Nye vedholdende rygter om Huawei Mate 10

Kamera og kunstig intelligens lader til at blive omdrejningspunkter for den kommende Mate 10. Her er det seneste om Mate 10.

Huawei Mate 10 (Foto: Concept Creator)

Huawei Mate 10 (Foto: Concept Creator)

I tre generationer af smartphones har Huawei og Leica anvendt dual-kamera teknologi, og Huawei Mate 10, der præsenteres i oktober, vil også have dual-kamera med Leica branding.

Rygterne på nettet omtaler endda ”The new Mate”-series. Dermed lægges der op til mere end én telefon. Formodentlig bliver det en Mate 10 og en Mate 10 Pro. Præcis som sidste år.

Senest har Samsung sluttet sig til selskabet af dual-kamera telefoner. Galaxy Note 8 indeholder således et helt nyt kamera, der som det første i verden, har optisk billedstabilisator på begge linser.

Alt du skal vide om Galaxy Note 8

Samsungs topmodel til det brede publikum, Galaxy S8, har ikke dualkamera teknologi.

2 x optisk zoom og kantfrit design

Huawei Mate 10 (Rygtefoto)

Huawei Mate 10 (Rygtefoto)

Mate 10 vil have de to linser placeret ovenover hinanden. LED fotolys dioderne sidder til venstre for linserne og laserfokus-modulet til højre. Opløsningen bliver 20 megapixels (f/1.7). Der bliver mulighed for 2x optisk zoom, og linserne samspil gør det muligt, at lave Bokeh-effekt på billederne hvor motivet i forgrunden er skarpt, mens baggrunden sløres.

Bokeh er ikke længere en nyhed. Mange smartphones kan i dag lave effekten, dog med mere eller mindre gode resultater.

Til sammenligning er der et 12 megapixels farvekamera samt en 20 megapixels monokrom sensor på Huawei P10.

Med Mate 10 og Mate 10 Pro går Huawei også mod det kantfrie design som vi har set fra Samsung og LG. Du kan se nedenstående konceptvideo fra Concept Creators, for at få en idé om, hvordan en kantfri Mate 9 kunne se ud.

Allerede i juli fortalte Richard Yu, direktør for Huawei Consumer Business Group, at der blev arbejdet med et kantfrit design til Huawei Mate 10. Så denne del er i hvert fald helt bekræftet.

Læs også vores artikel om Mate 10 hvor vi listerne rygterne om specifikationerne op.

Mate 10 koncept video

Kunstig intelligent direkte i processoren

Huawei Kirin 970

Reklamebanner på IFA 2017 for Kirin 970 med kunstig intelligens indbygget

Vi har allerede nu set forskellige billeder, der teaser for de kommende Mate 10 telefoner. Blandt andet med overskriften ”Smarter is Better” og “Bigger is Good”.

Nu er vi over og tale om kunstig intelligens – kendt som AI (Artificial Intelligence).

Huaweis president i smartphone-divisionen, He Gang, har fornyligt været på Weibo. Her bekræftede han forud for IFA i Berlin et nyt Mobile AI chipset, der bliver afsløret i detaljer på IFA 2017.

Denne særlige AI-del bliver integreret i selve hovedchippen. For Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro vil det sige i Kirin 970 processoren. Huawei har på IFA 2017 hængt et banner op for at promovere Kirin 970.

Kirin 970 består af 4x Cotex A73 + 4x Cortex A53 kerner med en maksimal clockfrekvens på 2,8 GHz. Grafikdelen er Mali-G72 GPU. Desuden er der understøttelse af Cat.12 LTE.

Hvad skal vi med AI i processoren?

Kampagnegrafik for Huawei oktober 2017 event

Kampagnegrafik for Huawei oktober 2017 event

På nuværende tidspunkt er det uklart, hvordan mobilbrugerne får en bedre hverdag med en AI-del i processoren. I branchen tales der om, at kameraet f.eks. kan få mulighed for at trække på bigdata-erfaringer fra andre brugere, via analyse af lys, skygge og motivforhold. Ved at lade en særlig AI-del beregne data, kan kameraet måske optimere på resultatet allerede inden billedet er i kassen.

Du kan altså forestille dig on-going tweak af kamera-indstillingerne mens der skydes billeder. Google gør allerede i Google Fotos noget tilsvarende. Den særlige “assistent” kommer løbende med forslag til efterredigeringer. En stor forskel vil ligge i, at Google gør det på bagkant, mens Huawei (måske) kan gøre det almost live.

For få år siden syntes det heller ikke logisk, hvorfor der skulle indbygges en ekstra co-processor, til opsamling af blandt andet bevægelsesdata, men dette har vist sig at være både effektiv i forhold til strømforbrug og nye features. Særligt i lyset af hvordan smartphonen er blevet mere og mere integreret i vores motion og bevægelse.

Således kan iPhone, og high-end Android enheder, nu, uden vi tænker over det, afgøre om vi løber, cykler, går eller kører bil. Navigationsprogrammerne kan derfor ikke bare guide bilen til parkeringspladsen, men også registrere når vi forlader bilen, for derefter at aktivere gå-tilstand i navigationen. Alt sammen under vi som brugere skal gøre noget.

Lancering af Mate 10 or Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 (Rygtefoto)

Huawei Mate 10 (Rygtefoto)

Den 16. oktober 2017 holder Huawei en presseevent i München, Tyskland. Her vil Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro se dagens lys, sådan helt officielt.

Hvornår telefonerne ventes i butikkerne er ukendt, men Huawei vil uden tvivl gå efter, at få dem ud inden julehandlen sætter ind.

TIP: 10 tips du skal kende på Mate 9 Pro

Sidste år var Huawei Mate 9 omdrejningspunktet for den store lancering. I Danmark valgte Huawei til gengæld at tage proudgaven, Mate 9 Pro, til landet. Dermed fik vi i Danmark en langt federe telefon. Først hen mod slutningen af året kom så Mate 9 på vores marked.

Mere til historien

I foråret skrev vi en stor anmeldelse af Huawei Mate 9. Her konkluderede vi, at Mate 9 Pro var betydeligt bedre. Det bliver spændende om det samme gør sig gældende ved Mate 10-serien.

Læs også:
Se det originale smartview-cover til Mate 9 Pro

Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Google Pixel 9 lækket på nye billeder

Nye billeder af Google Pixel 9 er afsløret. Der er også rygter om specifikationer.

(mere…)
Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram