iPhone 6S bøjer ikke – men skærmen er stadig skrøbelig

Crashtest af iPhone 6S-modellerne. Apple undgår en ny bendgate skandale, men skærmen er skrøbelig.

Infografik fra SquareTrade

Infografik fra SquareTrade

De nye iPhone-modeller, som i første weekend har sat ny rekord for åbningssalget af iPhones, har været igennem en test ved forsikringsselskabet SquareTrade sammen med Samsungs Galaxy Note 5.

 - Samsung Galaxy Note 5 - den nye note-mobil

SquareTrade har testet telefonerne i en serie af faldtests, vandtests, bøjninger og temperaturskift for at finde ud af, om de nye topmodeller tåler mere end deres forgængere.

Testen viser også, at Apple undgår en ny #Bendgate problematik, da iPhone 6S Plus og iPhone 6S modstod et pres på henholdsvis 82 og 77 kilo, hvilket er en forbedring på 50-60 procent i bøjeligheden. Galaxy Note 5 klarede testen som iPhone 6S – nemlig med et pres på 77 kilo.

Men det tyder altså på, at iPhone 6S Plus klarede sig bedre end forgængeren takket være den ekstra stærke aluminiumslegering, som den er produceret med.

 - Her bøjer Samsung Galaxy S6 Edge

I testen bliver telefonerne også udsat for ekstreme temperaturer, da disse kan nedsætte telefonens evne til at holde på batteriet og påvirke telefonens samlede levetid. Testen simulerer situationer, som smartphones udsættes for i det virkelige liv  -  eksempelvis, at telefonen bliver efterladt i en varm bil (43 grader) eller glemmes uden for en kold vinterdag (-18 grader).

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Testresultaterne viste da, at Galaxy Note 5 var den der klarede temperaturtesten bedst. Mens iPhone 6S klarede sig på samme niveau, som iPhone 6. Note 5 holdt to timer, mens iPhone 6S Plus kunne klare sig i lidt over en time – og iPhone 6S holdt kun 30 minutter.

Skærmene fortsat skrøbelige

Faldtesten viste, at selvom mere end 50 procent af alle smartphones lander med skærmen direkte nedad ved fald, med et knust glas til følge, så har hverken Apple eller Samsung altså en holdbar løsning klar.

Selvom begge producenter fortæller de har fået nye og stærkere glas, så endte alle tre telefoner altså med et knust glas i faldtesten, der var et fald på et fortov – med skærmen ned.

Galaxy Note 5 var den der smadrede nemmest.

Se SquareTrade's test i videoen herunder

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

- ”Mens Apple markedsfører iPhone 6S og 6S Plus som de mest avancerede iPhones nogensinde, viser det sig, at de stadig kommer til kort ved det mest almindelige problem overhovedet – det uheldige fald på en hård overflade. Til gengæld har både Apple og Samsung taget sig gevaldigt sammen efter #Bendgate, og de tre nye smartphones er betydeligt mere robuste over for bøjning end forgængerne. Det er godt nyt for forbrugerne,” siger Jessica Hoffman, vicepræsident for global kommunikation i SquareTrade.

Foruden SquareTrade's test af bøjeligheden på de nye iPhones har flere tech-nørder også forsøgt med deres mindre videnskabelige test, der også konkluderer Apple undgår ny #Bendgate skandale.

 - Apple undgår ny bendgate skandale med iPhone 6S

De nye iPhone 6S-modeller har dansk salgsstart fredag den 9. oktober 2015.

 - De danske priser på iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere testet telefoner, som har kunne holde til fald, besøg i en bilvask og det at blive kørt over af en bil. Du kan se den lidt anderledes test her.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram