Analytiker: Samsung solgte flest smartphones i 2017

Sydkoreanske Samsung langede 317,5 millioner smartphones over disken sidste år, viser en analyse.

(Tabel: BusinessWire)

Hvilke smartphones hittede i 2017? Det kan en ny analyse give svaret på, skriver GSMArena med henvisning til BusinessWire, der står bag en ny rapport om det samlede smartphone-salg i 2017.

Rapporten viser, at Samsung er den førende producent af smartphones. Den sydkoreanske elektronikgigant solgte knap 318 millioner smartphones i 2017. Det er en forbedring på godt 2,5 procent sammenlignet med året før.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Samsungs salgssucces er udtryk for, at godt hver femte solgte smartphone er mærket med Samsungs skinnende signatur. Konkurrenten Apple må i stedet nøjes med at stå for salget af hver sjette smartphone, hvilket hænger godt sammen med Apples seneste regnskab.

iPhone X er dyr at producere

Af regnskabet fremgår det nemlig, at Apple har oplevet et mindre fald i salget af iPhones op til jul sammenlignet med året før. Samsung har ligeledes oplevet et fald i salget af smartphones ved sidste års julehandel sammenlignet med 2016.

Kina-producenter stormer frem

Analysen fra BusinessWire viser også, at en række kinesiske smartphone-producenter modsat Apple har haft et godt 2017. Huawei, Xiaomi og OPPO, der ejer OnePlus, optræder således i top fem over smartphone-producenter med flest solgte smartphones i 2017.

OnePlus 5T klar i knaldrød

Højdespringeren er Huawei, der har øget sit salg af smartphones med 9 procent sammenlignet med året før. Der er dog stadig langt op til Apple, der solgte 40 procent flere smartphones i 2017 sammenlignet med Huawei.

Huawei er verdens tredje mest værdifulde mobilmærke

OPPO og Xiaomi har ligeledes øget deres salg i 2017 sammenlignet med 2016. Xiaomi er desuden den eneste producent, der har solgt flere smartphones i julehandlen sidste år end 2016’s julehandel. Samlet set blev der nemlig solgt næsten 9 procent færre smartphones i sidste års fjerde sammenlignet med samme periode i 2016.

Mere til historien

Ifølge analysebureauet BusinessWire blev der solgt mere 1,5 milliarder smartphones sidste år. Der er cirka 50 millioner mere end året før.


Om Olav Fonager

Olav er freelance-journalist med en passion for mobiler dimser og gadgets. Han holder sig dagligt opdateret på de seneste nyheder indenfor teknologiverdenen.