iPhone 6S og iPhone 6S Plus test – sidder lige i skabet

TEST: Apple har gjort det igen. iPhone 6S og iPhone 6S Plus sidder lige i skabet, men det er tyndt med nyhederne.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Genopfindelse af ting der allerede er opfundet. Det er en af spidskompetencerne fra Apple, og de nye iPhones er ingen undtagelse. Jeg sidder med fornemmelse af, at jeg lige så godt kunne genoptrykke anmeldelsen af sidste års modeller, for nyhederne er relativt begrænsede. Det betyder også en fastholdelse af karaktervurderingen, da jeg ikke rigtigt har noget at være sur over.

Naturligvis er der sket nye ting. Lad os starte med vægtforøgelsen. iPhone 6S Plus er blevet 20 gram tungere, mens iPhone 6S nøjes med 14 gram ekstra på sidebenene. Også på de øvrige dimensioner er der sket noget til den negative side.

Måske synes du ikke 20 eller 14 gram lyder af meget, men det er det i mobilsammenhæng. Faktisk mærkes vægten tydeligt, når man står med produkterne i hver sin hånd. Til næste år kan det være vægten igen er reduceret, hvorefter Apple med store armbevægelser kan fortælle, at iPhone er blevet endnu lettere – for så at ramme udgangspunktet fra 2014.

Hvor kommer vægten fra?

Glasopbygning på Phone 6S (Foto: Apple)
Glasopbygning på Phone 6S (Foto: Apple)

Tykkere og tungere er kodeordet for de nye modeller, men hvor kommer de ekstra gram fra? Mange tænker det handler om det nye forstærkede aluminium – såkaldt 7000-series aerospace-grade aluminium. Det er blot ikke tilfældet. Faktisk vejer aluminiummet i iPhone 6S Plus to gram mindre end på forgængeren, så det er altså ikke her ansvaret for forøgelsen skal findes.

7000 Series aluminium er i øvrigt, ifølge Apple, den samme kvalitet som benyttes i luftfartsindustrien. Idéen er styrkelse af holdbarheden på produktet, så den ikke bøjer eller bliver slået skæv.

Synderen til vægten skal findes i 3D Touch skærmen, der nu vejer mere end det dobbelt af, hvad skærmen tidligere gjorde. 29 gram i stedet for 12. Årsagen er det nye lag i skærmen, der registrerer hvor hårdt der trykkes, og disse sensorer giver altså en vægtforøgelse.

Der til kommer en ny Taptic Engine, der giver haptic feedback (vibrationer) ved tryk på skærmen. Denne fylder også en smule mere.

Som det fremgår af nedenstående skema, er særligt iPhone 6S Plus en stor sag. Sammenligner vi med Samsung Galaxy S6 Edge+, den største af S6’erne, er den stadig tyndere, lettere og mindre, når du holder den op imod 6S Plus. På den mindre plads får du så endda en skærm som er lidt større, og har højere opløsning.

Størrelserne på iPhone 6-serien

 StørrelseVægt
iPhone 6138.1 x 67.0 x 6.9 mm129 gram
iPhone 6S138.3 x 67.1 x 7.1 mm143 gram
iPhone 6 Plus158.1 x 77.8 x 7.1 mm172 gram
iPhone 6S Plus158.2 x 77.9 x 7.3 mm192 gram

Størrelser på de seneste iPhone-modeller

 SkærmStørrelseVægt
iPhone 4S3.5”115.2 x 58.6 x 9.3 mm140 gram
iPhone 5S4.0”123.8 x 58.6 x 7.6 mm112 gram
iPhone 64.7”138.1 x 67.0 x 6.9 mm129 gram
iPhone 6 Plus5.5”158.1 x 77.8 x 7.1 mm172 gram
iPhone 6S4,7”138.3 x 67.1 x 7.1 mm143 gram
iPhone 6S Plus5,5”158.2 x 77.9 x 7.3 mm192 gram

Størrelserne på Samsungs topmodeller

 SkærmStørrelseVægt
Samsung GS 65.1”143.4 x 70.5 x 6.8 mm138 gram
Samsung GS 6 Edge5.1”142.1 x 70.1 x 7 mm132 gram
Samsung GS 6 Edge+5.7”154.4 x 75.8 x 6.9 mm153 gram

Stærkeste glas i industrien

Apple lægger vægt på, at iPhone 6S har det stærkeste beskyttelsesglas, over selve skærmen, i hele industrien, blandt andet fordi brudstyrken også er forbedret af kemisk vej (var også tilfældet på iPhone 6 og 6 Plus). Det ændrer bare ikke på, at skærmen stadigvæk kan gå i stykker. Trods alt er det jo bare glas.

I forhold til sidste års modeller er der ikke noget nyt omkring selve skærmkvaliteten. Det er fortsat en baggrundsbelyst LCD-skærm med opløsninger på henholdsvis 1080 x 1920 (iPhone 6S Plus) og 750 x 1334 pixels (iPhone 6S). ”Retina Display” – ja jo. Man kunne på godt dansk også blot sige en højtopløselig skærm – som hos konkurrenterne.

Skærmen er bygget op af et beskyttelsesglas (det der typisk går i stykker), selve skærmfolien, sensorer til trykregistrering samt Taptic Engine.

Der er ikke noget at sætte på billedkvaliteten, som stadig står lige i skabet med flotte præcise farver og en god betragtningsvinkel.

3D Touch er det nye

3D Touch på iPhone 6S
3D Touch på iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Skærme der kan registrere hvor hårdt der trykkes vil bestemt blive mere udbredt i de kommende år, da udviklingsafdelingerne hos skærmproducenterne ikke sover. Teknikken er med garanti ikke noget Apple har opfundet, men en teknologi som generelt tilbydes mobilproducenterne fra skærmindustrien.

Huawei har introduceret Mate S på det kinesiske marked med en tilsvarende teknologi kaldet Force Touch, som også kendes fra Apple Watch. Rygterne går allerede nu på, at Samsung på Galaxy S7 vil gøre brug af en lignende teknologi, hvor navnet er ”ClearForce”

3D Touch har, som navnet antyder, tre niveauer. En almindelig berøring, et let tryk ned samt et dybere tryk nedad. Force Touch har, i hvert fald i Apple Watch, kun to niveauer. Berøring og ét tryk ned.

Med 3D Touch introduceres muligheden for at interagere med iPhone på en ny måde. På hjemmeskærms-ikonerne er der såkaldte ”Quick Actions”. Tryk let ned på ikonet til eksempelvis kameraet, og få genveje til videooptageren eller selfies. Alarmen kan sættes ved et tryk på ur-ikonet, mens et tryk ned på Apple Maps giver mulighed for, at vise vejen hjem eller søge efter steder i nærheden.

Andre systemapps som Telefon, Beskeder, Kalender, Kontakter, Safari m.fl. har også Quick Actions.

App-udviklere kan ligeledes udnytte muligheden, hvilket blandt andet Facebook, Skype, Twitter, Dropbox, Evernote og mange andre gør.

En anden vinkel på 3D Touch er Peek and Pop funktionen. Her kan du dykke ind i f.eks. et weblink, for at se et preview på hvad der gemmer sig bag, uden at forlade det du er i gang med. Det kan være nyttigt, hvis du f.eks. vil smugkigge på et link du har modtaget i en mail. Det fungerer også i fotos og videoer.

Senest har Instagram indarbejdet det, så du kan smugkigge på en bruger, der har postet et billede, uden egentlig at gå til brugerprofilen.

3D Touch samt Peek and Pop er nok den funktion i de nye telefoner, der er lettest for slutbrugeren at forholde sig til. Det er let både at se, føle og forstå.

Giver det så mening? Nej! Jeg har i hvert fald ikke fået en ny adfærd. Det er ”nice to have” ikke ”need to have”. Desuden vil man kunne have skabt en nogenlunde tilsvarende funktion ved at gøre det muligt, blot at holde et splitsekund på et ikon eller et link, altså det der kendes som ”longpress”. Nu vel – 3D Touch og tilsvarende bliver uden tvivl fremtiden på alle platforme og telefoner.

Web-TV: Sådan bruges 3D Touch på iPhone 6S

Opgraderet kamera med nye funktioner

iPhone 6S og iPhone 6S Plus
iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Apple har tilføjet flere megapixels i kameraerne, men det er stadig kun iPhone 6S Plus der har optisk billedestabilisator. Det er ikke kun flere megapixels vi taler om. Selve sensoren er helt ny (BSI 1/3”).

Overordnet set er eksponering, farver, kontrast og autofokus i orden. Faktisk klarer iPhone 6S sig stort set på niveau med forgængeren, samt Samsung Galaxy S6 Edge på dette punkt.

Nu er jeg ikke fotoekspert, men generelt er oplevelsen, at iPhone tager gode billeder i næsten enhver situation. Det er ikke de bedste billeder blandt de nyere smartphones, men Apple leverer endnu engang et godt allround kamera, som løser de fleste opgaver.

Som så mange andre kameraer er også dette udfordret ved dårlig belysning, hvor der hurtigt optræder billedstøj. Når du bruger fotolys oplyses motivet fint, særligt hvis du er en smule på afstand og ikke helt oppe i hovedet på folk.

Jeg undres stadig over, hvorfor Apple fastholder 4:3 fotoformatet, men det er muligvis ligegyldig at introducere 16:9 fotos til iPhone-folket, da mange alligevel holder deres telefon på højkant, når der tages billeder og skydes video. Dette er dog ikke kun iPhone-brugere, der holder deres telefon på højkant, men generelt for mange mennesker.

Begge telefoner kan optage video i op til 4K (30 bps). De andre muligheder er 720p (30 bps), 1080p (30 bps) og 1080p (60 bps). Billedkvaliteten samt lyden er ganske fin, og dækker nok behovet hos de fleste iPhone-brugere. Du kan stadig tage timelapse (tidsforløb) videoer samt lave fede slowmotion effekter. På Timelapse er der nu indbygget stabilisering af optagelsen, så disse optagelser bliver flottere.

På iPhone 6S Plus vil den optiske billedestabilisator (OIS) hjælpe dig til endnu bedre optagelser, særligt når mørket falder lidt på. Optisk billedestabilisator er et lille stykke hardware, som er indbygget omkring optikken i telefonen. Med 6S Plus er denne stabilisering nu også tilgængelig på videooptageren. Det virker også ved 4K video. Flere konkurrerende telefoner har også OIS, men oftest fungerer det udelukkede på fotos og HD-video – og ikke ved 4K-optageler.

Har du brug for panoramabilleder kan iPhone 6S og 6S Plus tage et billede, som er dannet af op til 63 megapixels. Det er ret imponerende.

Hvis du vil lege mere med dine optagelser kan det ske i iMovie applikationen, som nu understøtter 4K-opløsning, og faktisk kan du direkte fra iMovie uploade video til YouTube i denne kvalitet. Selv redigering af 4K-materiale er understøttet i iMovie, og det er noget som kan være en udfordring for selv computere, men det klarer telefonen altså fint.

Frontkameraet har en opløsning på 5 megapixels, og nu bruges skærmen som fotolys. Så når omgivelserne er mørke vil du opdage, at skærmen lyser op samtidigt med udløseren aktiveres. Displayet er ikke helt hvidt, men har fået en ”True Tone”-toning, så selfie-billedet fremstår mere naturligt.

En af de store nyheder, ifølge Apple, er Live Photos. Her optages halvandet sekund før og efter billedet skydes. Resultatet er billeder der ”bevæger” sig når du bladrer gennem galleriet. Trykker du ned på billedet (3D Touch) afspilles sekvensen.

Tip: Hvorfor virker Live Photos ikke på iPhone 6S

Det var HTC der i 2013, med HTC One M7, introducerede en tilsvarende funktion, blot med den forskel, at man på HTC One kunne gemme individuelle frames ud fra det animerede billede.

Dengang virkede funktionen lidt for popsmart, og det har sådan set ikke ændret sig. Jeg har svært ved at se værdien, og da jeg ikke får glæde af de bevægelige billeder på andet end Apples produkter (og ikke på Facebook eller via f.eks. Dropbox) ja så synes jeg det er lige meget. Det minder mig om dengang Samsung fik den idé, at optage en lydbid samtidigt med et foto.

 –Tip: Del dine Live Photos på Facebook

Prøv at hør! Hvis jeg vil have lyd eller noget der bevæger sig, så optager jeg en video.

Herunder kan du se nogle billeder og videoer, som jeg har taget med de nye iPhones.

Billeder taget med iPhone 6S

4K-video fra iPhone 6S Plus

Timelapse fra iPhone 6S Plus

Bedre batteritid – sådan da

Med iOS 9 har iPhone fået bedre batteritid. I hvert fald oplyser Apple, at en gennemsnitsforbruger kan forvente op til en times ekstra batteri. Desuden er der en strømsparetilstand som kan aktiveres, hvis telefonens strøm skal strækkes lidt længere.

Strømsparetilstanden reducerer lysstyrken på skærmen, fjerner de fleste systemanimationer og nedsætter den generelle performance.

Med til historien hører også, at Apple har reduceret batteriernes kapacitet, hvilket kun sker sjældent på nye telefoner. Oftest er batterierne større og med mere power.

 iPhone 6iPhone 6SiPhone 6 PlusiPhone 6S Plus
Kapacitet1.810 mAh1.715 mAh2.915 mAh2.750 mAh

Grundlæggende skal du vide, at batteritiden på de nye iPhones ikke er væsentligt anderledes end tilfældet er med de foregående modeller. iPhone 6S skal i opladeren hver nat (alt efter forbrug), mens iPhone 6S Plus sagtens kan køre halvanden dag.

iPhone er en af de absolut bedste telefoner, når det kommer til at ligge standby. Hvis de ligger uden at blive rørt, bruges der næsten ingen strøm.

På en opladning har iPhone 6S til 14 timers samtaler, mens iPhone 6S Plus kommer op på 24 timer, ifølge Apples specifikationer (3G-net). Det er de samme tal som vi så på sidste års modeller.

I salgspakkerne medfølger en oplader med et output på 1 ampere. USB-kablet er det samme som Apple plejer at vedlægge deres produkter.

Ifølge vores opladetest kan du på 30 minutter lade iPhone 6S Plus til 20 procents kapacitet, hvilket ikke ligefrem gør det til en lynlader, i hvert fald ikke når vi sammenligner med Qualcomm Quickcharge, som mange Android smartphones er født med mulighed for.

Screenshots fra iPhone 6S Plus

Lynhurtig oplåsning og stor LTE understøttelse

iPhone 6S og iPhone 6S Plus
iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Begge nye telefoner har en forbedret Touch ID sensor til fingeraftrykslås, og den er virkelig hurtig. Op til to gange hurtigere oplåsning tilbydes der nu, og det mærkes. Ofte tænker man slet ikke over, at telefonen er låst.

Desværre skal man stadig tænde skærmen, for at kunne låse op. På en række telefoner fra Huawei, blandt andet den nye Nexus 6P, kan man blot lægge fingeren på sensoren uden at tænde skærmen, hvilket giver endnu hurtigere adgang til telefonen. Det kunne jeg godt ønske mig på iPhone.

Netværksteknologierne har også fået et boost. iPhone 6S og 6S Plus understøtter op til 23 LTE frekvensbånd, hvilket gør dem til de telefoner i verden, som har adgang til flest af frekvenser.

Med til historien hører, at i vores markedsområde sælges modellerne A1688 (iPhone 6S Plus) og A1687 (iPhone 6S), der “kun” understøtter 22 LTE frekvensbånd. De 23 bånd findes  i de amerikanske modeller (A1633 og A1634).

Konkret er det LTE bånd 30 der mangler i vores model. Det er 2.3 GHZ WCS spektrum, som er udtaget til teleselskabet AT&T i USA, og dermed ikke noget der berører os. Køber du en iPhone i USA vil du formodentlig få model A1633 eller A1634, men der vil altså ikke mærkes forskel.

De nye iPhone understøtter LTE Advanced (LTE-A), som understøtter en teoretisk downloadhastighed på 300 Mbps samt Voice Over LTE. De konkurrerende telefoner Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge understøtter også Voice Over LTE, men har betydeligt færre LTE-bånd – faktisk kun 13.

Baggrund: Derfor er Voice Over LTE en gamechanger

70 procent mere processorkraft

Processorkraften er efterhånden voldsom stor i moderne smartphones. Hvem havde forestillet sig, at vi ville nå dette niveau for bare ganske får år siden? Apple har designet den nye A9 processorchip, som de har sat to forskellige firmaer til at producere.

Bag produktionen står Samsung og TSMC. A9-chippen fra Samsung har størrelsen 92 mm², mens chippen fra TSMC har et areal på 104,5 mm².

På specifikationer og ydelse er der ikke forskel. Der har været en del tale om, at batteritiden på de nye telefoner afhang af hvilken fabrikant, der stod bag processorchippen, men det har senere vist sig, ikke at holde stik. Hvis du er nysgerrig efter hvilken processorfabrikant din iPhone benytter, så kan du tjekke det via en gratis app vi tidligere har beskrevet.

Ikke forskel på batteritiden i nye iPhones

A9 er den tredje generation 64-bit processorchip fra Apple. De beskriver den selv, som den mest avancerede chip i en smartphone nogensinde, og at den bringer ”desktop-class architecture”.

I forhold til A8 chippen i iPhone 6 og 6 Plus er denne 70 procent hurtigere på CPU performance og 90 procent hurtigere i grafikhåndteringen. Hvis spil programmeres efter A9, vil den være i stand til at levere spilperformance i konsol-klassen.

Der sidder fortsat en co-processor i telefonerne. Denne bruges til indsamling af bevægelsesdata samt data fra telefonernes sensorer. Det giver en aflastning af hovedprocessoren, og sparer strøm. Særligt fordi co-processoren ikke behøver ekspedere data i realtid, men kan sende i pakker. Funktionen er ikke eksklusiv for iPhone. Android-topmodeller benytter samme opbygning.

M9, som co-processoren nu hedder, er integreret i A9-chippen og ikke som tidligere en selvstændig chip. M9 gør det desuden muligt hele tiden at overvåge om brugeren siger ”Hej Siri” uden det koster nævneværdig strøm. På sidste års modeller skulle telefonen ligge i opladeren, for at kunne reagere på stemmekommandoer uden man først skulle trykke på en knap.

Der er ingen tvivl om, at iPhone 6S’erne har fantastisk mange kræfter, men i dagligt brug af telefonen giver det absolut ingen mærkbar forskel, hvis du kommer fra 6’erne. Du skal bruge virkeligt avancerede apps eller spil, der samtidigt er programmeret til udnyttelse af funktionerne i processoren, for rigtigt at have glæde af dem.

Den gode nyhed er, at telefonerne til en vis grad er fremtidssikrede når det kommer til ydelsen.

Hej Siri – hvad så?

Jeg har det anstrengt ved at tale til min telefon, men jeg har nu alligevel prøvet det en del i testperioden, og er blevet overrasket over hvor anvendeligt det nok bliver engang i fremtiden.

Når jeg kører bil har det været let bare at sige ”Hej Siri, send en SMS til <navn>”. Prompte spørger Siri hvad der skal skrives, hvilket man så dikterer. Særligt i bilen skal der tales ekstra klart og tydeligt, og bruger du headset eller bilhøjtaler er det stort set uanvendeligt, da lyden åbenbart forvrænges så Siri intet fatter.

Jeg kan godt se perspektiverne særligt når vi taler diktering under forhold, hvor man ikke kan have hænderne på telefonen.

Selvom Siri forstår mange ting, så er der bestemt også mange ting der ikke opfører sig som forventet. F.eks. ”Hej Siri. Sæt en alarm til klokken 11”. Det udløser bare en information om hvilke alarmer du har sat. Den korrekte kommando skal i stedet være ”Hej Siri. Indstil alarmen til klokken 11”. Du skal altså lære hvordan systemet tænker og hvad det forventer.

Dertil kommer at den danske talesyntese er meget gebrokken, men det vænner man sig til.

Jeg er ikke længere i tvivl om, at Siri nok skal vinde indpas hos mange iPhone-brugere, men der er lang vej inden funktionen er lige så intuitiv som resten af telefonen.

Konklusion: Endnu engang fremragende

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Det er bare en iPhone. Ganske som vi kender det. Du bliver ikke overrumplet af en total ny oplevelse, da alt er ved det gamle, og nyhederne er til at overse. Efter kort tid vil du ikke tænke over, at det er den nye model du har, med mindre du er storforbruger af 3D Touch og 4K video.

Har du en af sidste års modeller behøver du ikke foretage dig noget, med mindre du absolut vil have det nyeste. Kommer du fra tidligere Apple-telefoner, kan det give god mening, at købe en af de helt nye telefoner.

Designet er som altid mega lækkert, og telefonen er fantastisk driftsstabil. Bemærk dog, at særligt 6S Plus er utrolig glat, og man har hele tiden fornemmelse af, at den smutter ud af hænderne. Et cover kunne være en god idé for at imødegå problemet, men så bliver telefonen jo bare endnu større.

MereMobil topkarakter
iPhone 6S og 6S Plus har fået tildelt top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Apple har også på denne telefon et forrygende samspil med økosystemet, som let suger en ind i Apples univers, hvor det kan være yderst vanskeligt at blive sat fri, hvis man kører træt i iPhone. I bytte for låsningen får du velfungerende produkter, som er lette at betjene på et niveau hvor ingen andre producenter kan være med.

iPhone 6S synes jeg har en god størrelse, og den nye farve Rose Gold er jeg ret vild med. iPhone 6S Plus er kæmpestor, og her skal du virkelig overveje om det er størrelsen værd, at investere i denne.

Med til historien hører også, at et premiumprodukt som dette koster en del, men de fleste købere ved godt, at dagsprisen på iPhone er rimelig fastlåst, da telefonen holder sin pris ret godt.

Karakteren ender på seks ud af seks stjerner til begge telefoner. Den sidder endnu engang lige i skabet.

Web-TV: Anmeldelse af 6S og 6S Plus

Fordele og ulemper

Fordele

– Topmoderne processorkraft
– Lynhurtig fingeraftrykslæser
– Glimrende allround kamera

Ulemper

– Samme batteritid som tidligere modeller
– Glat design på iPhone 6S Plus – stor risiko for tab
– Større end tidligere modeller uden noget i bytte for størrelsen

Mere til historien

Der sælges ikke en 32 GB udgave af iPhone-modellerne, hvilket ellers for mange er en optimal størrelsen. 16 GB bliver hurtigt for lidt, hvorfor 64 GB vil være det bedste køb.

Apple iPhone 6S
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram