Analytiker: Samsung solgte flest smartphones i 2017

Sydkoreanske Samsung langede 317,5 millioner smartphones over disken sidste år, viser en analyse.

(Tabel: BusinessWire)

Hvilke smartphones hittede i 2017? Det kan en ny analyse give svaret på, skriver GSMArena med henvisning til BusinessWire, der står bag en ny rapport om det samlede smartphone-salg i 2017.

Rapporten viser, at Samsung er den førende producent af smartphones. Den sydkoreanske elektronikgigant solgte knap 318 millioner smartphones i 2017. Det er en forbedring på godt 2,5 procent sammenlignet med året før.

Samsungs salgssucces er udtryk for, at godt hver femte solgte smartphone er mærket med Samsungs skinnende signatur. Konkurrenten Apple må i stedet nøjes med at stå for salget af hver sjette smartphone, hvilket hænger godt sammen med Apples seneste regnskab.

iPhone X er dyr at producere

Af regnskabet fremgår det nemlig, at Apple har oplevet et mindre fald i salget af iPhones op til jul sammenlignet med året før. Samsung har ligeledes oplevet et fald i salget af smartphones ved sidste års julehandel sammenlignet med 2016.

Kina-producenter stormer frem

Analysen fra BusinessWire viser også, at en række kinesiske smartphone-producenter modsat Apple har haft et godt 2017. Huawei, Xiaomi og OPPO, der ejer OnePlus, optræder således i top fem over smartphone-producenter med flest solgte smartphones i 2017.

OnePlus 5T klar i knaldrød

Højdespringeren er Huawei, der har øget sit salg af smartphones med 9 procent sammenlignet med året før. Der er dog stadig langt op til Apple, der solgte 40 procent flere smartphones i 2017 sammenlignet med Huawei.

Huawei er verdens tredje mest værdifulde mobilmærke

OPPO og Xiaomi har ligeledes øget deres salg i 2017 sammenlignet med 2016. Xiaomi er desuden den eneste producent, der har solgt flere smartphones i julehandlen sidste år end 2016’s julehandel. Samlet set blev der nemlig solgt næsten 9 procent færre smartphones i sidste års fjerde sammenlignet med samme periode i 2016.

Mere til historien

Ifølge analysebureauet BusinessWire blev der solgt mere 1,5 milliarder smartphones sidste år. Der er cirka 50 millioner mere end året før.

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram