Giganterne kommer: Smartphones med 512 GB lagerplads er lige om hjørnet

Fremtidens smartphones har plads til både 4K og fotos. Og Huawei kommer måske først med 512 GB lagerplads.

iPhone 1. generation (Foto: Apple)

Den første iPhone var udstyret med 4 GB internlagerplads. Til sammenligning vil Huaweis kommende smartphone få 128 gange så meget plads.  (Foto: Apple)

“Lagerplads er næsten fuld”. Et stort skilt afbryder dig, da du prøver at tage et billede med din smartphone. Men i fremtiden kan denne advarsel blive sjældnere.

Smartphone-producenterne arbejder nemlig på telefoner med 512 GB intern lagerplads. Det rapporterer The Verge.

40 megapixels? Bliver Huawei P20 Pro et megapixel-monster?

Huawei arbejder angiveligt på verdens første telefon med 512 GB lagerplads. Dermed vil Huaweis telefon få mere plads end en Apple MacBook Air. Den er ifølge Apples hjemmeside “kun” er udstyret med 128 GB intern lagerplads.

I december 2017 begyndte Samsung sin produktion af lagerplads på 512 GB til smartphones. Det er dog uvist, om Samsung leverer lagerpladsen til Huaweis kommende smartphone. Det er også uvist, om der er tale om Huaweis kommende P20-smartphone eller en helt anden model.

Da Apple i 2007 præsenterede den første iPhone var den tilgængelig med 4 GB intern lagerplads. Dermed vil Huaweis kommende smartphone have 128 gange så meget plads til billeder og videoer.

I praksis vil brugerne formodentlig ikke opleve, at Huaweis kommende smartphone har 128 gange så meget lagerplads som den første iPhone. Det skyldes, at billeder og videoer med tiden er begyndt at fylde mere og mere. Eksempelvis var kameraet i den første iPhone “kun” et kamera på to megapixels. Det er uvist, hvilket kamera, som Huawei sætter i deres kommende smartphone, men rygterne peger på, at kineserne satster på 40 megapixels.

Her er dommen: Samsung Galaxy S9 er en vinder

Den nuværende rekordholder for mest lagerplads i en telefon tilhører Apple, der tilbyder 256 GB lagerplads i iPhone X. Flere Android-telefoner har dog mulighed for at bruge SD-kort på flere hundrede GB. Det tæller eksempelvis Samsung Galaxy S9.

Mere til historien

Den største harddisk i 1961 havde en lagerplads på 205 MB. Huaweis telefon får ca. 2.500 gange mere lagerplads. Det fremgår af Wikipedia.

Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE droppes måske

Der har været en forventning til, at Samsung i år ville lancere en Galaxy S22 FE. Det tyder nu på at Fan Edition serien lukkes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram