iPhone X er dyr at producere

0

Komponenterne i Apples kommende flagskib, iPhone X, koster mere end det dobbelte af iPhone 7’s bestanddele.

Apple tjener godt på at sælge iPhones, det er ikke nogen hemmelighed. Men en ny opgørelse viser, at Apple måske kommer til at tjene mindre godt på iPhone X end dens forgængere. Det fremgår af en historie, som Wall Street Journal har publiceret.

Ifølge det amerikanske medie koster det Apple 581 dollars alene i komponenter at producere en iPhone X. Dertil kommer udgifter til arbejdskraft, udvikling, marketing og meget andet, der er relateret til den nye iPhone.

iPhone 7 Jet Black
Komponenterne til iPhone 7 er væsentligt billigere end dem til iPhone X (Foto: Apple

 – Ja, men iPhone X er kun en lille smule større…

Det er særligt den nye OLED-skærm, der er den største udgiftspost. Den står nemlig i 80 dollars. Dertil kommer stålrammen og glasset, som koster 53 dollars. De nye Face ID-sensorer står i 25 dollars.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

De store udgifter til iPhone X’s komponenter kan også være en del af forklaringen på telefonens pris, der ligger på 1.000 dollars eller 8.899 kroner. Hvis man regner videre på de amerikanske priser fremgår, det Apples profitmargin er mindre end 50 pct., hvis man ikke medregner andre udgifter end komponenterne. Dermed er iPhone X faktisk mindre profitabel end forgængeren, iPhone 7.

 – Myndighederne rejser bekymring over ansigtsgenkendelse på iPhone X

Ifølge BGR stod komponenterne til iPhone 7 stod i 248 dollars. Og Apple solgte den efterfølgende for 649 dollars. Det betyder, at iPhone 7 havde en større profitmargen end den kommende iPhone X.

BGR fortæller også, at Apple skal punge ud med omkring 400 dollars i udgifter til produktion af hver iPhone X med 256 GB lagerplads. Dermed lander de samlede udgifter til produktion og komponenter på iPhone X med 256 GB lagerplads på ca. 980 dollars. Apple sælger så efterfølgende telefonen 1.149 dollars. Samlet set tjener Apple altså kun omkring 170 dollars på salget af den dyreste iPhone X.

Mere til historien

iPhone X kan forudbestilles fra fredag den 27. oktober og købes fra fredag den 3. november 2017 hos de danske teleselskaber og forhandlere. Priserne starter ved 8.899 kroner uden abonnement for 64 GB varianten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer