Her er de vigtigste rygter om iPhone SE 2

RYGTE: Efterfølgeren til iPhone SE er angiveligt lige på trapperne. Læs med her og bliv klogere på rygter om glas og jackstik i iPhone SE 2.

iPhone X

Nogle rygter mener, at iPhone SE 2 bliver en iPhone X i mini-udgave. Andre mener, at den kommende telefon holder fast i det gamle design. (Foto: Apple)

To år. Så lang tid er der gået siden Apple i marts 2016 løftede slørret for iPhone SE. Nu peger flere rygter på, at ventetiden på en ny 4-tommer iPhone snart lakker mod enden.

Men hvad kan man forvente sig af den kommende mini-mobil?

De seneste måneder er nettet rendt over med rygter om iPHone SE 2. Herunder har vi samlet en række af dem.

Skærmen

Den nuværende iPhone SE har den samme skærm på 4 tommer som fik debut med iPhone 5 i 2012. Det betyder, at designet ser noget aldrende ud sammenlignet med iPhone X, der er udstyret med 5,8 tommer skærm og en minimal ramme.

LÆS OGSÅ: Apple-spåmand dropper ud

Hvis man skal tro rygterne, er Apple enige i den påstand. Analytikeren Ming-Chi Kuo har tidligere spået, at den kommende iPhone SE 2 bliver udstyret med et iPhone X-inspireret design. Det kan samtidigt betyde et farvel til Touch ID – Apples fingeraftryksløsning.

Siden da har flere rygter dog beskrevet, at iPhone SE 2 i stedet holder fast i en mere konventionel og rektangulær skærm; altså ligesom vi kender det fra den nuværende iPhone SE. Det skriver MacRumors.

Det vil også betyde, at Touch ID tager endnu en tørn på en ny iPhone. Om det bliver med samme falsk-klikkende knap som på iPhone 7 og 8 er dog usikkert.

Designet

Touch ID

Et nyt design kan betyde farvel til Touch ID. (Foto: Apple)

Hvis man kigger på iPhone SE og iPhone 5S er det kun trænede øjne, der kan se forskel. Men flere rygter fortæller, at iPhone SE 2 vil skifte bagsiden ud med glas; ligesom man kender det fra iPhone 8. Det skriver MacRumors, der understreger, at der er tale om særdeles usikre rygter.

Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

En bagside i glas vil også muliggøre trådløs opladning, ligesom vi kender det fra iPhone 8 og iPhone X. Et mere iPhone 8-agtigt design kan også betyde et farvel til jackstikket. Det rapporterer The Verge.

Andre rygter peger dog også på, at jackstikket får lov til at leve videre – i hvert fald lidt endnu.

Ét af kritikpunkterne i forhold til den oprindelige iPhone SE var mangel på berøringsteknologien 3D Touch, der er tilgængelig på alle nye iPhones.

Det er uvist om denne teknologi finder vej til den kommende iPhone SE. Nye rygter beskriver nemlig, at Apple overvejer at droppe 3D Touch på udvalgte modeller.

Indmaden

Taptic Engine i iPhone 7 Plus (Foto: iFixit.com)

iPhone SE 2 får muligvis samme indmad, som man kender det fra iPhone 7. Her ses “Taptic Engine i iPhone 7 Plus” (Foto: iFixit.com)

iPhone SE gjorde sig i 2016 bemærket ved at have samme processor som det daværende iPhone flagskib i form af iPhone 6S. Hvis iPhone SE 2 følger samme logik bliver der altså tale om indmaden fra iPhone 8 / X.

Ifølge rygter er det dog mere sandsynligt, at iPhone SE 2 kommer til at ligne iPhone 7. Dermed vil telefonen følge i fodsporene på den seneste iPad.

ANMELDELSE: Apple iPad 9.7” 2018 test – god til prisen

Indmaden i iPhone 7 består af Apples A10 Fusion SoC; en såkaldt seks-kernet processor. Den er akkompagneret af 2 GB RAM.

iPhone 7-indmad vil også betyde, at iPhone SE 2 ikke understøtter Bluetooth 5.0 som de nyeste iPhones. Ivrige videofolk skal heller ikke sætte næsen op efter 4K-optagelse ved 60 billeder i sekundet. Det er nemlig ikke muligt på iPhone 7.

Via Apples sammenligningsside, kan du selv se, hvilke betydninger det får for iPhone SE 2, hvis den må “nøjes” med indmaden fra iPhone 7 fremfor iPhone 8.

Udgivelse og pris

Apple har ikke selv meldt noget officielt ud omkring den rygtede iPhone SE 2. Et godt bud på en lanceringsdato er 4. juni 2018. Her holder Apple nemlig traditionen tro sin årlige udviklerkonference kaldet WWDC.

Selvom eventen har fokus på software, så plejer Apple at medbringe ny hardware. Her kunne iPhone SE 2 meget vel dukke op på scenen.

LÆS OGSÅ: WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

Når det kommer til pris så er det meget sandsynligt, at iPhone SE 2 får samme vejledende salgspris som iPhone SE ved dens debut. Altså 3.699 kroner for modellen med den mindste lagerplads. Og 900 kroner ekstra, hvis man har brug for mere lagerplads.

Siden da har Apple dog sænket den vejledende salgspris, så den i dag lyder på henholdsvis 3.099 kroner og 3.999 kroner. Kigger man på Sponseret link Pricerunner er prisen i praksis noget lavere. Nemlig omkring 2.200 kroner for den billigste version.

Det er også muligt, at Apple vælger at sænke priserne sammenlignet med den nuværende model. Det var nemlig tilfældet med den nyeste iPad, der koster 200 kroner mindre end forgængeren.

MereMobil.dk følger selvfølgelig med ved WWDC den 4. juni.

Mere til historien

Der er faktisk kun gået ét år siden iPhone SE sidst blev opdateret. I foråret 2017 sløjfede Apple nemlig 16 GB-udgaven og erstattede den med 32 GB lagerplads for den samme pris. Ved samme lejlighed blev 64 GB-versionen ændret til 128 GB.

Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
OnePlus 12 er snart på trapperne

Det tyder på, at OnePlus snart præsenterer OnePlus 12, deres nyeste flagskibs telefon.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram