Sony: Vores telefoner er vandtætte, men….

0

Svømmehal, dykkertur og en tur ned i ølkanden er ’no go’ for Xperia-telefonerne. Bliv klogere på Sonys nye udmelding om vandtæthed.

Sony reklamefoto
Brug af Xperia telefoner under vand er ikke omfattet af garantien

Siden Xperia Z der kom i 2013 har Sony kommunikeret historien om vand- og støvtætte produkter, og marketingsafdelingen har ikke holdt sig tilbage med billeder af Sony-telefoner i ekstreme situationer i vand.

Nu ser det ud til, at historien ikke længere holder helt vand, om man så må sige.

I forbindelse med lanceringen af de nye topmodeller i Xperia Z5-serien har flere bemærket en justeret ordlyd i betingelserne omkring IP-certificeringen af produktet, og hvordan de må benyttes, hvis garantien og reklamationsretten skal dække.

I den startup-guide der medfølger Sony Xperia Z5 Compact står der blandt andet: ”Du må ikke placere enheden under vand eller udsætte den for saltvand, klorholdigt vand eller væsker som ’drinks’ ”.

Tidligere, f.eks. omkring Xperia Z3, beskrev Sony på deres produktwebsite, at du kan tage billeder, mens du svømmer i ferskvand i op til 30 minutter. Der stod også, at du kan dykke ned til 1,5 meter med telefonen, så længe at beskyttelsesklapperne er forsvarligt lukkede.

Sony: Tåler stadig vand

Sony slår overfor MereMobil.dk fast, at de ændrede retningslinjer omkring brugen, ikke kommer fordi produkterne er blevet mindre modstandsdygtige overfor vand. Det er fortsat beskyttet i forhold til Ingress Protection (IP) standarden, og testes på den måde, som er aftalt på tværs af industrien.

– ”De seneste ændringer i vejledningen til vores kunder omkring det vandtætte er lavet for at tydeligere illustrere den bedste måde at beskytte produktet ved almindeligt dagligt brug. Vi kommunikerer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og de specifikke parametre af IP-ratingen for at hjælpe forbrugerne med at beskytte deres smartphones og tablets i forhold til den gældende garanti, vi giver,” oplyser Sony i et statement til MereMobil.dk.

Samtidigt skriver Sony, at de også har opdateret de visuelle materialer omkring annonceringen for produktet, til at vise et mere fornuftigt brug af deres produkter.

Web-TV: Her gør vi alt det forbudte med Sony Xperia

Sonys tidligere Xperia-reklamefotos

På godt dansk

Sony har hidtil, som de ses i billederne vedlagt denne artikel, kommunikeret at deres telefoner nærmest var dykkertelefoner, men virkeligheden er en anden. Når en telefon IP-testes så foregår det i laboratorium hvor de nedsænkes i rent vand – 1,5 meter i 30 minutter, hvorefter det undersøges om produktet har taget skade.

IP-certificeringen omfatter ikke brug under vand, eller at der svømmes og dykkes med telefonen i hav- eller klorvand. Heller ikke brug i brusebad med ferskvand testes der for.

Sony erkender, at deres kommunikation visuelt har givet indtryk af noget andet, og derfor ændres det, så kunderne ikke direkte opfordres til at skade produktet, som følge af den anvendelse der vises i reklamerne.

Støv- og vandbeskyttelsen af produkterne handler om hændelige uheld, så man ikke efterfølgende behøver gå i panik hvis telefonen tabes i en spand vand, colaen væltes ud over den eller telefonen bruges i regnvejr.

Reklamefilm for Xperia Z3

Hvad dækker garantien?

Hvis en Sony telefon kommer ind til reparation, hvor vand og støv er årsagen til fejlen, vil værkstedet undersøge om enheden har skader. Er der en lille revne i skærmen, hul i coveret eller andre ting der kan have gjort, at vandet er trængt ind.

Det vurderes også, om anvendelsen er sket i forhold til retningslinjerne i garantibestemmelserne.

– ”Garanti-betingelserne for vores produkter er de samme som tidligere og alle kundehenvendelser angående dette vil stadig blive behandlet individuelt fra sag til sag i forhold til vores garanti-betingelser, som vi hele tiden har gjort,” slutter Sony deres forklaring.

Så kommer du med en defekt telefon, og det kan fastslås du har været på dykkertur eller taget billeder af dine unger i svømmehallen, så er produktet ikke omfattet af dækning og reparation.

Web-TV: Første kig på Xperia Z5-serien

Produktinfo fra Sony gennem tiden

Mere til historien

På MereMobil.dk har vi tidligere både svømmet med Xperia-telefonerne, haft dem med i bad og filmet fra indersiden af et akvarie. Dette er produkterne altså ikke beregnet til, men vores testtelefoner har holdt udmærket til det.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer