Apple arbejder på budget-MacBook og billigere iPad

RYGTE: I løbet af de kommende måneder vil Apple angiveligt satse på nye dele af markedet. Det kan skyldes et skuffende salg.

iPhone X vinter frost kulde

Hvis rygterne om prisen på den kommende MacBook taler sandt, så bliver den markant billigere end iPhone X . (Foto: MereMobil.dk)

8.799 kroner. Så høj er prisen for Apples billigste computer. Men for fremtiden kan den pris angiveligt ligger noget lavere. Det rapporterer The Verge, der refererer til Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo.

Ifølge rygterne kommer den nye MacBook med 13 tommer skærm til at erstatte den eksisterende MacBook Air, som har eksisteret siden 2010; dog med opgraderet indmad i løbet af årene. Prisen skulle angiveligt ligge et sted imellem 799 og 899 amerikanske dollars. Altså med en startpris på samme niveau som iPhone 8 Plus, der koster 7.099 kroner.

iPhone SE 2 får måske debut ved WWDC

Andre rygter påpeger, at den nye MacBook formodentlig får selskab af en billigere iPad men skærm på 9,7 tommer.

Sidste år lancerede Apple en billigere iPad, men den model bliver efter sigende endnu billigere. Flere medier rapporterer, at prisen skulle lande på 259 dollars sammenlignet med de nuværende 329 dollars. Altså næsten samme pris som Apple Watch Series 1, der hos Apple koster 2.099 kroner.

Skuffende salg ligger måske bag

En billigere MacBook er formodentlig Apples reaktion på et fald i antallet af solgte Mac-computere. I det seneste kvartal-regnskab gik salget af Mac-computere nemlig tilbage med næsten 5 procent.

Også salget af iPads har været skuffende. Det gik kun frem med 0,68 procent sammenlignet med Q1 2017. Med nye og billigere produkter kan Apple måske henvende sig til et mere prisbevidst segment.

Historisk set har Apple tidligere haft “billige” Mac-computer. Eksempelvis har Apple tilbud en MacBook i plastik. Derudover var Apples MacBook Air på 11 tommer også væsentlig billigere end andre Mac-modeller.

Apple WWDC 2018 – her er de mulige datoer

Den nye billigere iPad får ifølge rygterne premiere i løbet af foråret, mens den ny MacBook bliver vist frem ved udviklerkonferencen WWDC i juni.

Mere til historien

Apple har tidligere præsenteret en række hardware-produkter ved WWDC. Der plejer dog ikke at være tale om “billige” modeller.

Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram