Vi gør det forbudte med Sony Xperia

Web-TV: Svømmehal, akvarie og vandbowle. Her udsætter vi Sonys Xperia telefoner for det, som nu er forbudt, jf. garantibestemmelserne.

IP betyder ikke ”brug under vand”

Selvom Sonys Xperia telefoner er IP-certificeret, må du ikke bare kaste den ud fra badebroen, eller lade den ligge i øl-ankeret under festen. Der er hverken tale om en dykker- eller håndværkermobil.

Sony har i forbindelse med deres seneste Xperia-produkter ændret ordlyden i beskrivelsen af, hvordan produkterne må benyttes, hvis garantien skal dække. I den forbindelse skal det understreges, at produkterne hver er mere eller mindre bestandige end tidligere. Det er blot Sonys anbefalinger til anvendelsen der har ændret sig.

På MereMobil.dk har vi ved næsten enhver test af en Xperia telefon udsat den for vand af den ene eller anden slags. Vi har gennem tiden også deltaget i pressemøder, hvor Xperia telefonerne lå på bunden af en vandbowle, for at illustrere hvor meget de kan holde til.

Hvis vi fremadrettet skal overholde forskrifterne fra Sony, så duer det ikke med videoer hvor vi eksempelvis dykker med telefoner, eller filmer fisk fra indersiden af et akvarie. I hvert fald ikke uden vi angiver, at det ikke er en god idé.

Du kan læse hvor artikel om Sonys nye udmeldinger om Xpeira-telefonerne, for at blive klogere på hvordan Sony tidligere har kommunikeret, og hvordan de gør nu. Én ting er i hvert fald sikkert. Sony vil formodentlig ikke længere vise produkter i under vandet i en pool eller som dykkerkamera, i deres reklamefilm.

I ovenstående web-TV indslag fortæller jeg lidt mere, og du kan gense en række af de optagelser vi har lavet gennem tiden med Sony Xperia – optagelser der ikke længere kan laves, hvis garantien og reklamationsretten skal dække en eventuel vandskade.

- Web-TV: Første kig på alle Xperia Z5 telefonerne

Mere til historien

Alle de nye Xperia Z5 telefoner er IP-certificeret, og er både støv- og vandtætte. Z5 Premium er topmodellen. Den ligger klar til salg i november.

Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Denne computer er et vildt arbejdsredskab

VIDEO: Hvis du har brug for en bærbar arbejdscomputer, hvor særligt grafikydelsen er vigtig, skal du overveje MacBook Pro 14-tommer med M2 Pro-chip.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Sony Xperia 5 V – 16 GB RAM?

RYGTE: Sony er måske på vej med en ny telefon. Xperia 5 V angiveligt 16 GB RAM.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram