Sådan tester og godkender Apple covers

0

Et cover til iPhone eller iPad kan gøre mere skade end gavn. Læs her hvordan Apple tjekker kvaliteten.

Apple iPhone kamera linse cover
iPhone med cover (Foto: Apple)

Der findes utallige steder som tilbyder covers til særligt iPhone og iPad, men hovedparten af dette tilbehør er billigt produceret i eksempelvis Kina, uden nogen form for kvalitetskontrol fra Apples side.

Apple har sine officielle butikker (Apple Store) også en række tilbehørsprodukter og covers, men disse underkastes omfattende tests, for at sikre de ikke skaber flere problemer for brugeren end de løser.

Først kigges på designet for at se, om der er uhindret tilgang til alle knapper, porte og stik. Coveret underkastes også en række fald-tests, som sikrer, det holder hvad producenten lover.

Dernæst tjekkes om kameraet har frit udsyn for såvel linsen som fotolys-dioden, og ikke påvirker billedes skarphed, farvespektrum eller generelt ødelægger kvaliteten.

Akustikken er en vigtig del på en smartphone, og Apples tests undersøger om coveret påvirker lydkvaliteten ved samtaler, musik eller brug af Facetime. Desuden tages et kig på om sensorerne i enhederne fungerer, hvorunder også lyssensoren og Touch ID fingeraftrykdslæseren.

På linje med lyden er forbindelse til mobilnet, og trådløse netværk en essentiel faktor, som tjekkes. Nogle tredjepartscovers kan været konstrueret, så de nedsætter transmissionen af signalerne til og fra telefonen. Producenten har måske ikke gjort det med vilje, men har omvendt heller ikke nødvendigvis testet det.

Med andre ord. Der kan være store forskelle på de billige covers du køber på et kræmmermarked eller via Ebay, og så de kvalitetskontrollerede produkter på hylderne i en Apple Store. Så inden du giver teleselskaberne skylden for dårlig dækning, så overvej om dit cover måske kan være en faktor.

Du kan læse mere om Apples procedure for covertests på den officielle side.

Mere til historien

Står du og mangler en ekstra oplader til iPhone eller iPad, så kan vi på ingen måde anbefale køb via kinesiske hjemmesider, eller for den sags skyld Ebay. Ofte er kvaliteten af produkterne så ringe, at de er direkte livsfarlige.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer