Er iPhone 6S og 6S Plus virkelig vandtætte?

Der er fundet tydelige spor af vandtæthed i iPhone 6S og 6S Plus. Se videoerne her, men undlad at dyppe telefonen i vand.

Pakning i iPhone 6S

Pakning i iPhone 6S (Foto: iFixit.com)

De seneste dage har det været omtalt på forskellige techmedier, at de nye iPhone 6S og iPhone 6S Plus er vandtætte.

Det hele startede med at YouTube-brugeren Zach Straley lagde to videoer online, som viser iPhone 6S og iPhone 6S Plus få en hårdhændet behandling i vand.

Efterfølgende havde telefonerne ikke taget nævneværdig skade, og 48 timer efter badet havde iPhone 6S kun fået en diagonal linje ned over skærmen, men derudover lod den til at fungere uden problemer.

Du kan se videoerne herunder.

Nu er iFixit gået ind i sagen. De lever af, at vise hvordan man piller produkter fra hinanden, og dokumenterer samtidigt hvilke komponenter der er brugt, samt laver sammenligninger med tidligere udgaver af samme telefon, så ændringer kan påvises.

En tynd pakning ses omkring kanten af telefonen når den åbnes, og på logicboardet er der en særlig beskyttelse omkring lodninger af komponenter. Det er angiveligt en teknik Apple tidligere har taget patent på, og som ikke er blevet anvendt i ældre iPhones.

Der er ikke fundet nogle beviser på vandtæthed omkring højtaleren eller hovedtelefonstikket, ifølge iFixit.

Sådan går telefonerne oftest i stykker

Hvorfor er Apple hemmelige omkring vandtæthed?

Spørgsmålet er nu, hvor meget vand iPhone 6S og storebroderen 6S Plus holder til. Samtidigt er det også interessant hvorfor Apple har indbygget en form for vandtæthed i produkterne, uden at fortælle nogen om det.

På MereMobil.dk har vi det bud, at en udmelding omkring ”nogen grad af vandtæthed” kunne få store konsekvenser i serviceledet for Apple, da mange så pludselig villr begynde at udsætte deres iPhone for væske af den ene eller anden slags, og efterfølgende så blive sure hvis ikke Apple dækkede skaden.

Når der så alligevel er en grad af beskyttelse på f.eks. logicboardet, der er utrolig følsomt overfor kontakt med vand kan, det hænge sammen med, at kunder som reelt er uheldige og taber telefonen i vand, eller bruger den i regnvejr eller fugtige omgivelser, i højere grad vil undgå, at stå med en defekt telefon. Om det er korrekt ved vi naturligvis ikke.

Uanset hvad så pas godt på din telefon. Det er en meget følsom lille gadget. Støv, vand, sand og fugt af alle slags, er stadig gift for produkterne.

Ødelagt mobil? Få en anden med det samme

iFixit om vandtæthed i iPhone 6S

Vandtest af iPhone 6S og 6S Plus

48 timer efter vandtesten

Mere til historien

Sony har brugt vand- og støvtæthed, og en IP-certificering, i deres markedsføring af deres Xperia-telefoner. Ved de nyeste Xperia Z5-produkter er kommunikationen ændret, og Sony opfordrer nu ikke længere til at udsætte en Xperia telefon for svømmeture eller anden vandbehandling, selvom de burde kunne holde til det.

Læs også:
Web-TV: Her gør vi det forbudte med Sony Xperia

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram