Farvel til iPhone 5S – goddag til iPhone SE

0

Apple har offentliggjort iPhone SE. Det betyder et farvel til iPhone 5S som udgår.

iPhone 5S og iPhone 5C
iPhone 5S og iPhone 5C (Foto: Apple)

Apple iPhone 5S blev lanceret i efteråret 2013 og har indtil nu været en del af Apples sortiment. Men med lanceringen af iPhone SE er det altså blevet et farvel til den ellers populære 4 tommer iPhone 5S, som i øvrigt var den første iPhone med fingeraftrykslæser.

iPhone 5S og iPhone 5C, der blev lanceret samtidig, fik i øvrigt hug i en meget omtalt antennetest.

 – Læs alt om iPhone SE

iPhone 5S kom med softwaren iOS 7 fra salgsæsken.

Men telefonen holdt altså på markedet i to et halvt år inden den må se sig ”slået hjem” og erstattet af en ny 4 tommer iPhone. I øvrigt understøtter iPhone 5S den nyeste iOS-opdatering (iOS 9), så selvom telefonen har to et halv år på bagen er den altså stadigvæk opdateret rent softwaremæssigt.

Nu hvor iPhone 5S udgår af Apples sortiment har de følgende smartphones i deres produktsortiment: iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6 Plus, iPhone 6 og iPhone SE.

iPhone SE (Foto: Apple)
iPhone SE (Foto: Apple)

Og at Apple kommer med en ny 4 tommer iPhone kan måske hænge sammen med, at der faktisk er rigtig mange iPhone-brugere, som fortsat har en model med en skærm på maksimalt 4 tommer. Så der er formentlig rigtig mange, der hilser den nye iPhone SE velkommen.

37 procent af iPhone-brugerne har stadig 4″ skærm

– “iPhone SE er en spændende ny idé. Vi tog udgangspunkt i det populære ikoniske design og genopfandt det fra inderst til yderst. Resultatet er verdens smukkeste og mest kraftfulde telefon med 4 tommer skærm,” fortæller Philip Schiller, Apples direktør for Worldwide Marketing, om iPhone SE.

Da MereMobil.dk testede iPhone 5S tilbage i slutningen af 2013 endte den på karakteren 5 ud af 6 stjerner. Det var desuden en af de første smartphones vi testede efter åbningen af MereMobil.dk.

MINITEST: Apple iPhone 5S – for meget af det samme?

Vi glæder os til at teste iPhone SE, der må siges at være Apples bud på en ”mini-model” ligesom Samsung Galaxy Mini og Sony Xperia Compact modellerne.

Mere til historien

Da iPhone 5S blev lanceret forsøgte Apple sig desuden med en ”billig-udgave” af en iPhone, det blev til iPhone 5C, som aldrig rigtigt blev nogen stor succes.

Læs også:
TEST: iPhone 5C – giver den farve på tilværelsen?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer