Apple arbejder på budget-MacBook og billigere iPad

RYGTE: I løbet af de kommende måneder vil Apple angiveligt satse på nye dele af markedet. Det kan skyldes et skuffende salg.

iPhone X vinter frost kulde

Hvis rygterne om prisen på den kommende MacBook taler sandt, så bliver den markant billigere end iPhone X . (Foto: MereMobil.dk)

8.799 kroner. Så høj er prisen for Apples billigste computer. Men for fremtiden kan den pris angiveligt ligger noget lavere. Det rapporterer The Verge, der refererer til Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo.

Ifølge rygterne kommer den nye MacBook med 13 tommer skærm til at erstatte den eksisterende MacBook Air, som har eksisteret siden 2010; dog med opgraderet indmad i løbet af årene. Prisen skulle angiveligt ligge et sted imellem 799 og 899 amerikanske dollars. Altså med en startpris på samme niveau som iPhone 8 Plus, der koster 7.099 kroner.

iPhone SE 2 får måske debut ved WWDC

Andre rygter påpeger, at den nye MacBook formodentlig får selskab af en billigere iPad men skærm på 9,7 tommer.

Sidste år lancerede Apple en billigere iPad, men den model bliver efter sigende endnu billigere. Flere medier rapporterer, at prisen skulle lande på 259 dollars sammenlignet med de nuværende 329 dollars. Altså næsten samme pris som Apple Watch Series 1, der hos Apple koster 2.099 kroner.

Skuffende salg ligger måske bag

En billigere MacBook er formodentlig Apples reaktion på et fald i antallet af solgte Mac-computere. I det seneste kvartal-regnskab gik salget af Mac-computere nemlig tilbage med næsten 5 procent.

Også salget af iPads har været skuffende. Det gik kun frem med 0,68 procent sammenlignet med Q1 2017. Med nye og billigere produkter kan Apple måske henvende sig til et mere prisbevidst segment.

Historisk set har Apple tidligere haft “billige” Mac-computer. Eksempelvis har Apple tilbud en MacBook i plastik. Derudover var Apples MacBook Air på 11 tommer også væsentlig billigere end andre Mac-modeller.

Apple WWDC 2018 – her er de mulige datoer

Den nye billigere iPad får ifølge rygterne premiere i løbet af foråret, mens den ny MacBook bliver vist frem ved udviklerkonferencen WWDC i juni.

Mere til historien

Apple har tidligere præsenteret en række hardware-produkter ved WWDC. Der plejer dog ikke at være tale om “billige” modeller.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram