Ny iPad Pro får større skærm uden at fylde mere

Den nye iPad Pro 10,5” har større skærm uden at være fysisk større end 9,7”-udgaven, og uden at veje mere.

iPad Pro 10,5" og 12,9" (Foto: Apple)

iPad Pro 10,5" og 12,9" (Foto: Apple)

Apple har skåret noget af kanterne på den kommende iPad Pro 10,5”. Reelt betyder det, at kanterne er reduceret med 40 procent, men skærmen er udvidet fra 9,7 til 10,5 tommer, uden selve enheden fylder nævneværdigt mere.

Vi taler om en bredde på 174,1 mm på iPad Pro 10,5” og 169,5 mm på iPad 9,7”. Vægten er 469 gram på begge modeller.

Endnu engang opgraderer Apple på processor- og grafikkræfterne i iPad. Den nye chip hedder A10X Fusion. Der er tale om en 6-core CPU og 12-core GPU. Det giver 30 procent hurtigere ydeevne på CPU’en og 40 procent mere på grafikydelsen, sammenlignet med den tidligere A9X chip, der benyttes på den almindelige iPad.

- Kongen af tablets er stadig iPad

Ny type skærm og hurtigere Apple Pencil

Der er en ny type skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens i den nye iPad Pro. Almindeligvis kører smartphones og tablets med 60 Hz. Gevinsten ved 120 Hz er en mere flydende oplevelse ved animeret indhold som f.eks. når der scrolles på sider.

iPad Pro med Apple Pencil (Foto: Apple)

iPad Pro med Apple Pencil (Foto: Apple)

Opdateringsfrekvensen er dynamisk. Det betyder, at den kan nedsættes i situationer hvor den hurtigere opdatering ikke er påkrævet  - som f.eks. på stillbilleder. Det giver, i disse situationer, en reducering af strømforbruget.

Når Apple Pencil benyttes bliver den endnu mere flydende og realistisk at skrive med. Hidtil har Apple Pencil haft en latency på 49 millisekunder. På iPad Pro (de nye modeller) er dette reduceret til kun 20 millisekunder.

Den nye iPad har også True Tone skærm, der justerer skærmens hvidbalance efter lyset fra omgivelserne. Det giver en mere naturlig visuel oplevelse. Selvom det lyder lidt popsmart, så fungerer det faktisk overbevisende. Det har Apple tidligere bevist på 9,7” iPad Pro.

Kameraet er nu opgraderet til 12 megapixels på bagsiden, som på iPhone 7, samt et 7 megapixels til videosamtaler og selfies.

Apple benytter fortsat fire højtalere i den nye iPad, sådan som vi har set det på de foregående iPad Pro modeller. Det giver en ret kraftig lydoplevelse.

Udover iPad Pro 10,5” har Apple også introduceret iPad Pro 12,9” i en opdateret version. Begge deler de samme specifikationer, bortset fra skærm og batteri. Den største konfiguration er med 512 GB hukommelse.

- iOS 11 kommer i efteråret - dette skal du glæde dig til

Officiel iPad Pro promovideo

https://www.youtube.com/watch?v=UR5ODc5Wbbo

Det koster iPad Pro

iPad Pro (Foto: Apple)

iPad Pro (Foto: Apple)

Både iPad Pro 10,5” samt iPad Pro 12,9” kan bestilles med det samme, og vil inden for en uges tid blive leveret.

Priserne er 5.599 kroner for 64 GB iPad Pro 10,5” i Wi-Fi udgaven. Vil du have plads til SIM-kort koster den 6.799 kroner.

Modellen med 12,9” skærm er prissat til 6.999 kroner for udgaven med 64 GB hukommelse, der er den mindste variant. SIM-kort udgaven koster 8.199 kroner.

- De første indtryk af den originale iPad Pro

Mere til historien

De to nye iPads leveres med den nyeste iOS 10-udgave, men vil kunne opdateres til iOS 11 i efteråret. Apple Pencil og det nye Smart Keyboard er ekstraudstyr. Dette koster hhv. 829 og 1.399 kroner (1.499 kroner for tastaturet til iPad Pro 12,9”).

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram