WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

Apple har udsendt invitationerne til udviklerkonferencen, som finder sted i dagene 4.-8. juni 2018. Vi ser nærmere på, hvad vi forventer, at Apple vil lancere.

iPhone X

iPhone X er den første iPhone med Face ID; og det bliver formodentlig ikke den sidste. (Foto: Apple)

Er du til Apples produkter – enten iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch eller Mac, så er den årlige keynote på WWDC-udviklerkonferencen et af årets højdepunkter. De plejer nemlig, traditionen tro, at komme med smagsprøver på hvordan de kommende opdateringer til iOS, MacOS, tvOS, watchOS ser ud.

Apple har netop sendt invitationerne ud til årets World Wide Developer Conference, samt sat billetterne til salg. Så nu ved vi, hvornår der skal kryds i kalenderen. WWDC 2018 starter mandag den 4. juni og det er altså her, at keynoten normalt afholdes.

 – Apple inviterer til WWDC 2018 – se de officielle datoer her

WWDC er dog ikke stedet, hvor der er en masse ny hardware. Men det sker dog, at Apple lancerer et eller flere produkter eller løfter sløret for hardware, der er på vej.

Sidste år lancerede Apple kraftigere iPad Pro-modeller, en ny ekstrem iMac og så løftede Apple også sløret for, at de arbejdede på Apple HomePod. Den blev senere ramt af forsinkelser og kom først i handlen i februar 2018.

Apple HomePod endelig på vej i handlen

Vigtigt er det dog at huske, at WWDC er en udviklerkonference. Derfor er det også softwaren, som er i fokus. Hvad der ellers sker er mere uvist.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Rygterne svirrer om nye produkter – måske en iPhone SE2?

Der har siden den første iPhone SE model i foråret 2016 været mange rygter om en efterfølger. Men indtil videre har Apple altså valgt, at satse på andre modeller. Så måske der aldrig kommer en ny ”iPhone SE”.

Rygterne er dog begyndt at svirrer om, at Apple vil benytte WWDC til en lancering af ”iPhone SE2”.

iPhone SE 2 får måske debut ved WWDC

Men i takt med de mange rygter om en efterfølger til iPhone SE, ja så er der også rygter om en mere kompakt iPhone X – og/eller en billigere iPhone X-model.

Helt præcis, hvad Apple gør vides ikke. Men tanken kunne godt være, at hvis de vil lancere en efterfølger til iPhone SE – så sker det i foråret/sommeren. Den første iPhone SE blev også lanceret i foråret 2016. Ved at gøre dette, så kan Apple holde fokus på iPhone X og andre iPhone-modeller ved deres vanlige iPhone-event omkring september måned.

MereMobil.dk håber på en iPhone SE 2. Vi var ret så begejstret for iPhone SE, der er en god telefon til dem, som ikke ønsker en kæmpe skærm. Er man i målgruppen for en iPhone SE (størrelsesmæssigt), men gerne vil have en ny telefon, så har Sony til Mobile World Congress 2018 lanceret Sony Xperia XZ2 Compact.

Dette skal du vide om Sony Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact

Nye MacBooks?

Mere oplagt end en ny iPhone-model til WWDC er måske nye MacBooks. Rygterne svirrer i hvert fald om, at der måske er nye MacBook Air-modeller på vej.

Den nuværende MacBook Air er efterhånden lidt ”slidt” både på design og hardware. Mens skærmen faktisk er ”antik”. Det er i hvert fald mange år siden, at Apple sidst har lanceret en MacBook Air. Så hvis ikke serien helt skal udgå, er det måske på tide med nye modeller.

Også Mac Pro har været urørt i mange år, så her vil en opgradering også være på sin plads.

Apple har omkring 10 procent markedsandel på computermarkedet, derfor kan det også være, at de overvejer en billigere MacBook. Det vil måske gøre, at de kan få fat i brugere, som fravælger Apple pga. prisen.

 – Apple arbejder på budget-MacBook og billigere iPad

iOS, MacOS og anden software

Det antages næsten som HELT SIKKERT, at Apple vil komme med smagsprøver på deres kommende software-versioner. Så er du til iOS, macOS, watchOS, tvOS – ja så burde du næsten være sikker på, at få lidt nyt at se.

Ofte er de nye softwareopdateringer spækket med en masse nyheder. Men det er ikke sikkert, at du skal have så store forventninger til iOS 12.

Det ser nemlig ud til, at Apple med iOS 12 vil ”rydde op”. iOS 11 har været lidt en ustabil affære i forhold til, hvad Apple ellers normalt leverer af software. Derfor har der været hårdnakkede rygter om, at udviklerteamet har fået besked på, at det allervigtigste i iOS 12 er at det er stabilt og sikkerheden er i top.

Derfor skal du måske ikke have så store forventninger til en masse nyheder og fede features. Det kan dog være, at vi alle bliver glædeligt overraskede og der også er tid til, at lave ny hjemmeskærm og meget andet. Men det kan også være en ”kedelig opdatering”, som ikke byder på de vilde nyheder.

MacBook Air

MacBook Air (Foto: Apple)

MacOS-opdatering – forhåbentlig et stort skridt

Opdateringen til Apples MacOS sidste år var en ”mindre en af slagsen”. Opdateringen gik fra at hedde Sierra og til at hedde High Sierra. Alligevel har der dog været nogle sikkerhedsproblemer, så måske det ikke er utænkeligt, at Apple også her vil forsøge at sikre en bedre brugeroplevelse og altså skære ned på en masse nye funktioner.

Det er dog som det plejer, at rygterne mest er omkring nyheder i iOS-softwaren i forhold til macOS-opdateringen. Dog lyder rygterne, at Mac-computere vil understøtte iOS-applikationer i løbet af 2018. Men om dette er rigtigt vides altså ikke.

Der er stadigvæk noget tid til WWDC, så der kan altså komme mange nye rygter til i mellemtiden.

Apple melder ikke selv noget ud om, hvad vi kan forvente at se til WWDC. Det er derfor blot vores egne spekulationer, samt rygterne der svirrer, at vi har udarbejdet dette ud fra.

Hvad tror du, at WWDC vil byde på i år? Tror du vi får en iPhone SE 2 at se?

Mere til historien

Rygterne om en iPhone SE 2 har svirret længe – og gået på alt fra den kommer, til den er droppet – og til hvilke funktioner den kommer med.

Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram