Huawei og Porsche Design er igen sammen om ny luksus-mobil

Huaweis top-topmodel Mate RS koster 11.500 kroner og har to fingeraftrykslæsere. Telefonen er branded med “Porsche Design”.

Sådan ser en telefon til 11.500 kroner ud. (Foto: Huawei / Porsche Design)

Glemt alt om den nye Huawei P20 Pro. Den virkelige topmodel fra Huawei hedder Porsche Design Huawei Mate RS. Det fremgår af Porsche Designs hjemmeside.

Ligesom Huawei P20 Pro har Mate RS tre bagside-kameraer. Faktisk er det nøjagtig den samme konfiguration som man finder på P20 Pro: Et farvekamera på 40 megapixels, ét sort/hvid med 20 megapixels og ét zoom-kamera med 8 megapixels. Det lover dermed godt for Mate RS, da P20 Pro blev topscorer i den seneste kameratest fra DxOMark.

Lighederne mellem P20 Pro og Mate RS hører dog ikke op ved kameraet. Indmaden er også identisk. Begge modeller har en Kirin 970-chip, der akkompagneres af 6 GB RAM. Mate RS kan dog blære sig med hele 256 GB lagerplads mod 128 GB på P20 Pro.

Giganterne kommer: Smartphones med 512 GB lagerplads er lige om hjørnet

På fronten af Mate RS finder man en 6 tommer OLED-skærm med en dimension på 18:9. Og modsat P20 Pro er der ikke noget “hak” i toppen af skærmen. Telefon ligner derfor sidste års Huawei Mate 10 Pro.

Mate RS er Huaweis første telefon med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Men af ukendte årsager har Huawei også valgt at tilføje en fingeraftrykslæser på telefonens bagside. Huawei omtaler den som “Smart touch fingerprint security”, mens fingeraftrykslæseren i skærmen blot kaldes “In-Screen Fingerprint Sensor”.

Kom tæt på Huawei P20 og Huawei P20 Pro

Prisen for Mate RS lyder på 1.550 euro eller godt 11.500 kroner. Altså næsten det dobbelte af P20 Pro, som har samme kamera og indmad. Men så får du også en telefon, hvor der står Porsche på forsiden og “PD” bagpå.

Huawei Mate RS er tilgængelig fra maj, men allerede nu kan du bestille luksus-telefonen.

Mere til historien

Huawei har tidligere samarbejde med Porsche Design om en luksus-telefon. Sidste år resulterede det i en særudgave af Huawei Mate 10.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram