Her er HomePod – Siri højtaleren fra Apple

HomePod er en Siri styret hjemmehøjtaler- og digital assistent. HomePod er Apples konkurrent mod Amazon Echo og Google Home.

HomePod

HomePod (Foto: Apple)

Amazon har en højtaler med indbygget digital assistent kaldet Echo. Det samme Google. Deres hedder Google Home. Apple vil ikke stå tilbage for konkurrenterne i Silicon Valley. Derfor har de præsenteret HomePod.

HomePod er en lille 18 centimeter høj højttaler med en lang række højttaler-enheder indbygget. F.eks. syv stråledannende diskanthøjttalere som hver har en selvstændig forstærkerchip. Dertil kommer baghøjttalere og seks mikrofoner.

Højttalerne skulle udsende lyden i rummet på en måde, der giver en helt utrolig lydoplevelse. I hvert fald ifølge Apple. Hvis ikke én HomePod er nok, kan den kombineres med en ekstra og dermed danne et stereopar.

Måden lyden kommer ud i rummet på minder om TruePlay funktionen i Sonos nyeste højtalere. Her analyses ekkoet fra rummet lyden specialtilpasses i forhold til møbler, tæpper, hårde flader m.v.

HomePod kan modtage instruktioner via Siri taleassistenten. Selvom musikken spiller kan mikrofonerne opfange kommandoerne. Heller ikke dette er nyt. Eksempelvis har Google Home samme mulighed. Om HomePod så er mere præcis må en real-life test vise.

BAGGRUND: Hvis du vil vide mere om fremtiden for digitale assistenter så lyd til podcasten ”Så vilde bliver de digitale assistenter”. Her går vi tæt på Siri, Google og Alexa og besøger Googles eksperter i Mountain View.
HomePod

HomePod (Foto: Apple)

Kan ikke købes i Danmark

Man kan træne ens Apple Music konto ved f.eks. at sige ”Hej Siri. Det er en god sang”. Herefter registreres sangen som en præference. Man kan også stille spørgsmål om musikken som ”Hvem synger?”, ”Hvem spiller trommer?” osv.

Brugeren kan desuden bruge kommandoerne til at betjene lyset, få opdateringer om nyhederne, vejr og sport samt mange andre ting. Præcis som det i dag kendes fra Hjem applikationen på iPhone og iPad.

Når Siri-kommandoerne sendes til Apples servere sker det med kryptering samt en anonym Siri-identifikation.

HomePod kommer i første omgang til USA, Australien og Storbritannien. Den koster 349 USD – svarende til cirka 2.300 danske kroner uden moms, afgifter m.v. Priserne for Australien og Storbritannien blev ikke offentliggjort ved præsentationen.

Nu kan du røre ved Alexa – Amazon klar med ny Echo

Promovideo for HomePod

https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc

Mere til historien

HomePod drives af Apples A8-chip. Det er den samme processor, som sidder i iPhone 6 og iPhone 6 Plus fra 2014.

Læs også:
iOS 11 – alt du skal vide
Ny iPad har større skærm men fylder det samme

Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram