Sony Xperia XZ2 – endelig et opdateret design fra Sony

Designet er frisket op. Kameraet sætter ny barre for super slowmotion. Trådløs opladning og Snapdragon 845. Her er Sony Xperia XZ2.

Sony Xperia XZ2 (Foto: Sony Mobile)

Sony Xperia XZ2 (Foto: Sony Mobile)

Sony har præsenteret et nyt mobildesign, men det er ikke så drastisk ændret, at du ikke kan kende Sony.

I materialet beskriver Sony selv telefonen med ordene ”et helt nyt designudtryk med et flydende 3D-glasydre, som skaber en sømløs form”. Når jeg senere anmelder telefonen, kommer jeg yderligere ind på om designet så reelt opleves nyt. Det umiddelbare jeg bemærker er en rimelig stor afstand til kanterne, når der sammenlignes med konkurrenterne.

Xperia XZ2 har 5,7 tommer Full HD+ skærm i 18:9 format. Dermed følger Sony trenden på mobilmarkedet hvor 18:9 formatet for alvor ser ud til at slå bredt igennem.

Hvis du er interesseret i en fysisk mindre mobil, men med det samme kamera og ydelse, skal du tjekke Sony Xperia XZ2 Compact ud. Denne blev præsenteret samtidigt med Xperia XZ2 ved Mobile World Congress 2018.

Motoren bag mobilen er Qualcomm Snapdragon 845 processoren med 4 GB RAM. Dertil kommer 64 GB intern hukommelse. Batteriet har en kapacitet på 3.180 mAh. Udover at understøtte hurtigopladning via Qualcomm Quick Charge 3.0 så kan telefonen også benyttes sammen med en trådløs oplader.

I den forbindelse har Sony lanceret opladeren WCH20, men Xperia XZ2 fungerer også med andre trådløse opladere, da de benytter standarden Qi. I salgspakken medfølger en hurtigoplader, oplyser Sony til MereMobil.dk.

Fingeraftrykslæser på bagsiden

På den nye topmodel er fingeraftrykslæseren flyttet til bagsiden, og er altså ikke længere lokaliseret i powerknappen på siden. Sony har placeret sensoren i den øverste halvdel af bagsiden, dog stadig under kameraet.

Jeg har fornylig anmeldt mellempris-telefonen Sony Xperia XA2, hvor sensoren også findes på bagsiden. Dette fungerer fuldt ud lige så godt som på andre mobiler, der benytter den samme placering.

Sony Xperia XZ2 har også dual-SIM funktionalitet. Den kommer med Bluetooth 5.0, NFC og kan udnytte LTE Cat18, hvis mobilnetværket understøtter det. Mange af specifikationerne minder ret meget om, hvad der findes i Samsungs nye topmodel Galaxy S9 og Galaxy S9+. Disse blev også præsenteret ved MWC 2018.

SE VIDEO: Første kig på Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+

Super slowmotion 960 fps i Full HD

For et år siden blev Sony Xperia XZ Premium lanceret. Det var verdens første smartphone, der kunne lave super slowmotion videooptagelser med 960 billeder per sekund. Normalen for et år siden var 120 billeder per sekund.

Med Xperia XZ2 opgraderer Sony super slowmotion til Full HD-opløsning. Stadig med 960 billeder i sekundet. Sony ligger sig dermed foran Samsung og Apple. Samsung kører med 720p i super slowmotion på Galaxy S9 og Galaxy S9+, mens Apple har 240 fps i Full HD som maksimum på iPhone X.

Sony har taget kameraet fra Xperia XZ Premium, der også blev anvendt i efteråret 2017 på Xperia XZ1, og genbrugt det i den nye topmodel Xperia XZ2. Selvom det virker som en hurtig løsning, er det muligvis ganske fornuftigt.

Xperia XZ Premium ligger stadig på en 13. plads hos DxOMark, der udfører laboratorietests af kameraer. Kameraet klarer sig på niveau med iPhone 7 og Galaxy S7 Edge.

 – Kan du stole på kameratests fra DxOMark?

Jeg synes det største problem i det seneste år til halvandet, hos Sony, har været hastigheden hvorved at billederne kommer i kassen. Billedkvaliteten har til de fleste tider været udmærket. Jeg håber denne del er optimeret på den nye model.

Skab dine egne 3D-modeller og få dem med posten

Sony Xperia XZ2 (Foto: Sony Mobile)

Sony Xperia XZ2 (Foto: Sony Mobile)

Kamerateknologien fortsætter med at hjælpe brugere til bedre billeder. Eksempelvis Predictive Autofocus, der løbende følger og refokuserer et motiv i bevægelse.

Denne mobil har også Sonys 3D Creator app, hvor du kan ”3D-scanne” dit ansigt. Du vi også kunne lave 3D-modeller, der efterfølgende kan bestilles i fysisk form og leveres til døren.

Xperia XZ2 har desuden en haptisk teknik, hvor vibrationerne følger bevægelserne.

”Dynamic vibration system” er en feature, hvor mobilen bevæger sig og reagerer på lyd, billeder osv. ved afspilning af video, i spil osv. Det er en samme form for koncept, som også bruges i PlayStation controlleren til at give brugerne en større oplevelse af indholdet ved at vibrere og derved påvirke følesansen.

Hvis du har prøvet det med PlayStation har man en god fornemmelse af, hvilken effekt det giver til spiloplevelsen ved f.eks. skydespil.

Ser rigtigt spændende ud

Sony leverer altid stabilt uden for mange udsving. Det gør deres mobiler til et nogenlunde sikkert køb. Umiddelbart fortsætter Sony den sikre vej med Xperia XZ2.

Jeg er ikke sikker på, at 3D Creator og stereohøjtalere i sig selv er ”must have” for mobilkøberne. Derimod vil god batteritid, fornuftig kameraydelse og en stabil smartphone nok tælle højere. Sony er også gode til løbende at holde deres mobiler opdateret med friske Android-versioner.

I år vil det opdaterede design nok også kunne skabe lidt ekstra hype omkring Sonys produkter.

Sony fastholder deres topmodelpris på 5.999 kroner for Xperia XZ2. Det er den samme pris, for samme mængde hukommelse, som da Xperia XZ Premium blev lanceret. Når vi sammenligner med Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ så koster disse henholdsvis 200 og 1.000 kroner mere.

Sidste år blev forårets Sony topmodel præsenteret i februar, men kunne først købes omkring starten af juni måned. Med Xperia XZ2 bliver det anderledes. Denne kan allerede købes i Danmark den 6. april 2018.

LÆS OGSÅ: Mere om priserne på Xperia XZ2

Specifikationer: Sony Xperia XZ2

– Skærm: 5,7 tommer Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels)
– Processor: Qualcomm Snapdragon 845
– RAM: 4 GB
– Hukommelse: 64 GB
– Dual-SIM: Ja
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD op til 400 GB
– Batteri: 3.180 mAh med Qualcomm Quick Charge 3.0
– Opladning: USB Type C stik eller trådløst via Qi-standard
– Kamera: 19 megapixels (1/2.3″, 25 mm vidvinkel F2.0 G-lens)
– Frontkamera: 5 megapixels (1/5″, 23 mm vidvinkel F2.2)
– Størrelse: 153 x 72.x 11.1 mm
– Vægt: 198 gram
– Fingeraftrykslæser: På bagsiden
– Gorilla Glass 5
– IP65 / IP68 vand- og støvafvisende
– Forbindelser: LTE Cat18, Bluetooth 5.0, USB Type-C, 3.5 mm. jackstik (via konverter)
– Platform: Android 8 med Sony tilpasninger

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Xperia XZ2 understøtter, ligesom de nye Galaxy S9’ere, MicroSD-kort på op til 400 GB. De er IP65/IP68 certificerede – vand- og støvafvisende.

Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram