Analytiker: Samsung solgte flest smartphones i 2017

Sydkoreanske Samsung langede 317,5 millioner smartphones over disken sidste år, viser en analyse.

(Tabel: BusinessWire)

Hvilke smartphones hittede i 2017? Det kan en ny analyse give svaret på, skriver GSMArena med henvisning til BusinessWire, der står bag en ny rapport om det samlede smartphone-salg i 2017.

Rapporten viser, at Samsung er den førende producent af smartphones. Den sydkoreanske elektronikgigant solgte knap 318 millioner smartphones i 2017. Det er en forbedring på godt 2,5 procent sammenlignet med året før.

Samsungs salgssucces er udtryk for, at godt hver femte solgte smartphone er mærket med Samsungs skinnende signatur. Konkurrenten Apple må i stedet nøjes med at stå for salget af hver sjette smartphone, hvilket hænger godt sammen med Apples seneste regnskab.

iPhone X er dyr at producere

Af regnskabet fremgår det nemlig, at Apple har oplevet et mindre fald i salget af iPhones op til jul sammenlignet med året før. Samsung har ligeledes oplevet et fald i salget af smartphones ved sidste års julehandel sammenlignet med 2016.

Kina-producenter stormer frem

Analysen fra BusinessWire viser også, at en række kinesiske smartphone-producenter modsat Apple har haft et godt 2017. Huawei, Xiaomi og OPPO, der ejer OnePlus, optræder således i top fem over smartphone-producenter med flest solgte smartphones i 2017.

OnePlus 5T klar i knaldrød

Højdespringeren er Huawei, der har øget sit salg af smartphones med 9 procent sammenlignet med året før. Der er dog stadig langt op til Apple, der solgte 40 procent flere smartphones i 2017 sammenlignet med Huawei.

Huawei er verdens tredje mest værdifulde mobilmærke

OPPO og Xiaomi har ligeledes øget deres salg i 2017 sammenlignet med 2016. Xiaomi er desuden den eneste producent, der har solgt flere smartphones i julehandlen sidste år end 2016’s julehandel. Samlet set blev der nemlig solgt næsten 9 procent færre smartphones i sidste års fjerde sammenlignet med samme periode i 2016.

Mere til historien

Ifølge analysebureauet BusinessWire blev der solgt mere 1,5 milliarder smartphones sidste år. Der er cirka 50 millioner mere end året før.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram