Huawei Mate S – ny stor topmodel

0

Mate S er en konkurrencedygtig topmodel med 5,5 tommer AMOLED-skærm, 13 megapixels kamera samt ny fingeraftrykslæser.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Huawei har lanceret en ny toptelefon, til dem med brug for en stor skærm og hurtig processor.

Huawei Mate S har aluminiumsdesign med en buet bagside og Huawei lover det er en telefon, der vil skille sig ud fra mængden. Den kommer med 5,5 tommer Full HD-skærm (AMOLED-teknologi), der er beskyttet af det brudstærke Gorilla Glass 4 på overfladen.

Mate S er kun 7,2 millimeter tyk og har blot 2,65 millimeter fra kant til skærm. Vægten ligger på 156 gram.

Som vi så det på Honor 7 der netop er lanceret i Europa, så er linsen til kameraet også her udført i safirglas. Opløsningen er 13 megapixels og kameraet har optisk billedestabilisator, mens der på fronten sidder et kamera med 8 megapixels med LED-fotolys.

Skærmen, på den Mate S udgave der sælges i Kina, har såkaldt ”Force Touch”. Det betyder brugeren kan udføre forskellige ting, alt efter hvor hårdt der trykke på skærmen. Det kan være at åbne en app eller zoome på et bilede. Huawei fortæller de fremadrettet vil se på nye ting, at Force Touch kan anvendes til. Aktuelt vides det ikke om en Mate S udgave med Force Touch rammer Europa på et tidspunkt.

Pretest: Jeg har prøvet Honor 7

Ny fingeraftrykslæser

Huawei Mate S
Huawei Mate S

På bagsiden af Mate S sidder en fingeraftrykslæser, som er perfekt placeret lige ud for ens pegefinger, og Huawei har udviklet på teknologien så den både er hurtigere og mere præcis.

Der er desuden indbygget en selvlærings-funktion i læseren, så aflæsningen af fingeren løbende forbedres. Det svarer til den fingeraftrykslæser vi også finder i Honor 7, som er Huaweis bud på en OnePlus 2 konkurrent.

Sensoren kan også anvendes til at scrolle i fotos, udløse selfie-kameraet, besvare telefonopkald og endda afbryde alarmen.

Som på Huawei P8 har Mate S også Knuckle Sense. Her kan der tages et screenshot ved at dobbelt-tappe med knoen på skærmen. Desuden kan man nu skifte mellem apps. Ved at tegne et ”C” med knoen kan kameraet startes mens ”M” åbner musikafspilleren. Brugeren kan også selv oprette sine egne genveje.

Knuckle Sense kan stadig, som på P8, bruges til at tegne med knoen uden om ting på skærmen, for at tage et screenshot af udvalgte ting.

Ikke dual-SIM i Danmark

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Huawei Mate S findes i udgaver med og uden dual-SIM funktion, altså mulighed for to SIM-kort i samme telefon. I Danmark bliver det udgaven uden dual-SIM der lanceres.

Blandt de store operatører er det i første omgang kun TDC der tager Mate S på hylderne. Farvemuligheden bliver Titanium Grey.

Da Huawei Ascend Mate 7 blev lanceret sidste år var der tale om en fornuftig telefon med 6 tommer skærm til blot 3.999 kroner, men så billig bliver Mate S ikke. Den vejledende pris er sat til 5.199 kroner, og telefonen vil kunne købes i november.

Mate S lanceres med Android 5.1 Lollipop og brugerfladen EMUI 3.1 lagt oven på.

TEST: Huawei Mate 7 – overraskende god og stor

Huawei Mate S – hovedspecifikationer

– Skærm: 5,5 tommer AMOLED Full HD
– Gorilla Glass 4
– Størrelse: 149.8 x 75.3 x 7.2 mm
– Vægt: 156 gram
– Kamera: 13 megapixels med optisk billedestabilisator og dual-LED
– Frontkamera: 8 megapixels
– CPU: Kirin 935, quad 2,2 GHz + quad 1,5 GHz
– 4G LTE med 13 bånd
– RAM 3 GB
– Hukommelse: 32 GB
– Mulighed for MicroSD-kort på op til 128 GB
– Batteri: 2.700 mAh
– NFC, Bluetooth, GPS, Glonass, Beidou, FM radio, Wi-Fi

Billeder af Mate S

Mere til historien

Som en ekstra finesse understøtter Huawei Mate S Mopria printing protokol. Med denne kan der udskrives på 700 forskellige printertyper på tværs af 29 mærker.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer