Her kører vi en mobil i vaskehallen (ekstrem test)

WEB-TV: Ekstrem-mobilerne holder til det mest vanvittige. Vi har taget to telefoner fra RugGear med i vaskehallen, kørt den ene over med bilen og smidt dem ud fra et hustag.

Smartphone-producenterne sætter i højere grad fokus på holdbare produkter, så telefonerne kan holde til, at blive udsat for lidt mere, end vi har været vandt til tidligere.

Sonys Xperia Z-topmodeller samt Samsung Galaxy S5 har en IP-certificering, så et dyk under vand, en tur i bad eller anvendelse i støvede omgivelser, ikke tager livet af produkterne.

Selvom de populære telefoner bliver bedre til at modstå chokbehandlinger, er der stadig en elite inden for industri- og håndværkertelefoner. Caterpiller Cat B15 er et eksempel. Denne tåler fald på betongulv fra to meters højde, neddykning i vand og pludselige stød og temperaturskift.

Web-TV: RugGear smides, vaskes og køres over

Ekstrem-mobilerne

RugGear et et andet mærke, som holder til endnu mere, og derfor er velegnede på byggepladser, i fiskeriet, på oliebordeplatforme eller i andre hårde industriområder.

Modellen RugGear RG970 kan tabes på et hårdt betongulv fra to meters højde. Den er helt vandtæt og støvtæt efter IP68 standarden, som er den højeste udmærkelse der kan opnås. Den overholder også militærstandarden MIL-STD-810G.

Telefonen har 5.3 tommer touchskærm, 8 megapixels kamera, 3G, GPS. Wi-Fi og plads til to SIM-kort (dual-SIM). Styresystemet i vores testversion er Android 4.1.2. RG970 har også temperaturmåler, barometer, højdemåler, kompas og skridttæller indbygget.

Den vejledende pris på RG 970 er 4.220 kroner uden abonnement.

Kørt over af en bil

Har du brug for mobilkommunikation under endnu mere ekstreme forhold, er RugGear P860 telefonen, der skal kigges efter.

Den kan sagtens klare vand, da den er vandtæt (IP68). Ligeledes drop fra to meters højde på beton, er ikke et problem. Men den tåler også tryk, hvad der svarer til, at blive kørt over af et bildæk.

Vores crash-test med en Skoda Fabia var ikke er et problem for telefonen at klare. En tur i bilvaskehal og et drop fra taget, overlevede de fint. Efterfølgende kom vi til at køre P860 over med bilen, uden at telefonen tog skade. Selvom det denne gang gik godt, kan vi ikke anbefale, at det efterprøves.

P860 har desuden UHF-baseret walkietalkie (400-470 MHz) med en rækkevidde på op til 1 kilometer.

Prisen er 2.430 kroner uden abonnement.

Mere til historien

Telefoner fra RugGear og Caterpillar er ikke produkter for den almindelige mobilkøber, men telefoner for dem, som vil have noget, der kan overleve betydeligt mere ekstreme forhold. I Danmark forhandles RugGear af Animal Tech, mens Caterpillar blandt andet kan købes via DLG Tele.

Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus 12

VIDEO: Overvejer du at købe OnePlus 12, så se min test af OnePlus 12 her.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE vs. Galaxy S23

VIDEO: Her får du svaret på, om Galaxy S23 FE er værd at købe. Se testen af S23 FE i denne video.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram