På fototur med Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro byder på et nyt dobbeltkamera med kunstig intelligens. Jeg tog på fototur for at prøve kameraet af. Se billederne fra Mate 10 Pro her.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro (Foto: Huawei)

Mobilkameraet er efterhånden blevet mit primære kamera. Det kan naturligvis ikke erstatte et rigtigt kamera i den dyre ende, men jeg må tilstå, at jeg ikke er typen, som gider at slæbe ekstra udstyr med på farten.

Jeg er selv flittig bruger af kameraet på Mate 9 Pro, og derfor har jeg set frem til at prøvekøre kameraet på Mate 10 Pro.

Inden vi går igang med fototuren, så lad os lige slå to ting fast. Dette er ikke en endelig anmeldelse af kameraet men blot mine umiddelbare indtryk af det.

Der skal nok komme en rigtig anmeldelse af telefonen. Hvis du er en rigtig kameranørd, så bør du vente på kamerasiden DxoOMark er klar med deres grundige gennemgang og test af kameraet i Mate 10 Pro.

Kan du stole på kameratests fra DxOMark?

Jeg er på ingen måde en hardcore mobil-fotograf, og derfor repræsentere jeg den helt almindelige bruger, som helst vil kunne tage gode billeder uden at rode med alt for mange indstillinger.

Jeg har naturligvis leget en smule med de forskellige indstillinger. Det skal jo prøves af, men jeg vil helst have det så let som muligt, og jo mere kameraet kan gøre for mig, jo bedre.

Kameraet er blevet intelligent

Kameraet genkender at billedet indeholder meget tekst. Dette ses ved et T i venstre side. (Billede: MereMobil)

Noget af det, som fangede min opmærksomhed under præsentation i München var den kunstige intelligens i kameraet. Kameraet forsøger at genkende, hvad du vil tage billeder af og finder selv den rigtige indstilling.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og jeg skal vil gerne tilstå, er jeg var en smule skeptisk overfor konceptet. Teknikverdenen er fyldt med løfter om nye spændende funktioner, som ikke holder i virkeligheden. Så det har jeg været meget spændt på at afprøve.

Sammenligning: Huawei Mate 10 Pro Vs. Huawei Mate 9 Pro

Virker det så? Ja! Så enkelt kan det siges. Eller det virker det meste af tiden.

Jeg er ganske imponeret over, hvor god telefonen er til at genkende om jeg vil tage et portræt, mad eller landskabsbillede. Telefonen kan ikke altid genkende situationen, men det sker hyppigt nok til, at jeg faktisk vil sige, at det fungerer i praksis.

Jeg har ikke oplevet situationer, hvor den har fejltolket en situation f.eks. ved at jeg forsøger at tage et portrætbillede og den indstiller sig til landskab.

Hvis telefonen ikke er sikker slår den bare ikke indstillingen til. Uanset om tilstanden er slåt til eller ej, kan du stadig ændre et væld af indstillinger, så du altid kan få billedet som du gerne vil have det. Du kan se om kameraet genkender funktionen ved, at der popper et lille ikon op i nederste venstre hjørne.

Se billederne fra min tur i Odense Zoo

For at billederne ikke skulle blive for kedelige at kigge på, tog jeg til Halloween i Odense Zoo for at lege turist for en dag. Her var rig lejlighed til at tage en masse billeder.

Du kan se mine billeder i galleriet herunder:

Mere til historien

Huawei Mate 10 Pro kommer i butikkerne sidst i november og vil koste 5.995 kroner.

Politiet på vej med ansigtsgenkendelse i realtid

NSK har allerede nu adgang til system, som skanner ansigter og sammenholder dem med stillbilleder.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram