Samsung Galaxy Note 5 – den nye note-mobil

0

Note 5 er en stærk nyhed i note-serien fra Samsung. Nye funktioner, ny S Pen og en kraftig hardware gør Galaxy Note 5 særdeles interessant.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

2015-modellen i note-kategorien hedder Samsung Galaxy Note 5. Den er baseret på designelementerne, og softwaren, fra Galaxy S6 og S6 Edge. På Note 5 ligger en række applikationer, der aktiverer brug af S Pen, betjeningspennen der følger med i salgspakken, som ikke er en del af S6-modellerne.

Både for- og bagside er udført i brudsikkert glas, og lidt firkantet sagt er Samsung Galaxy Note 5 lagt omvendt i den samme aluminiumsramme, der benyttes til Samsung Galaxy S6 Edge+. Som det ses på billederne, er den buede skærmkant på Edge+ blevet til bagsiden på Note 5.

Samsung har forbedret S Pen så den ligger bedre i hånden, og som altid er der opgraderet på note-funktionaliteten, som vi også har set det fra de foregående modeller i serien.

Samsung Galaxy S6 Edge+ – det skal du vide

Skriv på slukket skærm

En af de nye funktioner er muligheden for, at skrive notater på skærmen med S Pen, uden at tænde skærmen eller låse telefonen op. Også funktionsmenuen ”Air Command” er blevet opdateret, så den opleves mere intuitiv.

Med ”Scroll capture” kan der markeres og klippes tekst, selvom teksten er længere end det der ses på skærmen. Det gælder PDF-filer såvel som websites.

Samsung Galaxy Note 5 understøtter hurtigere opladning via en ny trådløs oplader, der sælges som tilbehør. En fuld opladning vil tage omkring 120 minutter. Benyttes kabel vil det tage cirka 90 minutter, at oplade enheden til hundrede procent.

Note 5 vejer 171 gram og måler 152.2 x 76.1 x 7.6 mm. Det betyder noten er lidt tykkere og lidt bredere end Edge+, men en anelse kortere på længden. I øvrigt vejer Galaxy S6 Edge+ 153 gram.

Sammenlignes med Galaxy Note 4 er 5’eren både lettere og mindre på alle punkter.

Web-TV: Se testen af Samsung Galaxy Note 4

Billeder af Galaxy Note 5

Stor skærm med 2K

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Note 5 holder den samme skærmstørrelse som Note 4. Det vil sige 5,7 tommer med en opløsning på 1440 x 2560 pixels (518 PPI).

Derudover er RAM-mængden forøget fra 3 til 4 GB, mens kameraet fortsat er 16 megapixels med optisk billedestabilisator. Frontkameraet er derimod opgraderet fra 3,7 til 5 megapixels.

Med Note 5 får du desuden den nyeste 4G LTE Cat9-standard med en teoretisk downloadhastighed på 450 Mbps, Bluetooth 4.2 og naturligvis både fingeraftrykslæser, GPS (Ap-GPS, Glonass, Beidou) samt Samsungs Exynos 7420-chipset, der også benyttes til Galaxy S6 Edge+.

Op til 64 GB

Samsung Galaxy Note 5 findes i udgaver med 32 og 64 GB intern hukommelse uden mulighed for udvidelse. Batteriet på 3.000 mAh kan heller ikke opgraderes eller udskiftes.

Den nye noteenhed kommer i første omgang ikke til Europa, men lanceres i stedet i Asien og USA. Årsagen er sandsynligvis en større efterspørgsel i disse markeder.

Betalingssystemet Samsung Pay er også en del af Note 5, i hvert fald i de udgaver der sendes på markeder, hvor tjenesten bliver tilgængelig.

Note 5 ligner på brugermulighederne de foregående i serien blot endnu mere forfinet. Note er et device hvorpå brugerne multitasker rigtigt meget, og derfor er tilføjelse af endnu mere RAM en velkommen nyhed i telefonen.

Hovedspecifikationer på Galaxy Note 5

– Skærm: 5.7” Super AMOLED
– Opløsning: 2K 1440 x 2560 pixels, 518 PPI
– Kamera: 16 megapixels (OIS)
– Frontkamera: 5 megapixels
– Chipset: Samsung Exynos octa-core (Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57)
– RAM: 4 GB LPDDR4
– Batteri: 3.000 mAh
– Netværk: 4G LTE Cat9
– WiFi 802.11 a/b/g/n/AC, dual-band, MIMO 2×2
– Bluetooth 4.2, ANT+
– USB 2.0, NFC
– System: Android 5.1 Lollipop
– Mål og vægt: 152.2 x 76.1 x 7.6 mm – 171 gram

Kun i Asien og USA

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Note-fans i Europa må foreløbigt kigge sultent efter Asien og USA, som i første omgang er de eneste markedsområder hvor Note 5 vil blive lanceret i butikkerne. Ifølge Samsung satses der på Galaxy Edge+ i Europa og Galaxy Note 5 i Asien og USA.

Selvom europæerne ikke får Note 5 betyder det ikke, at telefonen aldrig nogensinde kommer til vores markedsområde. Samsung vil, ifølge et statement de fremsatte ved Note 5-præsentationen, holde øje med efterspørgslen og markedssituationen.

Samsung har i note-serien ramt et niche segment, og selvom fans knuselsker produkterne, så giver det kommercielt god mening, i starten, at satse på produkter som Edge og Edge der har en bredere målgruppe.

Samsungs præsentation af Note 5

https://www.youtube.com/watch?v=CppgLnNM1PE

Mere til historien

Hvis du sammenligner specifikationerne fra Galaxy Note 5 med Galaxy S6 Edge+ vil du opdage, at produkterne stort set er ens. Det mest fremtrædende forskel er designelementer, S Pen og softwaren til de særlige Note-funktioner.

Læs også:
Vores første indtryk af Galaxy Edge+
Web-TV: Vi har prøvet Edge+

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer