Nye spionrygter rammer Huawei – mister stor amerikansk aftale

4

Mistanke om spionage hænger fast i Huawei. Det koster en aftale med AT&T. Trods mange undersøgelser, er Huawei aldrig fanget i urent trav.

En stor aftale mellem det amerikanske teleselskab AT&T og kinesiske Huawei er faldet til jorden. Det skriver Berlingske Business.

Det er en frygt for, at den kinesiske mobilgigant vil bruge mobilnet og mobilmaster til at udspionere amerikanerne, som forhindrer aftalen.

Frygten går på, at Huawei har for tætte bånd til den kinesiske regering.

Stifteren af Huawei, topchefen Ren Zhengfei, har nemlig en fortid i den kinesiske folkehær. Den fortid får efterretningstjenester verden over til at holde et skarpt øje med den kinesiske teknologigigant.

Mistro og blokade

Således har efterretningskomitéen for det amerikanske senat og Repræsentanternes Hus rådgivet, at man “bør se med mistro på kinesiske teleselskabers fortsatte indtog på det amerikanske telemarked”, skriver Berlingske Business.

Efterretningskomitéen anbefaler at ethvert opkøb fra Huawei bør blokeres, ligesom man bør undgå at bruge deres udstyr i noget system, som bruges af myndighederne, eller som på anden vis er følsomt. Den samme anbefaling gælder ZTE, som ligeledes er en kinesisk storspiller indenfor telekommunikation.

Huawei er efter svenske Ericsson og finske Nokia verdens tredjestørste leverandør af mobilmaster, men trods flere forsøg på at afsløre spionage er det endnu ikke lykkedes at finde beviser for, at Huawei er koblet sammen med den kinesiske regering eller efterretningstjeneste.

Perspektiv: John G., redaktøren her på MereMobil.dk, har ved et besøg hos Huawei i Kina, mødt en af de ansvarlige topchefer på området. Her spurgte han ind til netop spionage-mistankerne. Du kan læse en baggrundsartikel fra turen til Kina her.

Mere til historien

For to år siden måtte en aftale mellem TDC og Huawei om at lade kineserne stå for driften og udviklingen af TDCs mobilnet i Danmark forbi Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. Heller ikke her blev der fundet tegn på spionage.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer