Batteritiden på iPhone 6S afhænger af processoren

De nye iPhones har forskellige processorer i sig – helt præcist har Apple benyttet to forskellige. Batteritiden på telefonen afhænger af hvilken chip der er i.

3D Touch på iPhone 6S

3D Touch på iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple har med de to nye iPhone 6S-modeller forsøgt at undgå en ny #bendgate, hvilket ser ud til at lykkedes. Men en ny ”gate” undgår de måske ikke, da batteritiden angiveligt afhænger af, hvilken producent der har lavet processoren i telefonen – så en #batterygate er måske under opsejling.

Der har været en masse skriverier og rygter om, at batteritiden er meget forskellig på de nye iPhones, hvilket har fået nogle til at bruge udtrykket #batterygate om situationen. Dette stammer selvfølgelig fra sidste års #bendgate.

 - Apple undgår ny bendgate skandale med iPhone 6S

Forskellen på batteritiden skal være hovedprocessoren, A9. Den er designet af Apple, og skulle rent teknisk være helt ens og levere den samme ydelse, men produceres to forskellige steder af to forskellige selskaber. Den ene er produceret af TSMC, mens Samsung står bag den anden.

Og den fysiske størrelse er forskellig. På den A9-processor som Samsung har produceret er størrelsen 92 mm², mens TSMC’s udgave af A9-processoren har et areal på 104,5 mm².

Og flere brugertests på blandt andet Reddit og MacRumors viser, at de telefoner som har den A9-processor, der er produceret af Samsung kommer dårligere ud af de forskellige batteritests i forhold til TSMC-processoren. Det skriver Version2.dk.

 - Her er Danmarks billigste iPhone 6S

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Faktisk kan det betyde op mod to timer mindre batteritid alt på iPhone 6S, alt efter hvem der har produceret den processor, som er i telefonen - og hvordan telefonen anvendes.

Apple afviser stor forskel på processorerne

Apple har været ude og kommentere på de brugertests, der har været. og bekræfter også, at der er en forskel – men den ikke er så stor, som den ”blæses” op til at være.

De interne tests fra Apple viser, at forskellen er på 2-3 procent. Sådan lyder det i en udtalelse, som Apple har givet. Det skriver TechCrunch.

- ”Med den Apple-designede A9 processor i din iPhone 6S eller iPhone 6S Plus, får du en af de mest avancerede smartphone processorer i verden. Hver eneste processor vi leverer lever op til Apples høje standard, til at give en fantastisk ydelse og levere en god batteritid, uanset hvilken variant af iPhone 6S der er tale om. Vores test og kundedata viser den aktuelle batterilevetid på iPhone 6S og iPhone 6S Plus, selv under hensyntagen til forskellige komponenter, varierer den inden for 2-3 procent af hinanden,” lyder kommentaren fra Apple.

 - Er iPhone 6S og 6S Plus virkelig vandtætte?

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Den officielt oplyste batteritid på iPhone 6S lyder på 14 timer taletid med 3G, mens den noget større iPhone 6S Plus skulle have op mod 24 timers taletid.

Hvorfor to forskellige processor-producenter?

Mange vil måske spørge, hvorfor der overhovedet er to forskellige producenter af processor til ”samme” iPhone-model?

Kort sagt, så er det ikke ualmindeligt at der findes forskellige varianter eksempelvis til forskellige markeder. Særligt mobilproducenter som Samsung er kendt for, at sende ”samme” telefon på markedet med forskellige processorer i.

 - Det siger anmelderne om iPhone 6S-modellerne

I Apples tilfælde er der egentlig tale om præcis samme processor, hvor det blot er forskellige producenter.

Grunden til Apple har valgt flere producenter kan være for, at gøre sig mindre afhængig af konkurrenten Samsung, der har produceret processor til de tidligere iPhone-modeller. Ligesom det også kan være fordi, at én producent ikke kan nå at producere det antal processorer, som Apple har brug for.

Har du købt en iPhone 6S eller iPhone 6S Plus, så kan du selv undersøge hvilken processor du har i den pågældende model.

Mere til historien

Det var hjemmesiden Chipworks, der var de første til at finde ud af, at der fandtes to forskellige A9-processorer.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram