De første indtryk af iPad Pro

8

Web-TV: iPad Pro er ufattelig stor, og de tidligere Apple tablets ser utroligt små ud, ved siden af. Kom tættere på mulighederne i iPad Pro her.

5,6 millioner pixels

Riv skærmen af en 13 tommer Macbook, så har du nogenlunde hvad der svarer til iPad Pro. De tidligere iPads virker små ved siden af denne kæmpe bærbare skærm med 5,6 millioner pixels. Til sammenligning så består et Full HD billede af godt 2 millioner pixels.

Der er ingen tvivl om, at iPad Pro er god til f.eks. streaming tv eller film på Netflix, og lyden følger med den gode billedkvalitet. Der sidder to højtalere i hver ende, og stereolyden tilpasses altid hvordan du holder iPad’en, så diskant og mellemtone kommer fra de to øverste, mens de dybe toner spilles fra alle fire højtalere. Og selv ved tætpakkede actionscener er lyden, i betragtning af det er en tablet, ret god.

iPad Pro er, efter min opfattelse, ikke legetøj. Det er et arbejdsredskab til professionelle brugere. Adobe, som leverer programmer til det kreative segment, har allerede opdateret de første apps med iPad Pro understøttelse. Også Microsoft er klar med iPad Pro understøttelse, og i App Store er Office-programmerne nu klar til den store skærm.

Mere om iPad Pro

Apple Pencil åbner nye muligheder

Bruger du skitse, grafik og layoutprogrammer er Apple Pencil et must til iPad Pro, selvom det er en merudgift på 829 kroner. Det er den mest præcise stylus til en tablet nogensinde, og den kan både registrere tryk, tilt samt bevægelse.

Vi har fået et par personer fra firmaet BRND i Odense til at teste om pennen rent faktisk duer til noget, og de har næsten kun rosende ord tilovers for produktet, men det bemærkes, at glasskærmen ikke har papirets modstand og blødhed, hvilket nogle gange godt kan være en udfordring.

Jeg har haft mulighed for afprøvning af Smart Keyboard, der endnu ikke er kommet på markedet i Danmark. Smart Keyboard er et af de allerbedste tastaturer til tablets, jeg nogensinde har prøvet. Det svarer fuldkommen til, at skrive på et almindelig tastatur.

Køber du iPad Pro får du grafik- og processorkraft til selv avancerede grafik- og videoopgaver. Med iMovie kan du i realtime redigere flere samtidigt 4K-videospor. Grafikprocessoren er faktisk 360 gange kraftigere, end den som sad i den første iPad fra 2012.

Test: Apple Watch – det mest relevante smartwatch

Ikke for alle

iPad Pro er ikke et spille- og filmlegetøj til hjemmet. Det er et dyrt arbejdsredskab. Det understreges også af prisen, som starter på 6.999 kroner for den billigste udgave. Den absolutte topmodel ligger til 9.499 kroner. Denne har 128 GB hukommelse og plads til SIM-kort.

De første indtryk af iPad Pro er gode, men den kommer for alvor til sin ret, når man har Apple Pencil i hånden og forstår at bruge denne.

Spørgsmålet er nu hvor mange udbydere af professionelle programmer, der vil lave specialversioner til iPad Pro og Apple Pencil.

Sådan tester og godkender Apple covers til iPad og iPhone

Billeder af indslaget

Mere til historien

Apple Pencil fungerer i samspil mellem pen og skærmteknologi, og kan ikke benyttes på andre iPads.

Læs også:
Web-TV: Derfor skal du have iPhone 6S eller 6S Plus

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer