Huawei får Mate 10 Pro på hylderne i USA

1

Spionage-skyggen forhindrende Huaweis salgsaftale med AT&T, men Mate 10 Pro kommer alligevel på det amerikanske marked.

Efterfølgeren til Mate 9 Pro (til venstre), Mate 10 Pro, vil kunne købes i USA (Foto: MereMobil.dk)

Det seneste flagskib fra Huawei, Mate 10 Pro, kommer til salg på det amerikanske marked. Det vil ske i de åbne salgskanaler – altså uden om operatørerne. På listen over butikker er B&H, Amazon, Best Buy, Microsoft Store og Newegg.

Det oplyser Huawei til MereMobil.dk.

Huawei supplerer med følgende officielle statement: ”At Huawei, Privacy & Security are always our first priority. We are compliant with the world’s most stringent privacy protection frameworks, including all GAPP and GDPR privacy protection requirements. We have gained the trust of over 150 million customers in the past year alone, and now sell our devices through more than 45 of the top 50 global carriers”.

I sidste uge forlød det, at en aftale med det store amerikanske teleselskab AT&T var gået i vasken. Årsagen skulle, ifølge Berlingske Business, være, den vedvarende frygt for kinesisk spionage gennem mobilenheder og netværk.

Ingen har nogensinde taget Huawei med ”fingrene i kagedåsen”. Mange har ellers forsøgt. Da Huawei og TDC for to år siden indgik en aftale om drift og opbygning af TDCs mobilnet i Danmark, blev mistankerne også undersøgt. Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste fandt intet bekymrende.

Tilbage i november 2017 anmeldte jeg Huawei Mate 10 Pro, som amerikanerne nu kan se frem til. De får en smartphone, der indeholder forbedringer i forhold til forgængeren Mate 9 Pro. Forbedringerne er dog ikke banebrydende. Alligevel er Mate 10 Pro en så god telefon, at den kunne ramme topkarakteren her på MereMobil.dk.

Mere til historien

Huawei vil ikke stå i skyggen af Apple. I slutningen af 2017 gjorde de klart, at de kan slå Apple på Face ID, der ellers er et af Apples store salgsesser lige nu.

Læs også
Se billederne: På fototur med Huawei Mate 10 Pro

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer