Huawei Mate S – ny stor topmodel

Mate S er en konkurrencedygtig topmodel med 5,5 tommer AMOLED-skærm, 13 megapixels kamera samt ny fingeraftrykslæser.

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei har lanceret en ny toptelefon, til dem med brug for en stor skærm og hurtig processor.

Huawei Mate S har aluminiumsdesign med en buet bagside og Huawei lover det er en telefon, der vil skille sig ud fra mængden. Den kommer med 5,5 tommer Full HD-skærm (AMOLED-teknologi), der er beskyttet af det brudstærke Gorilla Glass 4 på overfladen.

Mate S er kun 7,2 millimeter tyk og har blot 2,65 millimeter fra kant til skærm. Vægten ligger på 156 gram.

Som vi så det på Honor 7 der netop er lanceret i Europa, så er linsen til kameraet også her udført i safirglas. Opløsningen er 13 megapixels og kameraet har optisk billedestabilisator, mens der på fronten sidder et kamera med 8 megapixels med LED-fotolys.

Skærmen, på den Mate S udgave der sælges i Kina, har såkaldt ”Force Touch”. Det betyder brugeren kan udføre forskellige ting, alt efter hvor hårdt der trykke på skærmen. Det kan være at åbne en app eller zoome på et bilede. Huawei fortæller de fremadrettet vil se på nye ting, at Force Touch kan anvendes til. Aktuelt vides det ikke om en Mate S udgave med Force Touch rammer Europa på et tidspunkt.

- Pretest: Jeg har prøvet Honor 7

Ny fingeraftrykslæser

Huawei Mate S

Huawei Mate S

På bagsiden af Mate S sidder en fingeraftrykslæser, som er perfekt placeret lige ud for ens pegefinger, og Huawei har udviklet på teknologien så den både er hurtigere og mere præcis.

Der er desuden indbygget en selvlærings-funktion i læseren, så aflæsningen af fingeren løbende forbedres. Det svarer til den fingeraftrykslæser vi også finder i Honor 7, som er Huaweis bud på en OnePlus 2 konkurrent.

Sensoren kan også anvendes til at scrolle i fotos, udløse selfie-kameraet, besvare telefonopkald og endda afbryde alarmen.

Som på Huawei P8 har Mate S også Knuckle Sense. Her kan der tages et screenshot ved at dobbelt-tappe med knoen på skærmen. Desuden kan man nu skifte mellem apps. Ved at tegne et ”C” med knoen kan kameraet startes mens ”M” åbner musikafspilleren. Brugeren kan også selv oprette sine egne genveje.

Knuckle Sense kan stadig, som på P8, bruges til at tegne med knoen uden om ting på skærmen, for at tage et screenshot af udvalgte ting.

Ikke dual-SIM i Danmark

Huawei Mate S

Huawei Mate S

Huawei Mate S findes i udgaver med og uden dual-SIM funktion, altså mulighed for to SIM-kort i samme telefon. I Danmark bliver det udgaven uden dual-SIM der lanceres.

Blandt de store operatører er det i første omgang kun TDC der tager Mate S på hylderne. Farvemuligheden bliver Titanium Grey.

Da Huawei Ascend Mate 7 blev lanceret sidste år var der tale om en fornuftig telefon med 6 tommer skærm til blot 3.999 kroner, men så billig bliver Mate S ikke. Den vejledende pris er sat til 5.199 kroner, og telefonen vil kunne købes i november.

Mate S lanceres med Android 5.1 Lollipop og brugerfladen EMUI 3.1 lagt oven på.

- TEST: Huawei Mate 7 - overraskende god og stor

Huawei Mate S – hovedspecifikationer

- Skærm: 5,5 tommer AMOLED Full HD
- Gorilla Glass 4
- Størrelse: 149.8 x 75.3 x 7.2 mm
- Vægt: 156 gram
- Kamera: 13 megapixels med optisk billedestabilisator og dual-LED
- Frontkamera: 8 megapixels
- CPU: Kirin 935, quad 2,2 GHz + quad 1,5 GHz
- 4G LTE med 13 bånd
- RAM 3 GB
- Hukommelse: 32 GB
- Mulighed for MicroSD-kort på op til 128 GB
- Batteri: 2.700 mAh
- NFC, Bluetooth, GPS, Glonass, Beidou, FM radio, Wi-Fi

Billeder af Mate S

Mere til historien

Som en ekstra finesse understøtter Huawei Mate S Mopria printing protokol. Med denne kan der udskrives på 700 forskellige printertyper på tværs af 29 mærker.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram