Derfor skal du have iPhone 6S eller 6S Plus

Web-TV: Med iPhone 6S’erne kan du redigere 4K-video uden en computer, men er der også andre argumenter for, at opgradere til en ny iPhone? Se med her!

Større og tungere uden mere skærmplads

Køber du den nye iPhone 6S, eller den en endnu større iPhone 6S Plus, bliver din pengepung temmelig let, og lommen temmelig tung. Begge telefoner er nemlig blevet en smule større og tungere, uden skærmen har fået mere plads.

Årsagen er den nye skærm med funktionen 3D Touch, som er en af de mest synlige nye ting i iPhone 6S og 6S Plus. Der er 3D Touch funktioner i de genveje på forside-skærmen, der understøtter det. Tryk f.eks. ned på Fotos og gå direkte til favoritter eller de fotos du tog for et år siden. Kort har genveje til ”Søg i nærheden” og vejvisning til hjemmeadressen, og fra Twitter kan der, direkte fra ikonet, oprettes et tweet.

3D Touch ER smart, men det er ikke noget der gør, at din gamle iPhone er blevet ubrugelig. Jeg har skulle minde mig selv om, at benytte funktionen, og reelt finder jeg den egentlig ikke synderligt nyttig. Måske den bliver det med tiden?

Video i 4K-opløsning

Er du videotypen kan du nu skyde små film i 4K-kvalitet, redigere dem i iMovie direkte på mobilen, og smide dem afsted til YouTube, uden overhovedet at have rørt en computer. Det siger lidt om, hvor kraftig hardwaren efterhånden er blevet. Denne opgave vil selv større computere have bøvl med.

I dagligt almindeligt brug mærker du ikke en stor forskel fra sidste års telefoner til dette års. Det er særligt ved tunge videoopgaver eller store spil, at du vil få glæde af den ekstra ydelse den nye A9-processor byder på.

Kameraet har Apple givet et megapixels-boost, men forvent ikke den store forandring i billederne. Jeg må konstatere, at iPhone igen har et af de bedste allround-mobilkameraer der findes. Plus-modellen er fortsat den eneste af udgaverne, der har Optisk Billedestabilisator (OIS).

En nyhed i kameradelen er Live Photos. Her optages en lille videosekvens sammen med billedet, der giver et galleri med ”levende” billeder, som bevæger sig en smule. Faktisk optages halvandet sekund før og efter du har trykket på udløseren. Jeg har svært ved at se, hvad det skal bruges til, og i øvrigt er funktionen ikke ny. HTC har haft noget tilsvarende siden deres HTC One (M7).

Web-TV: Sådan virker 3D Touch

Mere strømeffektiv

Som altid er der meget debat om batteritiden på smartphones, og iPhone er ingen undtagelse. Hardwaren er nu mere strømeffektiv, men selve batterikapaciteten er en smule mindre.

Alt i alt en stort set uændret strømtid – måske med en lille gevinst. Der kan også aktiveres en strømspare-funktion, som nedsætter telefonens ydeevne en smule, hvilket i nogle tilfælde kan strække batteritiden lidt længere.

Den nye iPhone ligner sig selv, og hvis du vil flashe at du har fået en ny Apple-smartphone, skal den købes i farven Rose Gold. Jeg vil sige det sådan, at skal du have iPhone 6S eller 6S Plus - så er Rose Gold den eneste rigtige farve.

Argumentet for opgradering?

iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus

Har du i dag en iPhone 6 er der intet rationelt argument for en opgradering, men kommer du fra tidligere modeller, vil du opleve en kæmpe forskel. Det emotionelle argument for en udskiftning må du tage med kæresten eller bankmanden.

iPhone 6S holder hvad den lover, er driftsstabil og i det hele taget en fremragende smartphone. Jeg gav iPhone 6 topkarakter, og kan ikke finde gode argumenter for at tage nogle af disse stjerner fra den med opgraderingen til iPhone 6S. Der er fintunet på det hele, og telefonen er bestemt ikke blevet dårligere.

Derfor får iPhone 6S og iPhone 6S Plus topkarakter fra mig. Læs her vores store detaljerede anmeldelse af iPhone 6S og 6S Plus.

Mere til historien

På de nye iPhones kan du aktivere Siri ved at sige ”Hej Siri” uden telefonen er tilsluttet strøm. Den nye A9-processor gør det muligt hele tiden, at overvågne kommandoen uden det bruger ret meget ekstra batteri.

Sonos Sub Mini test | baspower til fornuftpris

TEST: Den er lille - men MEGET effektiv. Sonos Sub Mini er meget større (i lyden) end du regner med.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV test | Kompakt topmodel for kameraentusiasten

TEST: Sony er en af de få, som tilbyder en kompakt smartphone med topspecifikationer. Sony Xperia 5 IV er rigtig god, men har små skønhedsfejl.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Du vil elske denne drone - se DJI Mini 3 Pro in action

VIDEO: Kan en drone på 249 gram være til andet end leg? Svaret er JA! DJI har dronen du vil elske.

(mere…)
Motorola Edge 30 Ultra eller OnePlus?

VIDEO: Kom tæt på Motorola Edge 30 Ultra og hør hvorfor valget står mellem Motorola og OnePlus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram