid undervejs.

Sony

Vi sigter mod at give de seneste Android-opdateringer til vores premium-telefoner i to år efter telefonen er sendt på markedet.

Hvor lang tid garanterer I opdatering af sikkerhedslaget i Android?

Asus:

Sikkerhedsopdateringer udsendes over hele linjen cirka én gang om måneden. Vi har ikke nogen specifik årrække, hvor vi understøtter opdateringer.

Huawei

Hvis der er tale om en systemfejl eller sikkerhedsbrist aktiveres en nødplan, der skal beskytte brugerne så hurtigt som mulighed. Normale opdateringer følger et roadmap for softwareopdateringer. De bliver tilgængelige for brugerne, når de er udviklet.

HTC

Vi vurderer lige nu vores kadence på sikkerhedsopdateringer.

Motorola

Vi garanterer opdateringer i minimum to år på samtidige produkter i hele vores produkt-lineup. Inklusive E-serien.

Nokia

Sikkerhedsopdateringer udsendes månedligt i 3 år.

OnePlus

Vi udsender opdateringer til sikkerhedslaget, når der er behov for det.

Samsung

Samsung har ikke sendt et officielt statement, men på deres opdaterings-website kan du se hvilke enheder, som indgår i deres udmeldte planer for sikkerhedsopdateringer - det vises på produktniveau.

Sony

Vores program for sikkerhedsopdateringer skal beskytte mod de seneste risici og sårbarheder. Afhængigt af timingen og situationen bliver sikkerhedsopdateringer udsendt separat fra opdatering af Android softwareplatformen.

Hvor tit udsendes opdatering til sikkerhedslaget?

Asus

Sikkerhedsopdatering udsendes over hele linjen cirka én gang om måneden.

Huawei

Vi udsender sikkerhedsopdatering til vores produkter én gang hvert kvartal inden for den periode hvor produktet vedligeholdes.

HTC

Vi vurderer lige nu vores kadence på sikkerhedsopdateringer.

Motorola

Der udsendes sikkerhedsopdateringer minimum hvert kvartal. I praksis formentlig oftere.

Nokia

Der udsendes sikkerhedsopdateringer én gang hver måned.

OnePlus

Vi udsender opdateringer af sikkerhedslaget, når der er behov for det.

Samsung

Samsung har ikke sendt et officielt statement, men på deres opdaterings-website kan du se deres udmeldte planer for sikkerhedsopdateringer ned på produktniveau. En række modeller opdateres på månedsbasis.

Sony

Vores program for sikkerhedsopdateringer skal beskytte mod de seneste risici og sårbarheder. Afhængigt af timingen og situationen bliver sikkerhedsopdateringer udsendt separat fra opdatering af Android softwareplatformen.

Er der forskel på frekvensen af opdateringer til telefoner i forskellige prisklasser?

Asus

Vi har ikke nogen aktiv skelen mellem highend eller entry-telefoner. Sikkerhedsopdateringer bliver rullet ud over hele linjen. Det gælder ligeledes for større Android versioner.

Huawei

For at sikre den bedste oplevelse ruller vi opdateringer ud til brugerne i forhold til det aktuelle brug af hver enkelt model.

HTC

(Har ikke svaret på spørgsmålet)

Motorola

For sikkerhedsopdatering er der ikke forskel på om det er et high- eller lowend produkt. Alle modtager det. For Android opdateringer lover vi én stor opdatering af Android på G serie-produkterne, som ligger fra 1.500 til 2.300 kroner i vejledende salgspris.

Nokia

Vi differentier ikke vores produkter mellem low-, mid- og highend.

OnePlus

Vi diskriminerer ikke mellem low-, mid- og highend enheder. Så nej. Der skelnes ikke.

Samsung

(Har ikke svaret på spørgsmålet)

Sony

Vi kan vælge ikke at opgradere mid- eller entrylevel produkter, hvis vores tests ikke lever op til vores standarder og hvis ikke hardwaren giver en stabil brugeroplevelse.

Mere til historien

Selvom du ikke har den helt nyeste Android-version skal du ikke være nervøs. Det vigtigste er, at sikkerhedslaget opdateres på telefonen.

Mere end 8 ud af 10 har iOS 16

Apple er rigtigt gode til, at få brugerne til at opdatere deres enheder. Her er de nyeste officielle tal fra Apple.

(mere…)
Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram