Sony Xperia XZ Premium – ny topmodel med nye kameraegenskaber

MWC: Sony Xperia XZ Premium har verdens første 4K HDR-mobilskærm og kan lave super-slowmotion med 960 billeder i sekundet.

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Sony har annonceret en ny topmodel smartphone med navnet Sony Xperia XZ Premium. Der er ingen tvivl om, at fokus ligger på kameradelen, der skulle være komplet nyudviklet.

Kameranyheden betegnes som Motion Eye. ”Kameraet fanger liv og bevægelser, som ingen anden smartphone,” lyder det fra Sony.

Motion Eye går ud på, at kameraet reducerer opløsningen fra 23 til 19 megapixels mens størrelsen af de individuelle pixels forstørres, for at gå bedre billeder i low-light. Samtidigt tilføjes en ny forbindelse mellem kamerasensoren og telefonens hukommelse til hurtig opsamling af fotos.

Dettte muliggøres af hukommelse i indbygget direkte i Exmor RS-sensoren. Det skulle give fem gange hurtigere billedscanning og dataoverførsel, i forhold til tidligere telefoner. Dertil kommer mulighed for videooptagelser med 960 billeder per sekund. Xperia XZ Premium er således verdens første smartphone med super-slowmotion. Normalt er antallet af billeder i slowmotion omkring 120 per sekund.

Video: Sony om Motion Eye

Den første smartphone med 4K HDR skærm

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Xperia XZ Premium skærmen er på 5,5 tommer. Skærmen har 4K HDR med en opløsning på 2.160 x 3.840 pixels. Det er verdens første smartphone med 4K HDR skærm. Den beskyttes af Gorilla Glass 5 fra Corning.

Tilbage i september 2015 introducerede Sony modellen Z5 Premium. Det var verdens første telefon med 4K-skærm. Senere viste det sig, at det kun var ved visning af særligt indhold, at denne opløsning blev benyttet. Om det også er tilfældet ved XZ Premium vides endnu ikke.

En anden stor nyhed er processoren. Xperia XZ Premium benytter Qualcomm Snapdragon 835 processoren, der tidligere har været rygtet som værende eksklusiv for Samsung Galaxy S8-telefonerne.

Med Qualcomm nye Snapdragon-processor kan man få op til 1 Gbps downloadhastigheder via 4G LTE. Dette er dog teoretisk, og vil kræve et mobilnetværk der understøtter det.

Som i andre topmodeller bruger Sonys nye også USB Type-C som kommunikationsstik. Sony har bibeholdt 3,5 mm jackstik til lyd.

Video om 4K HDR

Glas og metal

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Sony Xperia Premium (Foto: Sony)

Telefonen er designet i glas og metal. Bagsiden har en spejleffekt, lyder et fra Sony. Vi har tidligere set en spejlende bagside. Det var på Z5 Premium. Denne var så blank, at den reelt var et spejl, og i øvrigt en magnet for fedtede fingre.

Sony bibeholder fingeraftrykslæseren i powerknappen på højre side. Desuden er telefonen beskyttet mod vand og støv via IP65/68 certificering.

XZ Premium har såkaldt Smart Stamina, der mere præcist kan vise hvor lang tid batteriet holder, baseret på ens nuværende adfærd og brug.

Qualcomm Quickcharge 3.0 er understøttet, og med i salgspakken ligger en understøttende hurtigoplader (model UCH12W). Sony fortsætter med Qnovo Adaptive Charging som på de seneste topmodeller. Her forsøger man at opnå en skånsom opladning ved ikke at lade til maksimalt niveau indtil kort før telefonen tages ud af opladeren. Dette er noget telefonen lærer over tid via analyse af brugerens adfærd.

Kommer først på sommeren

Der går længe inden du kan få fingre i Sony Xperia XZ Premium. Salget starter ved månedsskiftet maj/juni 2017. Prisen bliver vejledende 5.999 kroner.

De mulige farvevarianter bliver Luminous Chrome og Deepsea Black. Det er endnu ikke oplyst hvilke udgaver der kommer på det danske marked.

Sony har også lanceret Xperia XZs. Denne har en lavere pris. Læs om telefonen på linket herunder.

Sony Xperia XZs – læs om den her

Video om Xperia XZ Premium

https://www.youtube.com/watch?v=wlboZNEP6bs

Specifikationer: Sony Xperia XZ Premium

– Skærm: 5,5 tommer 4K HDR (2.160 x 3.840 pixels)
– Processor: Qualcomm Snapdragon 835
– RAM: 4 GB
– Hukommelse: 64 GB
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD op til 256 GB
– Batteri: 3.230 mAh med Qualcomm Quick Charge
– Kamera: 19 megapixels (1/2.3″, 25 mm vidvinkel F2.0 G-lens)
– Frontkamera: 13 megapixels (1/3.06″, 22 mm vidvinkel F2.0)
– Størrelse: 156 x 77 x 7.9 mm
– Vægt: 195 gram
– Fingeraftrykslæser
– Gorilla Glass 5 (både for- og bagside)
– IP65 / IP68 vand- og støvafvisende
– Forbindelser: LTE Cat16, Bluetooth 4.2, USB Type-C 3.1
– Platform: Android 7.1 med Sony tilpasninger

Officiel video om Xperia XZ Premium

https://www.youtube.com/watch?v=ibzZ4fhP9x0

Mere til historien

Sony lancerer endnu engang en topmodel på det amerikanske marked uden fingeraftrykslæser. Af en eller anden årsag kommer Xperia XZ Premium i USA uden fingeraftrykslæser, skriver Androidcentral. Bare rolig. Sensoren er i udgaven på vores marked.

Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram