Farvel til iPhone 5S – goddag til iPhone SE

Apple har offentliggjort iPhone SE. Det betyder et farvel til iPhone 5S som udgår.

iPhone 5S og iPhone 5C

iPhone 5S og iPhone 5C (Foto: Apple)

Apple iPhone 5S blev lanceret i efteråret 2013 og har indtil nu været en del af Apples sortiment. Men med lanceringen af iPhone SE er det altså blevet et farvel til den ellers populære 4 tommer iPhone 5S, som i øvrigt var den første iPhone med fingeraftrykslæser.

iPhone 5S og iPhone 5C, der blev lanceret samtidig, fik i øvrigt hug i en meget omtalt antennetest.

 - Læs alt om iPhone SE

iPhone 5S kom med softwaren iOS 7 fra salgsæsken.

Men telefonen holdt altså på markedet i to et halvt år inden den må se sig ”slået hjem” og erstattet af en ny 4 tommer iPhone. I øvrigt understøtter iPhone 5S den nyeste iOS-opdatering (iOS 9), så selvom telefonen har to et halv år på bagen er den altså stadigvæk opdateret rent softwaremæssigt.

Nu hvor iPhone 5S udgår af Apples sortiment har de følgende smartphones i deres produktsortiment: iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6 Plus, iPhone 6 og iPhone SE.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Og at Apple kommer med en ny 4 tommer iPhone kan måske hænge sammen med, at der faktisk er rigtig mange iPhone-brugere, som fortsat har en model med en skærm på maksimalt 4 tommer. Så der er formentlig rigtig mange, der hilser den nye iPhone SE velkommen.

- 37 procent af iPhone-brugerne har stadig 4" skærm

- “iPhone SE er en spændende ny idé. Vi tog udgangspunkt i det populære ikoniske design og genopfandt det fra inderst til yderst. Resultatet er verdens smukkeste og mest kraftfulde telefon med 4 tommer skærm,” fortæller Philip Schiller, Apples direktør for Worldwide Marketing, om iPhone SE.

Da MereMobil.dk testede iPhone 5S tilbage i slutningen af 2013 endte den på karakteren 5 ud af 6 stjerner. Det var desuden en af de første smartphones vi testede efter åbningen af MereMobil.dk.

- MINITEST: Apple iPhone 5S – for meget af det samme?

Vi glæder os til at teste iPhone SE, der må siges at være Apples bud på en ”mini-model” ligesom Samsung Galaxy Mini og Sony Xperia Compact modellerne.

Mere til historien

Da iPhone 5S blev lanceret forsøgte Apple sig desuden med en ”billig-udgave” af en iPhone, det blev til iPhone 5C, som aldrig rigtigt blev nogen stor succes.

Læs også:
- TEST: iPhone 5C - giver den farve på tilværelsen?

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram