Sådan ødelægges smartphones oftest

3

UNDERSØGELSE: Op mod hver tredje dansker har de seneste to år oplevet, at få deres smartphone beskadiget. Mænd under 45 år  med barn og kæledyr forhøjer risikoen.

reparation service værksted
Reparation af smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Smartphones udsættes for lidt af hvert, hvilket har fået Telenor til at undersøge nærmere hvor farligt livet som smartphone egentlig er.

Telenor lavede derfor en undersøgelse på Facebook, hvor brugerne svarede på deres oplevelser med ødelagte telefoner – i alt svarede 800 danskere. Eksempelvis havde en tabt sin nye smartphone og ødelagt skærmen samme dag, som den var købt.

 – Ødelagt mobil? Få en anden med det samme

Undersøgelsen viste også, at væskeskader er højt på listen over de mest almindelige årsager til ødelagte smartphones. Men også den klassiske med at lægge telefonen på bilens tag, mens børnene spændes fast, varerne lægges i bagagerummet, og glemme den når man sætter sig bag rattet og kører er højt på listen. Mest almindeligt er det dog fortsat at tabe telefonen ud af hånden eller ned af skødet.

Resultaterne af undersøgelsen

Men har du kæledyr, så viser undersøgelsen faktisk at du har 36 procent højere risiko for at få din smartphone beskadiget. Det kan være fordi dyrene forveksler telefonen med legetøj eller godbidder og derfor gnasker løs på mobilen.

 – Kæledyr elsker gadgets – men ikke omvendt

Ødelagt skærm (Foto: Telenor)
Ødelagt skærm (Foto: Telenor)

Og er du forældre, så er risikoen forhøjet med 22 procent, hvilket formentlig særligt er småbørns-forældre.

– ”De fleste af os synes nok, at vi passer godt på vores smartphones, men alligevel har hver tredje af os beskadiget sin telefon i de forgangne 24 måneder. Ranglisten over de mest almindelige smartphone-uheld meget genkendelig på vores værksted, og vi har dagligt kunder, der er ærgerlige over, at de skal betale en dyr reparation og undvære telefonen imens,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Værst er risikoen for mænd under 45 år, som har barn/børn og kæledyr.

Mere til historien

Telenor har netop lanceret en ny mobilforsikring i samarbejde med SquareTrade, som sætter nye standarder for hvor hurtigt og nemt man kan få den ødelagte smartphone skiftet ud med en ny.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer